ایران و جهان

تشکل های دانشجویی لایه های میانی عرصه فرهنگ هستند


به گزارش خبرنگار مهر، نشست حکمرانی فرهنگ در دولت آینده، گفتگوی مسئولین بسیج دانشجویی استان تهران با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی عصر امروز سه شنبه ۱۱ خردادماه در دفتر سازمان تبلیغات برگزار شد.

حجت الاسلام قمی در ابتدای این جلسه با قرائت سوره عصر گفت: این جلسه به بررسی‌های فرهنگی با کسانی است که در جریان دانشجویی کشور نقش مؤثری را برعهده دارند.

وی افزود: ۴۰ جلسه در سطح کشور با دانشجویان برای شنیدن انتقادات و پیشنهادات و بررسی عملکرد برگزار شده است و تشکل‌های تحت حمایت سازمان از پشتیبانی بهره مند خواهند شد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با امید به بهره‌مندی تخصصی و کیفی‌تر مسائل مربوط به تشکل‌های دانشجویی گفت: این جلسات باعث می‌شود رهیافت‌ها و ایده‌هایی برای جلسات با سازمان‌های بالادستی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای آموزش عمومی پیدا شده و از آن استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم دولتی دغدغه مند با توجه بیشتر به موضوع فرهنگ روی کار آید افزود: در این میان توصیف و تحلیل‌های علمی توسط دانشجویان بسیار حائز اهمیت است. گاهی ایده‌ها و رهیافت‌های جذابی وجود از سمت دانشجویان به ما می‌رسد.

حجت الاسلام قمی تصریح کرد: این جلسه می‌توانست به انتخابات ربط داشته باشد اما بیشتر امیدواریم با برخی انتقادها، تشکل‌های دانشجویی از ظرفیت خود برای به میدان آوردن مردم و روشن کردن یک انتخاب درست استفاده کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی افزود: تشکل‌ها می‌توانند با معانی عمیق‌تر و متعددی امور انتخابات را رصد کرده و مردم را به سمت و سوی روشن رهنمون سازند.

وی گفت: ما فرهنگ را جدی گرفتیم و به سادگی از آن عبور نخواهیم کرد. تقویت جریان دانشجویی به عنوان صدای جوان دغدغه مند را وظیفه خود می‌دانیم که باید هم اندیشی هایی در این راستا انجام شود و در قبال بررسی و مطالبه گری‌ها در عرصه فرهنگ، خودمان را پشتیبان نیروی جوان انقلابی می‌دانیم.

حجت الاسلام قمی با اشاره به ضرورت تعمیق و تقویت فرهنگ خاطرنشان کرد: این ضرورت چیزی از وظایف ما کم نمی‌کند. بدیهیاتی در این زمینه وجود دارد اما اصل و ضرورت و تحلیل آن از وظایف ما چیزی تغییر نمی‌دهد.

وی با اشاره به برنامه توسعه هفتم گفت: شما نیروهای جوان و دانشجو می‌توانید در نگارش و ایده‌های خلاقانه در این سند مشارکت کنید و از نظر تخصصی نظرات خود را با واسطه ما به مسئولین برسانید.

حجت الاسلام قمی با تاکید به نقش لایه‌های میانی افزود: فرهنگ و مردم سالاری دینی به هم ربط دارد. در حوزه فرهنگ نیز مردم را باید سالار دانست. اگر در اقتصاد و سیاست به مردم سالاری دینی قائل هستیم در حوزه فرهنگ نیز باید به آن معتقد باشیم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در حوزه فرهنگ، دولت آینده باید به مردم سالاری دینی بسیار توجه داشته باشد چرا که برایند توجه آن تعالی، هدایت و رشد جامعه است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین موضوعات در مردم سالاری دینی، لایه‌های میانی در سر به راه کردن و کمک به مردم است که برای اقامه قسط و عدل از ارکان مهم یک جامعه محسوب می‌شوند.

حجت الاسلام قمی افزود: جریان تشکل‌های دانشجویی یک حلقه میانی است که این حلقه‌های میانی نه تنها در دولت آینده بلکه در تمام عرصه‌ها مبین و مبلغ اسلام ناب هستند. امام خمینی بسیج دانشجویی را ایجاد کرد تا حقایق اسلام ناب را تبیین کند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: تشکل‌های دانشجویی مهمترین رکن تبلیغ اسلام هستند که دستگاه‌های تبلیغی از این لایه‌های میانی بهره مند خواهند شد. آنها بهترین راه تبلیغ لایه‌های میانی هستند و دستگاه‌ها و نهادها برای حمایت و چگونگی پیشرفت این لایه‌ها ایجاد شده اند.

وی به ضرورت پیشگامی و پرچم داری تشکل‌های دانشجویی اشاره کرد و گفت: ارتقا فهم جامعه برای مسائل پیچده فرهنگ و تمدن اسلام ناب و حمایت از آن از جمله ضرورت‌های پیشرفت و اهمیت به این دانشجویان است. بر همین اساس وظایف مطالبه گری از گردن کسی ساقط نمی‌شود. روشنگری و نحوه به میدان کشیدن مردم یکی از ارکان مهم فعالیت‌های دانشجویی است.

حجت الاسلام قمی به گفتمان سازی اشاره و ادامه داد: وقتی ما در راستای هم افزایی بیشتر؛ باید گفتمان سازی مناسب فرهنگی را به صورت مستقل وظیفه خود بدانیم. کسی که به سمت دولت جوان انقلابی پیش می‌رود باید مسئله‌ای را که شما دانشجویان بر روی میزش قرار می‌دهید پاسخ دهد. سازمان تبلیغات در این مسیر نقش حمایت و رساندن مطالبه‌های شما را به مسئولین بالادستی انجام خواهد داد.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا