اخبار خوزستان

مدیرعامل جهاد نصر: پروژه انتقال آب به کانون های فوق بحرانی اهواز ۸۵ درصد پیشرفت دارد



به گزارش ایرنا یداله شمایلی چهارشنبه در بازدید از احداث کانال انتقال آب به کانون های فوق بحرانی در جنوب شرق اهواز اظهار کرد:پس از گرد و خاک بهمن پارسال ، دولت تدبیر و امید، جهاد کشاورزی و دستگاه های مربوطه را موظف به انجام اقدامات اساسی در زمینه مقابله با ریزگردها کرد.
وی افزود: در طرح ضربتی این پروژه برنامه وزارت نیرو و جهاد نصر، انتقال آب به عرصه های فوق بحرانی شرق اهواز بوده که ۴۲ هزار هکتار را در بر می گیرد.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر ادامه داد: این کانال از رودخانه کارون منشعب می شود و از ایستگاه پمپاژ شیلات به طول ۱۳کیلومتر تا مرکز پرورش ماهیان گرمابی در شرق اهواز ادامه دارد.
وی بیان کرد: جهاد نصر وظیفه حفر کانال را تا رساندن آب به کانون ریزگردها بر عهده دارد که در ادامه باید بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب خاکبرداری صورت گیرد.
شمایلی گفت: دبی آب این کانال ۲۰ متر مکعب برثانیه و طول آن نیز در مجموع ۴۴ کیلومتر است و تا کانون های فوق بحرانی شرق اهواز امتداد می یابد.
وی اظهار کرد:عرض کف کانال در ۱۰ کیلومتر نخست ۵۰ متر و در باقی بخش ها ۳۰ متر است و برای رساندن آب به کانون های ریزگرد باید این کانال را از زیر کانال کوت امیر، کانال مالح، راه آهن اهواز – بندر امام و چندین خط نفت و گاز و جاده های روستایی عبور دهیم.
شمایلی همچنین به حل مشکل معارضان در این منطقه اشاره کرد و گفت: درطول این مدت سعی شده کار با تعامل با کشاورزان به بهترین نحو پیش برود.
وی بیان کرد: درمیان مدت و بلند مدت، منابع طبیعی و موسسه جهاد نصر با کمک دولت کانون های ریزگرد خیز ماهشهر، هندیجان، ویس و شمال شرق خوزستان را در دستور کار قرار خواهد داد.
موسی پرویزی مدیر روابط عمومی موسسه جهاد نصرکشور نیز در حاشیه بازدید خبرنگاران از این طرح اظهار کرد:حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابان در خوزستان وجود دارد که در آنها هشت منطقه ریزگرد خیز شناسایی شده اند.
وی افزود: یکی از مناطق فوق بحرانی ریزگردها در جنوب شرق اهواز است و با توجه به اینکه باید سریع اقدام می کردیم، بهترین کار حفر کانال و انتقال آب کارون از مرکز پرورش ماهی آزادگان بود.
وی ادامه داد: منطقه هور شریفیه یا منصوره یا منصورات حدود ۴۲ هزار هکتار از زمین های فوق بحرانی ریزگردها را در خود جای داده است.
وی بیان کرد: آب انتقالی به منظور مرطوب سازی و کاشت نهال در مناطق فوق بحرانی است وبرای حفر این کانال، ۶ میلیون متر مکعب خاک باید از این منطقه جابجا می شد که با کمک ۱۶ شرکت عمرانی میسر شد.
وی با اعلام اینکه تمام اعتبارات برای احداث ۴۴ کیلومتر کانال تامین شده ، گفت: این پروژه تنها بخشی از کل پروژه بیابان زایی است و ۴۴ هزار هکتار از ۳۵۰ هزار هکتار کانون های بحرانی و فوق بحرانی خوزستان را شامل می شود و اگرچه در کاهش میزان ریزگردها موثر خواهد بود، اما باید به این نکته توجه داشت که پروژه موجود تنها بخش کوچکی از کل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابان در خوزستان است و نباید انتظار داشته باشیم به زودی مشکل ریزگردها حل شود.
۷۱۵۲/ ۶۰۳۷
خبرنگار: محمدرضا خبازان ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی


Source link

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا