ایران و جهان

۳۶۵ کیلومتر راه چهارخطه استان اردبیل در حال احداث است/ افزایش اعتبار راه‌های استان در سال‌جاری

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، به نقل از روابط عمومی استانداری اردبیل، اکبر بهنام‌جو با اشاره به لزوم توسعه زیرساخت‌ها در استان اردبیل اظهار کرد: داشتن راه‌های چهار خطه از جمله مهم‌ترین نیازهای روز است که در حال حاضر  ۱۸۵ کیلومتر چهارخطه در استان داریم و ۳۶۵ کیلومتر در دست احداث است.

وی افزود: چهار خطه کردن ۶۵ کیلومتر از جاده مغان، مسیر بیله سوار به گرمی، اردبیل به مشگین شهر، جاده سرچم و کلور – درام از جمله اقدامات راهسازی در حال اجراء در استان است.

استاندار اردبیل بیان کرد: اعتبارات عمرانی برای اجرای این اقدامات در استان به‌خوبی جذب می‌شوند و استان در این خصوص از جهش مناسبی در افزایش اعتبارات عمرانی برخوردار است.

وی با بیان اینکه اعتبارات عمرانی در کشور هر ساله بیش از ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش ندارد، تصریح کرد: ولی جهش ما در خصوص اعتبارات راه خوب بوده و امسال  ۳۵۰ میلیارد اعتبار برای راه‌ها داریم که این میزان در سال قبل ۱۵۰ میلیارد تومان بود.

بهنام جو به سرعت در توسعه صنعتی استان اشاره کرد و گفت: در بخش صنعت در ده ماهه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ و نیم درصد مصرف برق واحدهای صنعتی افزایش یافته که این موضوع نشان‌گر افزایش فعالیت و خروج از رکود واحدهای صنعتی است.

وی توسعه صنایع تبدیلی در استان از سال ۹۲ را یادآور شد و افزود: در سال ۹۲ حدود  ۵۵۸ هزار تن  ظرفیت صنایع تبدیلی در استان وجود داشت که این واحدها با افزایش چهار برابری به یک میلیون و ۹۶۴ هزار تن رسیده است.

لزوم افزایش ظرفیت صنایع تبدیلی در استان اردبیل

استاندار اردبیل ادامه داد: از جمله صنایع تبدیلی موجود در استان صنایع تبدیلی و فرآورده لبنی است که ۲۸۰ هزار تن تولید شیر داشته و دارای صنایع تبدیلی به طرفیت ۲۷۸ هزار تن است.

وی اظهار کرد: ظرفیت صنایع تبدیلی برای عسل نیز ۱۶ هزار تن بوده که هفت هزار و ۵۰۰ تن عسل تولیدی در استان در صنایع تبدیلی استفاده می‌شود.

وی به نیاز ۴۰۰ هزار تنی سردخانه در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۶۲ هزار تن سردخانه در حال بهره برداری بوده و سردخانه با ظرفیت ۲۲۴ هزار تن نیز در حال احداث است.

بهنام جو بیان کرد: واحد فرآوری سیب زمینی نیز برای حدود ۴۰۰ هزار تن از ۸۰۰ هزار تن تولید سیب زمینی استان مورد نیاز است که در حال حاضر صنایع تبدیلی برای ۱۸۴ هزار تن در استان وجود داشته و ۱۸۵ هزار تن هم در حال احداث است.

وی احداث  واحدهای فرآوری برای تولیدات حوزه شیلات را در استان ضروری دانست و افزود: در استان ۹ هزار و ۵۰۰ تن ماهی تولید می‌شود که صنایع تبدیلی برای سه هزار و ۵۰۰ تن وجود دارد و لازم است برنامه ریزی برای ایجاد صنایع فرآوری برای شش هزار تن انجام شود.

بهنام جو با اشاره به تولید هشت هزار تن بادام زمینی در استان، صنایع تبدیلی موجود برای این محصول را دارای ظرفیت دو و نیم میلیون تن عنوان کرد.

وی گفت: افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی با استفاده از صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب از جمله اقداماتی است که باید برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم.

استاندار اردبیل با اشاره به احصا نیازمندی‌های استان در زمینه صنایع ضروری برای  سرمایه‌گذاری اظهار کرد: با شناسایی و استخراج این نیازمندی‌ها، سرمایه‌گذاران متقاضی در استان به سمت فعالیت در حوزه‌های مورد نیاز هدایت می‌شوند.

بهنام‌جو افزود: در حال حاضر ۸۵ درصد صنایع تبدیلی مورد نیاز برای محصولات استان تامین شده و لازم است برای ۱۵ درصد باقی مانده نیز اقدام شود.

تامین منابع آبی برای توسعه زیرساخت‌های استان اردبیل

وی تامین منابع آبی در استان را از دیگر زیرساخت‌های لازم برای توسعه عنوان کرد و گفت: در این خصوص سدها و شبکه پایاب سدهای بزرگی چون خداآفرین، گیوی، تازه کند، عنبران و یامچی برای آب کشاورزی و شرب احداث شده است.

استاندار اردبیل در ادامه به انجام مطالعات لازم برای ایجاد بارانداز ریلی اشاره کرد و ایجاد این بارانداز را از ضرورت‌های توسعه صادرات در منطقه دانست و گفت: اعتبار مطالعات این بارانداز از محل استانی اختصاص یافته و نقشه‌هایش در حال آماده شدن است که اگر مشکلی پیش نیاید، می‌توانیم این بارانداز را تا تابستان راه اندازی کنیم.

انتهای پیام/۳۴۶۳/


منبع: فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا