اجتماعیاخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیایران و جهانتیتر یکستون وسطسیاسیفرهنگیورزشی

روایت فرزند شهید مدافع حرم سردار علی‌محمد قربانی از پدر

 

گفت و گوی ایراندخت کاشانی از خوز 24 را با محمد قربانی فرزند سردار شهیدعلی محمد قربانی در ادامه می خوانید:

 محمد قربانی از پدر سفر کرده برایمان می‌گوید.

چندین سال بعد از شهادت پدر در خصوص ابعاد مختلف زندگی وی تحقیق و بررسی کردم و پدر را یک فرد چند بُعدی یافتم. چند بعدی به این معنا که پدر به زندگی عادی عادت نداشت و عاشق شرایط سخت بود و در منصب‌های مختلفی هم کار کرد. پدر از هیچ تلاشی برای حل مشکل مردم دریغ نمی‌کرد و می‌گفت من از طرف خداوند وسیله‌ای هستم تا به مشکلات مردم تا جایی که می‌توانم رسیدگی کنم.

اخلاص و انقلابی بودن از ویژگی‌های بارز پدر بود و اعتقاد داشت اگر می‌خواهید عاقبت بخیر شوید باید در مسئولیتی که دارید به مردم خدمت کنید و حتی برای خدمت‌کردن به مردم قانون را خم می‌کرد تا بتواند برخی از مشکلات مردم را برطرف کند. پدر در کنار کار زیادی که می‌کرد برای خانواده نیز با مهر و محبت وقت می‌گذاشت و ما رابطه پدر و فرزندی صمیمی با هم داشتیم. به عنوان فرزند شهید خصوصیت پاک زیستن پدرم خیلی روی من تاثیر گذاشته و باعث شده که من نیز این مسیر را دنبال کنم و این رفتار را برای خودم سر لوحه قرار داده‌ام.

 

*پدرتان به فوتبال هم علاقه داشت و مدرسه فوتبالی که از وی به یادگار مانده است.

پدر پیشکسوت فوتبال بود و اوایل دهه ۸۰ مدرسه فوتبال اندیمشک که جزء اولین‌ها بود را تاسیس کرد و نام این مدرسه فوتبال را ولایت گذاشت. هدف از تاسیس این مدرسه فوتبال، پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و شناسایی استعدادهای نوجوانان بود و این مدرسه فوتبال ۵ سال متوالی به عنوان مدرسه نمونه کشوری شناخته شد و حدود ۱۰ سال نیز پدرم رئیس هیات فوتبال اندیمشک بود.

تعداد زیادی از نوجوانان در این مدرسه آموزش دیدند و یکی از چهره های سرشناس فوتبال که در این مدرسه پرورش یافته، دروازه بان تیم ملی علیرضا بیرانوند است. زمانی که شهید قربانی رئیس هیات فوتبال اندیمشک بودند مسائل فرهنگی را با ورزش یکی کرده بودند و به ورزش بدون فرهنگ و اخلاق نمی‌پرداختند.

*از خط قرمز پدر شهیدتان هم بگویید.

مهم ترین خط قرمز شهید قربانی دورویی بود و خیلی برایشان سخت بود که در امور کاری با افراد دورو برخورد کنند.

 

*تصمیم شهید برای رفتن به سوریه و نحوه شهادت به چه صورت بود؟

چیزی که خودم در پدرم احساس کردم از زمانی که جانباز جنگ تحمیلی بودند و با روحیاتی که داشتند خودشان را جامانده از دوستانشان می‌دانست و با اخلاص کار می‌کردند که روزی به عاقبت به خیری برسند. البته نسبت به این موضوع تفسیر دیگری دارم، معتقدم افرادی که در آن ایام به شهادت نرسیدند، ماندند تا با خدمت به مردم به عاقبت خیری برسند.

مهرماه سال ۹۴ یک فضایی ایجاد شد که برای جنگ راهی سوریه شوند. خیلی از دوستان به او می‌گفتند در جایی که هستید بیشتر می‌توانید کمک کنید اما راضی به ماندن نبودند. مادرم می‌گفتند که پدرم قبل از رفتن به سوریه، سفری به کربلا داشتند و در بین الحرمین رضایت من را گرفتند و مادر آنجا متوجه شدند که حاج علی دیگر متعلق به این دنیا نیستند. مرحله اول که اعزام شدند یک ماهی در سوریه ماندند و به گفته دوستانش در سوریه پدرم هرکاری را انجام می‌دادند تا کمک کنند.

دوره دوم بهمن ماه ۹۴ بود که راهی سوریه شدند و با توجه به تجربه دوره قبلی، مسئولیت فرماندهی گروهان ویژه را به وی سپردند و در یکی از عملیات ها با شلیک تک تیرانداز به درجه رفیع  شهادت نائل شدند.

*انتطار شما از ‌مردم و مسئولان چیست؟

به عنوان فرزند شهید انتظارم از مسئولان این است که اجازه ندهند خون شهدا پایمال شود و با عملکرد منفی خود نگذارند ناامیدی در جامعه رواج پیدا کند. مردم این فضای نارضایتی را می‌بینند و در ذهنشان نقش می‌بندد. باید با سلامت در رفتار و خدمت که خواسته شهدا است به قله افتخارت جامعه انقلابی برسیم و فضا را برای ظهور امام زمان (عج) فراهم کنیم.

یکی از وظایفی که بر عهده ما قرار دارد این است که شهدا را الگوی خودمان و زندگی مان قرار دهیم. به گفته حضرت آقا فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست که خیلی این جمله تفسیر دارد. علاوه بر الگوبرداری باید شهدای شاخص و الگو را نیز به مردم معرفی کنیم و خیلی مهم است که شهدا را به نوجوانان بشناسانیم.

در بعد مسئولیت نیز هدف باید خدمت باشد. امام صادق (ع) می‌فرمایند کسی که دنبال ریاست برود به ناامیدی می‌رسد. اگر کسی واجب شد که مسئولیتی را قبول کند باید از دل و جان مایه بگذارد.

 

*و صحبت پایانی…

دشمن امروز می‌خواهد با هر ترفندی به اعتقادات ما آسیب بزند لذا باید حواسمان باشد. جوانان ما سرمایه‌های انقلاب هستند، بنابراین قدر خود را بدانند. دختران ما به حفظ حجاب خود اهمیت دهند و با تمام وجودشان پایبند این ارزش‌ها باشند.

مردم بدانند شهدای ما چه شهدای ۸ سال دفاع مقدس و چه شهدای مدافع حرم، حق زیادی بر گردن ما دارند. بسیاری از این شهدا عزیزان و خانواده خود را ترک کردند و با ایثار و گذشتن از جان خود به ما درس شهامت و ایستادگی آموختند. به همین دلیل باید همه پیرو راه شهدا باشیم و با پیروی از خط رهبری، شرمنده خون شهدا نشویم. ان‌شاءالله بتوانیم جوری زندگی کنیم که عاقبت بخیر شویم.

بنابرهمین گزارش ، به گفته محمد قربانی فرزند شهید مدافع حرم، موسسه فرهنگی به نام این شهید در راستای ترویج فرهنگ شهادت در حال فعالیت است و کتاب شهید قربانی با نام (اینجا مرکز دنیاست) اواخر بهمن ماه به چاپ خواهد رسید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا