اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیتیتر دوستون وسط

لزوم توانمندسازی جامعه کارگری از طریق توسعه آموزش‌های مهارتی/ کاهش آمار حوادث کارگری در خوزستان

خوز 24– مجتبی ظفری‌پور ضمن تبریک هفته کار و کارگر به جامعه شریف کارگری و تبریک دهه کرامت، حادثه دلخراش در بندر شهید رجایی بندرعباس که منجر به جان‌باختن جمعی از هموطنان به‌ویژه تعدادی از کارگران پرتلاش شد را تسلیت گفت و برای مجروحان این حادثه، شفای عاجل از درگاه خداوند متعال مسئلت کرد و گفت: هفته کار و کارگر از پنجم تا ۱۱ اردیبهشت‌ برگزار می‌شود و امسال همزمانی این مناسبت با دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (س) فضای نشاط را پررنگ‌تر کرده است.

وی با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید، وفاق برای سرمایه‌گذاری، ایران ماهر»، بر نقش کلیدی مهارت‌آموزی در تحول اشتغال تاکید کرد و افزود: توانمندسازی کارگران و ارتقای سطح مهارت آن‌ها، لازمه ارتقای بهره‌وری در تولید و حفظ امنیت شغلی است.

کاهش حوادث منجر به فوت یا ازکارافتادگی کارگران

ظفری‌پور با تشریح جزئیات طرح ملی «همنوا» ادامه داد: بر اساس ابلاغ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه موظف شده‌اند بخشی از منابع خود را برای توسعه آموزش‌های فنی‌ و حرفه‌ای در قالب تفاهم‌نامه با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اختصاص دهند.

وی بیان کرد: این طرح با هدف ایجاد آموزشگاه‌های جوار کارگاهی و تجهیز فضاهای آموزشی در محل واحدهای تولیدی اجرا می‌شود تا کارگران ضمن اشتغال، آموزش تخصصی نیز دریافت کنند. همچنین افراد جویای کار نیز می‌توانند با حضور در این آموزشگاه‌ها مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به اهمیت ایمنی کارگران، گفت: در سال گذشته بیش از ۷۰۰۰ نفرساعت آموزش ایمنی در کارگاه‌های زیر ۱۰ نفر به‌ویژه کارگاه‌های ساختمانی برگزار شد و خوشبختانه شاهد کاهش آمار حوادث منجر به فوت یا از کارافتادگی بودیم.

ظفری‌پور افزود: در استان خوزستان با توجه به تنوع صنایع بزرگ نفت، گاز، پتروشیمی و کشاورزی، اجرای بازرسی‌های ادواری و موردی و رعایت دستورالعمل‌های ایمنی به‌ویژه ماده ۱۵۰ قانون کار موجب کاهش محسوس حوادث شغلی شده است.

اجرای دو برنامه مهم در سال ۱۴۰۴

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان همچنین از تشکیل شوراهای سازش کارگاهی، پیگیری برای کاهش قراردادهای موقت و حرکت به‌سوی قراردادهای مستقیم و پایدار به‌عنوان دیگر اقدامات در راستای حفظ امنیت شغلی کارگران یاد کرد و گفت: افزایش مهارت، گسترش مسکن کارگری، کاهش شکایت‌های کارگری و کارفرمایی، کاهش قراردادهای موقت و تبدیل قراردادهای غیرمستقیم به مستقیم، از مهم‌ترین اهدافی است که امسال با جدیت دنبال می‌شود تا امنیت شغلی و معیشتی کارگران تضمین شود.

وی در ادامه از اجرای دو برنامه مهم در سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: یک برنامه کلان با رویکرد توسعه اقتصادی و یک برنامه ویژه صنفی برای بهبود وضعیت جامعه کارگری در دستور کار قرار دارد. در برنامه کلان، تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، مهار تورم، اصلاح ناترازی انرژی با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، مبارزه با واسطه‌گری در بازار ارز و طلا و افزایش اشتغال در حوزه‌های دانش‌بنیان، مشاغل خانگی و تعاونی‌ها هدف‌گذاری شده است.

افزایش مهارت کارگران از مهم‌ترین اولویت‌هاست

ظفری‌پور همچنین به ۹ برنامه اصلی صنفی وزارت تعاون اشاره کرد و گفت: افزایش مهارت کارگران از مهم‌ترین اولویت‌هاست. متاسفانه درصد زیادی از جمعیت بیکار کشور فاقد مهارت هستند و ما با کمک سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، توسعه مهارت‌آموزی را در دستور کار قرار داده‌ایم. شعار امسال هفته کارگر نیز «وفاق برای سرمایه‌گذاری و ایران ماهر» انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته اقدامات مهمی در راستای ارتقاء معیشت کارگران انجام شده است، افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که با مشارکت سه‌جانبه دولت، نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی و با ابلاغ وزیر به مرحله اجرا رسید. این افزایش دستمزد که بالاتر از نرخ تورم اعلام‌شده توسط مرکز آمار کشور بود، منجر به رشد ۴۵ درصدی حداقل مزد شد.

ظفری‌پور ادامه داد: در کشور بیش از ۱۴ میلیون کارگر مشغول فعالیت هستند که با احتساب خانواده‌های آن‌ها، قریب به نیمی از جمعیت کشور را شامل می‌شوند. در استان خوزستان نیز با جمعیت حدود یک میلیون کارگر، جامعه کارگری نقشی برجسته در توسعه استان دارد. در این زمینه همه ما وظیفه داریم برای بهبود شرایط زندگی کارگران تلاش کنیم و این وظیفه خطیر بر دوش ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

تقدیم بیش از یکهزار شهید کارگر در خوزستان، سند افتخار این قشر است

وی با تاکید بر جایگاه بی‌بدیل کارگران در توسعه ملی و در طول هشت سال دفاع مقدس، اظهار کرد: استان خوزستان با تنوع گسترده صنایع بزرگ و حضور پررنگ جامعه کارگری، یکی از ستون‌های اصلی رشد اقتصادی کشور به شمار می‌رود. کارگران این استان، همانند همتایان خود در سراسر کشور، در همه مقاطع حساس از مبارزات در دوران انقلاب اسلامی تا دوران دفاع مقدس حضور فعال داشتند و علاوه بر حضور در جبهه در سنگر تولید نیز به خدمت پرداختند و بخش بزرگی از شهدای کارگر، در محل کار به شهادت رسیدند و تقدیم بیش از یکهزار و ۳۰ شهید کارگر در استان خوزستان، سند افتخار این قشر شریف است و امروز نیز که کشور درگیر جنگ اقتصادی است، نقش‌آفرینی موثر و مثال‌زدنی داشته‌اند.

ظفری‌پور با بیان اینکه امروز کشور درگیر جنگ اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه دشمنان است، اظهار کرد: کارگران همچنان در خط مقدم دفاع از کشور قرار دارند. در این جنگ نابرابر، هر واحد تولیدی و هر حرکت سازنده یک سنگر دفاعی در برابر دشمنان است و نقش بی‌بدیل کارگران در پایداری اقتصادی، انکارناپذیر است.

تلاش برای حل مشکلات با هم‌افزایی میان دولت، جامعه کارگری و کارفرمایی

وی، کارگران شریف را افسران جنگ اقتصادی عنوان کرد و با اشاره به مشکلات و چالش‌هایی که جامعه کارگری همواره با آن روبه‌رو بوده است، افزود: با هم‌افزایی میان دولت، جامعه کارگری و کارفرمایی، تلاش داریم مسائل این قشر زحمتکش را در چارچوب سه‌جانبه‌گرایی پیگیری و رفع کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با اشاره به بیانات سال گذشته رهبر معظم انقلاب که فرمودند «بیش از ۱۵ میلیون نفر از جمعیت کشور جامعه کارگری هستند و اگر حال این جامعه خوب باشد، حال بیش از نیمی از کشور خوب خواهد بود» گفت: این سخنان مسئولیت ما را در خدمت‌رسانی به این قشر فهیم و پرتوان، دوچندان می‌کند.

وی در ادامه جایگاه والای کارگران در فرهنگ اسلامی را یادآور شد و بیان کرد: در آیین ما، کار ارزش ویژه‌ای دارد و کارگر به عنوان جهادگر میدان عمل شناخته می‌شود؛ کسی که در راه کسب روزی حلال تلاش می‌کند، همانند شهید در راه خدا محسوب می‌شود.

سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی ماهر، کلید اصلی عبور از مشکلات اقتصادی است

وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال “سرمایه‌گذاری برای تولید” بیان کرد: تحقق این شعار بدون همت و توانمندی کارگران امکان‌پذیر نیست. نیروی کار ماهر و پرتلاش، بزرگترین سرمایه ملی برای جذب سرمایه‌گذاری و رونق تولید به شمار می‌آید. کارگران با ارتقاء مهارت‌های فنی و تقویت روحیه کار تیمی، موتور محرکه‌ رشد اقتصادی کشور خواهند بود. بی شک مهارت‌آموزی، ارتقاء دانش فنی و افزایش بهره‌وری، وظیفه‌ای است که بر دوش تک تک ما قرار دارد تا بتوانیم مسیر توسعه کشور را هموارتر کنیم.

رئیس ستاد بزرگداشت هفته کار و کارگر استان از اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راه‌اندازی مراکز فنی و حرفه‌ای، آموزش‌های تخصصی، حمایت از شرکت‌های تعاونی کارگری و ایجاد بسترهای جدید برای اشتغال جوانان خبر داد و تاکید کرد: سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی ماهر، کلید اصلی عبور از مشکلات اقتصادی و رسیدن به قله‌های پیشرفت است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا