اخبار خوزستان

مدیرعامل قطار شهری اهواز: خلع ید پیمانکار پروژه اولویت ما نیست

[ad_1]


به گزارش ایرنا شهرام شاهین زاده روز چهارشنبه در نشست با رسانه های گروهی استان به روند احداث ایستگاه های قطار شهری اهواز اشاره کرد و گفت: پروژه قطار شهری اهواز از ابتدای سال ۸۵ قرارداد آن شرکت کیسون به امضا رسید و قرار شد این پروژه ظرف مدت چهار سال به پایان برسد اما به دلیل مشکلات متعدد مالی و اختلاف نظرهای کارفرما و پیمانکار پس از گذشت ۱۱ سال هنوز به بهره برداری نرسیده است.
وی افزود: بر اساس این قرارداد این شرکت مکلف شد که منابع مالی این پروژه را از طریق فاینانس تامین کند و دیگر اعتبار دولتی به آن تعلق نگیرد.
مدیرعامل قطار شهری اهواز ادامه داد:اگرچه همه شرایط برای تکمیل پروژه در قرارداد پیش بینی شده بود اما وجود تحریم ها امکان باز کردن حساب LC را به ما نداده و همین امر فشار مضاعفی را به دولت وارد کرد.
وی بیان کرد: باوجود مشکلاتی که در تامین منابع مالی این پروژه صورت گرفت، تامین منابع به عهده شهرداری و دولت افتاد و بخش عمده ای از اعتبارات در این سال ها توسط دولت تامین شده و شهرداری نیز از حساب های جاری خود هزینه کرد.
شاهین زاده تصریح کرد: باوجود مشکلات و موانع موجود بر سر راه قطار شهری ، استاندار خوزستان در یک سال گذشته تلاش های فراوانی برای سرعت بخشیدن به روند کارداشته و همین تلاش ها باعث شد تخصیص اعتبار به این پروژه در سال ۹۵ به صورت ۱۰۰ درصدی صورت گرفته و دکتر نوبخت نیز در سفر خود به خوزستان حدود ۵۷۰ میلیارد ریال به این پروژه اختصاص دهد.
وی ادامه داد: همچنین با تلاش های صورت گرفته در سال جاری نیز ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار در ردیف بودجه سال ۹۶ برای این پروژه درنظرگرفته شده و هرچه روند کار سرعت بیشتری بگیرد میزان اعتبارات اختصاص داده شده نیز بیشتر می شود.
مدیرعامل قطار شهری اهواز بیان کرد: عدم جاری شدن فاینانس فشار مضاعفی به دولت وارد کرد در حالی که دولت تنها وظیفه مدیریت پروژه و فراهم کردن تسهیلات اداری را پیش‌ بینی کرده بود اما اختصاص این اعتبارات به قطار شهری اهواز نشان از عزم جدی دولت برای تکمیل این پروژه بزرگ است.
وی بیان کرد: در طول ۱۱ سال اخیر و از آغاز به کار این پروژه حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به پیمانکار پرداخت شده که بخش عمده ای از آن را دولت پرداخت کرده است.
شاهین زاده تصریح کرد: اکنون با مجوز از بانک مرکزی برای این پروژه سه هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت به چاپ رسیده که در پایان سال گذشته ۵۰۰ میلیون ریال آن به فروش رسیده است و اگرچه میزان بالایی نیست اما از ابطال آن جلوگیری کرد.
وی بیان کرد: در حال حاضر نیز نرخ پیشنهادی تمام شرکت های سرمایه گذاری برای خرید اوراق مشارکت قطارشهری اهواز یکسان بوده و امید است در سال جاری شاهد خریداری میزان بیشتری اوراق مشارکت از سوی این شرکت ها باشیم.
مدیرعامل قطار شهری اهواز گفت: پروژه قطار شهری اهواز از اردیبهشت ماه سال ۹۴ به صورت کامل متوقف شد ودیگر هیچ فعالیت عمرانی در آن انجام نشد و در شرایط کنونی نمی‌توان انتظار داشت که بعد از دو سال تعطیلی روند کار پروژه با سرعت پیش برود.
وی ادامه داد: اکنون یکی از برنامه‌های اولویت‌دار ما، راه اندازی فاز اول خط اول پروژه است و به همین منظور خط اول پروژه قطار شهری اهواز به چهار فاز تقسیم شده است که براساس اولویت بندی روند اجرای آن پیش می روند.
شاهین زاده تصریح کرد: فاز نخست این پروژه از ایستگاه فرودگاه آغاز شده و تا مصلای مهدیه اهواز ادامه دارد که حدود ۷/۶ کیلومتر بوده و شش ایستگاه را پوشش می دهد.
وی بیان کرد: بر اساس برنامه زمان بندی شده قرار است فاز اول خط اول این پروژه تا پایان امسال به بهره برداری برسد و به صورت همزمان با روند اجرا، خرید واگن ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل قطار شهری اهواز گفت: در حال حاضر برنامه زمانبندی برای سرعت بخشیدن به روند اجرای پروژه قطار شهری اهواز در حال بررسی نهایی بوده و بعد از تصویب هیات مدیره آن را به شرکت کیسون ابلاغ می کنیم.
وی افزود:همچنین مهلت اعلام شده به شرکت کیسون برای جاری کردن فاینانس قرارداد محدود است که باید مورد نظر این شرکت قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، خط یک قطار شهری اهواز به طول ۲۳ کیلومتر مسیر زرگان تا بقایی را شامل می شود.
مجری متروی اهواز شرکت چینی کیسون است که در سال ۱۳۸۵ کار را تحویل گرفت و قرار بود آن را پنج ساله به اتمام برساند اما این طرح اکنون تنها حدود ۲۷ درصد پیشرفت دارد و به گفته مسئولان در ۲ سال گذشته پیشرفت کار تقریبا صفر بوده و کارگاه نیز تعطیل بوده است.
در جلسه ای که مرداد ۹۴ برای بررسی وضعیت مترو با حضور خندان دل معاون عمرانی وزیر کشور در استانداری برگزار شد، نارضایتی مسئولان خوزستان و معاون عمرانی وزیر کشور از پیشرفت متروی اهواز به حدی بوده که مرداد ۹۴ مسئولان، اعلام کردند که قصد دارند شرکت کیسون پیمانکار این طرح را خلع ید کنند.
خندان دل در سفر ۲۴ فروردین ۹۶ به اهواز نیز مهلت یک ماهه ای برای حل اختلافات پیمانکار و کارفرما تعیین کرده بود.
آخرین وعده برای راه اندازی متروی اهواز آبان ۹۴ و پس از آن نیمه ۹۶ اعلام شده و قرار بود گام نخست آن (۶ ایستگاه میدان فرودگاه تا مصلا) به بهره برداری برسد.
نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز اسفند ۹۵ در سفر به خوزستان اعلام کرد: دولت برای اتمام طرح متروی اهواز ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داد تا بر اساس تعهدات مسئولان اجرایی مترو این پروژه ظرف ۱۰ ماه آینده به بهره برداری برسد.
خط ۲ قطار شهری اهواز نیز با ۲۰ کیلومتر طول و ۲۱ ایستگاه از شمال منطقه کیانپارس تا جنوب شرق اهواز (دانشگاه نفت) امتداد می یابد. کلیات این خط در سال ۱۳۸۸ در شورای عالی ترافیک تصویب و گام مطالعات آن از سال ۱۳۹۰ آغاز شده است.
۷۱۵۲/۶۰۰۲خبرنگار: محمدرضاخبازان**انتشاردهنده : کبری آقازری

[ad_2]

Source link

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

how many casibom casibom casibom
دکمه بازگشت به بالا