اخبار خوزستاناقتصادیتیتر یک

مدیرکل دامپزشکی خوزستان خبرداد: خوزستان دومین تولید کننده آبزیان در کشور/موردی از تب برفکی در خوزستان مشاهده نشده است

خوزستان دومین تولید کننده آبزیان در کشور است و سالانه تولیدات خوبی در زمینه ماهیان گرمابی، سردابی و میگو دارد.

به گزارش خوز ٢۴ دکتر مصطفی کنار کوهی شنبه ١۵ مهر به مناسبت روز دامپزشکی در جمع خبرنگاران در اهواز اظهار کرد: بر اساس آمار اداره کل شیلات خوزستان، سالانه بین ۵۵ تا ۶۰ هزار تن ماهی گرمابی، حدود ۸۰۰ تن ماهی سردابی و حدود ۸۰۰ تا یک هزار تن میگو در خوزستان تولید می شود.
وی افزود: هم اکنون ۲۸ مزرعه پرورش میگو، ۷۴۹ مزرعه فعال گرمابی و ۲۴۳ مزرعه در مجتمع ها و ۱۸ مزرعه فعال سردابی در خوزستان وجود دارد.
کنارکوهی ادامه داد: وظیفه ما این است که در ۲ بعد دام و مزرعه فعالیت کنیم به عنوان مثال مزارع میگو را پیش از میگو ریزی بازرسی و نکات بهداشتی را ارائه کرده و پروانه فعالیت به صورت مشترک بین ما و شیلات صادر می شود.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: هر ساله سندرم تلفات ماهیان گرمابی در رودخانه گرگر شوشتر مشاهده می شد اما امسال به دلایل مختلف کانون و گزارش بیماری وجود نداشت.
وی بیان کرد: پارسال، ۶۳ هزار و ۲۸۰ تن ماهی گرمابی و ۸۸۵ تن ماهی سردابی در خوزستان تولید شد.
کنار کوهی در خصوص بیماری تب برفکی گفت: امسال کانون تب برفکی در خوزستان وجود نداشت و موردی مشاهده نشد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان اضافه کرد: امسال تاکنون در گام نخست یک میلیون و ۳۵۰ هزار نوبت سر دام سبک و ۲۱۲ هزار نوبت سر دام سنگین واکسینه تب برفکی شدند و در گام دوم، دام سنگین در حال واکسنیه شدن است و تا پایان این فصل بیش از ۴۰۰ هزار راس دام سنگین واکسینه می شوند.
وی اظهارکرد: در گام دوم تب برفکی دام سبک، سه میلیون و ۵۰۰ هزار راس هدفگذاری شده است.
کنارکوهی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو گفت: پارسال ۲ کانون بیماری در بهبهان و چوئبده آبادان گزارش شد اما امسال حجم عملیات سه برابر پارسال انجام شد و موردی مشاهده نشد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: خوزستان بزرگترین و پرحجم ترین وارد کننده نهاده های دامی است به صورتی که سالانه حدود ۱۰ میلیون تن نهاده های دامی از بنادر خوزستان و به صورت اختصاصی از طریق بندر امام وارد می شود و اداره کل دامپزشکی از اصلی ترین دستگاه هایی است که نظارت بهداشتی بر این نهاده ها دارد.
وی بیان کرد: خوزستان پنجمین تولید کننده جوجه در کشور و هفتمین تولید کننده گوشت قرمز در کشور با حدد ۳٫۵ میلیون راس دام سبک و ۴۰۰ هزار راس دام سنگین است.
کنارکوهی افزود: در ۸۰۰ واحد مرغداری فعال در خوزستان سالیانه ۴۵ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام می گیرد که فعالیت های بهداشتی آنها توسط دامپزشکی رصد می شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون ۹ کشتارگاه صنعتی طیور در خوزستان و یک کشتارگاه صنعتی گوشت قرمز در اهواز فعال است.
وی ادامه داد: یک مجوز بهداشتی برای احداث کشتارگاه صنعتی در شمال اهواز صادر شده و کشتارگاه های خرمشهر، بهبهان، باغملک و دزفول نیز در حال ساخت هستند.
کنارکوهی اضافه کرد: خوزستان به عنوان یک استان پایانه ای در صادرات و واردات مطرح بوده و در بخش دام ، فرآورده های خام دامی و نهاده های دامی دامپزشکی فعالیت می کند.
وی در خصوص کشتارهای غیر مجاز در سطح شهرها گفت: بر اساس دستورالعمل ها وظیفه داریم محل های تائید شده توسط اماکن و دارای پروانه فعالیت از طریق سازمان صنعت و معدن و تجارت و یا بقیه دستگاه ها را کنترل و نظارت کنیم و حجم پرونده هایی که در این خصوص در چند سال گذشته از طریق قوه قضائیه اقدام شده بیش از ۵۰۰ مورد گزارش شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا