ایران و جهان

دولت هیچ لایحه ای را در خصوص رفع مشکلات بانکی و گمرکی ارائه نکرده است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، علی اکبر کریمی امشب در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی اظهار کرد: در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور  که تمام صادرکنندگان راهگشای کالای ایرانی در بازارهای جهانی هستند می توان  از این فعالان به عنوان سربازان جهاد اقتصادی یاد کرد.
وی افزود: مایه مباهات است که استان مرکزی با وجود ۳۵۰ واحد صادرکننده طی ۹ ماه سال جاری ۷۰۰میلیون دلار صادرات داشته باشد و رکورد هدفگذاری سال گذشته که یک میلیارد دلار بود را بشکند که این مهم به واسطه تلاش فعالان اقتصادی صورت گرفته است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در خانه ملت تصریح کرد: سال جاری جهش بزرگ در نرخ ارزش صادرات داشتیم که فرصت بزرگ و طلایی برای کشور است و این در حالی است که تراز تجاری کشور علی رغم تحریم ها مثبت و بازار هدف صادرات ۷۵ کشور است.

کریمی تاکید کرد: در حال حاضر اقدامات مناسبی در خصوص رفع موانع پیش روی صادرکنندگان در خصوص تسهیل ضوابط و مقررات، مبادلات پولی و ارزی و انعقاد پیمان پولی چندجانبه در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه مسائل اساسی و راهبردی کشور تنها با شعار حل نمی شود گفت: ارکان نظام روشن است و با تصمیمات غیرکارشناسی و غیرمنطقی نمی توان کاری از پیش برد و باید گفت با وجود مخالفت ها در مجلس لوایح FATF تصویب شد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس فرآیند تخصصی و حقوقی بحث می‌شود و نمی توان با شانتاژ مجمع را تحت فشار قرار داد تا آن را تصویب کرد چرا که قانون اساسی بر اساس مصلحت کشور بنا نهاده شده است.
نماینده اراک، خنداب و کمیجان در بهارستان اظهار داشت: بخشی از  مشکلات کشور، ناشی از بی تدبیری مسوولان و بخش دیگر ناشی از تحریم ها است و باید بیان کرد دولت کمتر لایحه راهگشایی را تقدیم مجلس کرده است و هیچ لایحه ای را در خصوص رفع مشکلات بانکی، گمرکی و مالیاتی را ارائه نکرده است.
کریمی خاطرنشان کرد: باید مسایل کشور را به صورت کارشناسی و علمی در بوته نقد و بررسی بگذاریم و منافع ملی کشور مدنظر باشد و  از هر تحرکی که امنیت ملی کشور را تهدید کند باید اجتناب کرد.

فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع بیش از پیش حمایت شوند

 استاندار مرکزی نیز گفت: در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور باید میزان تولید و صادرات کشور را افزایش داد و با خود تحریمی فشار مضاعف  را بر صادرکنندگان تحمیل کرد.

سید علی آقازاده با اشاره به اینکه باید فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع را بیش از پیش مورد حمایت ویژه قرار داد، اظهار کرد: حضور سفرا و فعالان تجاری و  اقتصادی دیگر کشورها  نشان از پویایی و رونق تولید دارد و باید از این فرصت در راستای توسعه صادرات استان بیشترین بهره گیری را کرد.
وی خاطرنشان کرد: با وجودی که در حال حاضر شرایط سختی بر کشور حاکم است اما دولت با نگاه حمایتی به بخش تولید در تلاش است زمینه های عبور از چالش های ناشی از تحریم را برای فعالان این بخش مهیا سازد و یقین داریم برنده این کارزار ما هستیم و در نهایت روسیاهی برای آنانی خواهد ماند که ایران و ایرانی را به خیال خود در دام تحریم گرفتار کردند.

ارزآوری رسالت اصلی فعالان اقتصادی  است  

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: مبانی و تامین زیرساخت‌های صادرات، نیازمند نگاه جدید و برنامه‌ریزی های کارکشته است و با توجه به اینکه ارزآوری رسالت اصلی فعالان اقتصادی  است  می طلبد زمینه این فرآیند توسط بخش دولتی فراهم شود.

منوچهر توسطی افزود: مدیران دستگاه های اجرایی استان در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی در راستای رفع  مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان از هیچ کوششی دریغ نمی کنند  اما ریشه بسیاری از مشکلات در سطح ملی است و نیاز به اصلاح قوانین و بخشنامه‌های سراسری دارد.
وی با بیان اینکه  جمعیت کشور ایران یک درصد مجموع جمعیت جهان است، بیان داشت: میزان صادرات کشور متناسب با میزان جمعیت نیست و باید در این راستا تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
توسطی خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف جهان برای افزایش صادرات ارزش پول ملی خود را پایین می‌آورند و از این فرصت بیشترین بهره گیری را می کنند و این در حالی است که ارزش پول ملی کشور طی ۲ سال گذشته به یک سوم کاهش یافت و صادرات کشور به ۲۰ درصد رشد هم نرسید که نیاز است در این خصوص راهکارهای ویژه ای ارائه داد.

 حجم تجاری استان یک میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار بود  

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: فرآیند ثبت نام از صادرکنندگان برتر استان از ۱۶ شهریورماه امسال آغاز شد و حدود ۵۰ صادرکننده در این سامانه نام نویسی کردند.
محمدرضا حاجی پور افزود: درآمد ارزی حاصل از صادرات، حفظ و توسعه بازارهای هدف و فعالیت های بازاریابی، مهارت فنی و تخصصی شرکت در بخش صادرات، حضور در نمایشگاه‌های بین المللی و صادرات به بازارهای جدید، 
معرفی الگوهای صادراتی موفق، تشریح، تبیین و حل مشکلات صادرکنندگان و تبیین سیاست‌های صادراتی مهم‌ترین اهداف سازمان صنعت، معدن و تجارت از انتخاب و تجلیل صادرکنندگان برتر است.
 وی مالیات بر ارزش افزوده را یکی از مهمترین مشکلات صادرکنندگان عنوان کرد و گفت: مقرر شده به تناسب بازگشت ارز صادرکنندگان مالیات بر ارزش بلوکه شده در سازمان امور مالیاتی بازگردد.
وی اظهار داشت: سال گذشته حجم تجاری استان یک میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار بود و این در حالی است که  یک میلیارد و ۱۳ میلیون دلار از این استان به ۸۴ کشور جهان صادر و میزان واردات استان  ۴۰۹ میلیون دلار نیز از ۵۹ کشور بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: تا پایان آذرماه سال جاری  نیز ۷۶۰ میلیون دلار انواع کالا به وزن یک میلیون و ۳۹۸ هزار تن از این استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزش ۲ درصد و به لحاظ وزن ۲۴ درصد رشد داشته است. 
حاجی‌پور میزان واردات استان مرکزی در سال جاری را ۳۴۸ میلیون دلار به وزن ۱۳۳ میلیون تن عنوان کرد و گفت: میزان واردات به لحاظ ارزش ۲۶ درصد و به لحاظ وزن هشت درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام/ 


منبع: فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا