ایران و جهان

دادستانی، اطلاعات سپاه، خبرنگاران و مسئولین پایه‌های اصلی برخورد با رباخواران/رهایی ۷۰ خانواده از دام ربا

به گزارش خبرگزاری فارس از ابرکوه، محمدحسین ابراهیمی ظهر امروز در آیین تکریم و معارفه دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه، با بیان اینکه همدلی مسؤولین ابرکوه مثال‌زدنی است، اظهار کرد: مردم خوب و خونگرم این شهرستان بسیار پرتوقع و درعین‌حال بسیار قدردان هستند.

برخورد با مفاسد و مجرمین به مذاق برخی خوش نیامد

ابراهیمی که طی ۲ سال خدمت خود در ابرکوه تلاش کرد تا وظیفه مدعی‌العمومی را به بهترین شکل، با حضور در بین مردم و رصد مشکلات از نزدیک انجام دهد، گفت: همیشه تلاش کردیم که تصمیم‌گیری‌ها بر اساس «حق» بوده و وضعیت اقتصادی، اجتماعی و نفوذ افراد تحت هیچ شرایطی اثرگذار نباشد.

وی ادامه داد: ما تلاش کردیم سفارش پذیری تقریباً در محاکم و دادرسی به صفر برسد که این امر به مذاق برخی افراد که تصور می‌کردند کلامشان در تصمیم‌گیری‌های قضایی مؤثر است و همچنین قاطعیت در برخورد با مفسدین و مجرمین پرمدعا در هر مرتبه و مقامی که بودند خوش نیامد.

ابرکوه، یازدهمین شهر امن از بابت سرقت در کشور

دادستان سابق ابرکوه یکی از مشکلات اجتماعی شهرستان را گلایه‌های مردم از توزیع‌کنندگان مواد مخدر برشمرد و افزود: شاید می‌توان گفت برای اولین بار در ابرکوه برخی منازل مسکونی، واحدهای تجاری و … که مکانی برای توزیع مواد مخدر بود، پلمپ شد.

ابراهیمی همچنین از صدور قرار بازداشت موقت به‌جای قبول سند برای سارقین سابقه‌دار خبر داد و اذعان کرد: علی‌رغم اینکه با این اقدام جمعیت بازداشتگاه افزایش یافت؛ اما از سوی دیگر موجب شد تا بر طبق آخرین آمار سال ۹۷، در بین ۴۳۰ شهرستان کشور ابرکوه یازدهمین شهر امن از بابت سرقت شناخته شود.

این مقام قضایی همچنین به صدور حکم تبعید برای توزیع‌کنندگان مواد مخدر و سارقین سابقه‌دار اشاره و اضافه کرد: معضل اجتماعی بعدی، رباخواری بود که تحمل آن برای مردم ابرکوه سخت بود که در این شهر مذهبی عده‌ای سودجو بخواهند این‌چنین اموال مردم را به تاراج برده و حرمت برخی مسائل را بشکنند.

استرداد ۸۰ میلیارد اموال ربوی در مرحله دادسرا

ابراهیمی اذعان کرد: برای آغاز این طرح حدود ۹ ماه جلسات متعدد، بررسی‌های کارشناسانه، تحقیق، مشورت با افراد مختلف، ارائه راهکارهای چگونگی برخورد، استخراج اسامی افرادی که به رباخواری اشتهار داشتند با ورود نیروهای بسیجی و اطلاعات سپاه، صورت گرفت.

وی طرح مبارزه را ربا را به یک مستطیل تشبیه کرد و گفت: دادستانی، اطلاعات سپاه، اصحاب رسانه و مسؤولین از جمله اضلاع این مستطیل بودند که نبودن هر یک موجب زمین خوردن این طرح می‌شود؛ اما امروز می‌بینیم که برخورد با رباخواران نتیجه و بازتابی فراتر از انتظار ما داشته به‌طوری‌که حدود ۸۰ میلیارد ریال در مرحله دادسرا به صاحبان اصلی مسترد و موجب نجات ۵۰ خانواده شد.

نقش پررنگ اطلاعات سپاه در طرح مبارزه با رباخواری

ابراهیمی با اشاره به تشکیل حدود ۱۳۰ پرونده در حوزه ربا، ادامه داد: اطلاعات سپاه نقش بسیار پررنگ و بسزایی در شروع و به نتیجه رسیدن این طرح داشت به‌طوری‌که ابتدا با متهمان صحبت و با امربه‌معروف و نهی از منکر آنان را به توبه دعوت می‌کرد. تا جایی که متهمان در همین ابتدای کار حدود ۲۰ میلیارد ریال از اموال ربوی را به صاحبان اصلی بازگرداندند.

وی یادآور شد: ۵۰ پرونده در مرحله دادسرا مختومه شده، ۴ مورد نیز به دادگاه ارسال شد که علی‌رغم جلب رضایت شاکی به علت اشتهار متهمان تصمیم جمعی بر صدور رأی برای ۲ پرونده شد که یکی از آنان به تبعید محکوم شد. حدود ۱۵ مورد نیز جرم تشخیص داده نشد، حدود ۴۰ مورد نیز در مرحله نهایی تحقیقات است که حدود ۱۵ مورد آن با قبول جرم خود در شرف توافق هستند.

دادستان سابق از نجات ۷۰ خانواده گرفتار در دام ربا ابراز خرسندی کرد و گفت: ابراز تأسف من به خاطر تعدادی انگشت‌شمار از مسؤولین است که ابتدا داعیه حمایت داشته و سپس به خاطر اینکه برخی از آشنایان آنان نیز متهم به ربا بودند، نه‌تنها آشکارا خود را کنار کشیده بلکه در خفا قصد جلوگیری از پیشرفت طرح را داشتند، غافل از اینکه مبارزه با ربا یک کار جهادی، خواست خدا و عموم مردم بود.

انتهای پیام/۹۰۰۲۷


منبع: فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا