اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیایران و جهانتیتر دوستون وسط

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان: با یک خشکسالی تاریخی روبه‌رو هستیم/ تلاش برای تامین مابقی حق‌آبه هورالعظیم

خوز 24- مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه مخازن سدهای استان، ۵۰ درصد منفی هستند، گفت: با یک خشکسالی تاریخی روبه‌رو هستیم انتظار می‌رود مردم و کشاورزان بالادست در شرایط موجود مراعات حال مناطق پایین‌دست را کنند.

عباس صدریان‌فر با اشاره به وضعیت آبی استان اظهار کرد: مخازن ما ۵۰ درصد منفی هستند و ما آوردی نداشتیم. نه استان‌های مولد ما برف و ذخیره‌ای داشتند و نه در استان بارندگی داشتیم و از این بابت با یک خشکسالی تاریخی روبه‌رو هستیم و قطعا در این شرایط، نمی‌توانیم کشت تابستانه را به شکل عادی پیش ببریم.

وی افزود: بنابراین از هم‌استانی‌ها و کشاورزان استان در بالادست انتظار می‌رود تا در شرایط موجود مراعات حال مناطق پایین‌دست را کنند تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.

صدریان‌فر ادامه داد: کارشناسان مختلف در تمام حوزه‌ها، کارگروه ملی و کارگروه استان به این نتیجه رسیدند که کشت‌های آب‌بر و شلتوک نباید در استان اتفاق بیافتد تا مردم پایین‌دست مانند خرمشهر، آبادان و نخیلاتی که وجود دارند بتوانند از این پیک تنش آبی در تابستان عبور کنند.

وی بیان کرد: در حوزه آب ‌شرب همکاران ما اقداماتی را در این ۱۲ روز جنگ تحمیلی انجام دادند و به طرح غدیر افزایش ظرفیت دادند و موضوع آب ‌شرب در آبادان و خرمشهر را حل کردیم. همچنین در خصوص بحث کشاورزی جلساتی را برگزار کردیم تا مشکل EC (شوری آب) در آبادان و خرمشهر را به حداقل برسانیم.

صدریان‌فر در خصوص تخصیص بیشتر آب به تالاب هورالعظیم اظهار کرد: برای این تالاب یک حق‌آبه را مشخص کردند و ما تا الان و حداقل در سه سال گذشته براساس حق‌آبه‌ای که مشخص شده آب را به هورالعظیم رساندیم. امسال  نیز با وجود خشکسالی، بخشی از آب تالاب تامین شد و مقداری از آن مانده که ان‌شاء‌الله تا پایان سال آبی مابقی آن را تامین کنیم.

صدریان گفت: هورالعظیم دو بخش ایرانی و عراقی دارد که براساس پروتکل‌های بین ایران و عراق (پروتکل ۱۹۷۵) که هنوز پابرجا است، بخش عمده‌ای از آب این منطقه باید از سمت عراق و دجله و فرات تامین می‌شد.

وی ادامه داد: در دوران جنگ ایران و عراق، جنگ عراق و کویت و شرایطی که در منطقه رخ داد و همچنین در دوران سدسازی طرح “گاپ” که در ترکیه اتفاق افتاد، بخش عمده‌ای از حق‌آبه دجله و فرات از حوضه‌های پایین‌دست گرفته شد. با این وجود الان هم در منطقه‌ هورالعظیم و هم اروند، آب موردنیاز از سمت ایران تامین می‌شود. قرار بود ۲۰ تا ۳۰ درصد آب موردنیاز تالاب از سمت ایران و ۷۰ تا ۸۰ درصد از سمت عراق تامین شود که این اتفاق رخ نداده است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: با وجود خشکسالی در استان، با همکاران در سازمان محیط زیست هماهنگ هستیم و تمام تلاش خود می‌کنیم تا بتوانیم مابقی آب این تالاب را تامین کنیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا