ایران و جهان

مخالفت مجارستان با ۵۰۰میلیون دلار کمک اتحادیه اروپا به اوکراین


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، رسانه‌های لهستانی روز پنجشنبه گزارش دادند که مجارستان هفتمین بخش از کمک هالی اتحادیه اروپا به اوکراین به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو (۵۴۲ میلیون دلار) را به دلیل دارا بودن اهداف نظامی وتو کرد.

به گزارش رادیو لهستان، اتحادیه اروپا قرار بود از پول تسهیلات صلح اروپا (EPF) استفاده کند. این رادیو گفت که انتظار می‌رود سایر کشورهای اتحادیه اروپا در جریان نشست وزرای خارجه که قرار است روز دوشنبه در بروکسل برگزار شود، مجارستان را تحت فشار قرار دهند و افزود که وتوی مجارستان دیپلمات‌های اتحادیه اروپا را “آزار” می‌دهد.

همچنین به نقل از یک دیپلمات اتحادیه اروپا گزارش شده است که کشورهای عضو در حال بررسی تصویب اقدامات حمایتی بدون رضایت بوداپست هستند.

سال گذشته کشورهای اتحادیه اروپا موافقت کردند برای تأمین مالی بخشی از تجهیزات نظامی به اوکراین تلاش کنند. تسهیلات ایجاد شده در مارس ۲۰۲۱ به گونه‌ای طراحی شد که سقف مالی ۵ میلیارد یورو (در قیمت‌های ۲۰۱۸) برای دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۷ داشته باشد. در اواخر دسامبر، وزرای خارجه اتحادیه اروپا موافقت کردند که بودجه EPF را ۲ میلیارد یورو با احتمال افزایش بیشتر در مرحله بعدی افزایش خواهد یافت.

هفته گذشته، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان باردیگر با تاکید بر موضع خود در قبال جنگ جاری بین روسیه و اوکراین، گفته بود که در این جنگ تنها بازنده اروپا و تنها برنده هم آمریکا است. اوربان تاکید کرد که اتحادیه اروپا آنقدر شهامت ندارد که بپذیرد سیاست تحریمی که علیه مسکو اعمال کرده، اشتباه بوده و مجارستان هم آنقدر توانایی ندارد که موضع کشورهای بزرگ‌تر را تغییر دهد و تحریم‌ها علیه روسیه هرچند بی‌ثمر، اما احتمالاً همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.

اوربان پیش‌تر گفته بود که اروپا به خاطر متحدش یعنی آمریکا، قید انرژی روسیه را زد و مجبور شد که برای انرژی ۵ یا ۱۰ برابر بیشتر پول پرداخت کند و این موضوع به افزایش تورم هم دامن زده است.

بر اساس داده‌های مرکز آمار مجارستان، متوسط شاخص قیمت مصرف‌کننده این کشور در سال ۲۰۲۲ به اندازه ۱۴.۵ درصد افزایش یافت و این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۱، تنها ۵.۱ درصد بود. همچنین این رقم در دسامبر ۲۰۲۲ در مقایسه با مدتی مشابه در سال ۲۰۲۱، ۲۴.۵ درصد افزایش پیدا کرد که بالاترین رقم از مارس ۱۹۹۶ محسوب می‌شود. قیمت مواد غذایی نیز در این کشور، در دسامبر ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، ۴۴.۸ درصد افزایش یافت.

از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲(۵ اسفند ۱۴۰۰)، اروپا با بحران شدید انرژی مواجه شده است. تارنمای بلومبرگ گزارش داده که قاره سبز با کنار گذاشتن انرژی روسیه، یک تریلیون دلار ضرر کرده و در سوی مقابل آمریکا گاز طبیعی مایع خود را، سه یا چهار برابر بیشتر به اروپایی‌ها می‌فروشد. اقدامی که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه را وادار به واکنش کرد و گفت که «این کاری نیست که دوستان واقعی برای هم می‌کنند و این روند باید متوقف شود.»


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا