ایران و جهان

توسعه سواحل مکران سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی دارد


به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه شورای عالی توسعه سواحل مکران که بعدازظهر امروز (سه شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، راهکارها و موانع اجرایی توسعه این سواحل مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

محمد مخبر در این جلسه که با حضور وزرای راه و شهرسازی، کشور، اقتصاد، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و رؤسای دستگاه‌های مربوطه برگزار شد، با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه سواحل مکران تصریح کرد: نباید از چنین ظرفیت بزرگ توسعه‌ای کشور غافل شد چرا که توسعه این سواحل می‌تواند سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی کشور داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ضروری است تا دستگاه‌های ذیربط با همکاری و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی توسعه سواحل مکران هر چه سریع‌تر موانع اجرایی توسعه این بخش از کشور را برطرف نمایند.

حسین دهقان دبیر شورای عالی توسعه سواحل مکران نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت هماهنگی دستگاه‌ها در راستای اجرای طرح‌های توسعه‌ای موردنظر تأکید کرد: بهره برداری از استعدادهای سواحل مکران در حوزه‌های بنادر و دریانوردی، تجاری، ریلی و اجتماعی از مهمترین زمینه‌های فعالیت‌های دبیرخانه است که در این راستا سند توسعه مکران و سند آمایش سرزمینی سواحل تهیه و تدوین شده است.

در ادامه این جلسه اساسنامه تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران با حضور اعضای جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد طی جلسه‌ای ظرف یک هفته آتی در وزارت کشور با حضور وزرای مربوطه در خصوص این طرح و جزئیات آن تعیین تکلیف شود.

همچنین در خصوص واگذاری و تعیین کاربری اراضی برای ساخت چند پتروپالایشگاه و مجتمع پتروشیمی در این سواحل مقرر شد راهکارهای قانونی توسط دبیرخانه شورا با همکاری وزارت راه و سایر وزراتخانه ها و مراکز مربوطه بررسی و ارائه شود.

وزارت نیرو نیز مکلف شد ظرف یک ماه آینده نسبت به واگذاری و تعیین تکلیف سرمایه گذار شرکت برق حرارتی در این منطقه اقدامات لازم را انجام دهد.

در این جلسه همچنین گزارشی از اقدامات این دبیرخانه در خصوص توسعه و آبادانی این منطقه شامل تهیه مدل و برنامه‌های توسعه‌ای سواحل مکران، توانمندسازی جوامع محلی و شناسایی استعدادها و زمینه‌های سرمایه گذاری، ایجاد قرارگاه مهارت آموزی برای جوامع بومی و محلی، طرح آمایش گردشگری، کارگروه توانمندسازی نیروی انسانی محلی با همکاری دانشگاه‌های منطقه و اقدامات عمرانی و توسعه‌ای از جمله ایجاد مجموعه تولید پنل‌های خورشیدی، مهار آب‌های فصلی آبخیزداری آبخوانداری، توسعه بنادر با همکاری وزارت راه و شهرسازی، و همچنین اجرای کریدور ساحلی جنوب و اتصال به کریدور شمال جنوب ارائه شد.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا