اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیایران و جهانتیتر دوستون وسط

تبیین نیازهای فناورانه زنجیره تولید نفت و گاز در مناطق نفت‌خیز جنوب

خوز 24– مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تشریح نیازهای فناورانه این شرکت در زنجیره تولید نفت و گاز، خواستار ورود مراکز علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه شد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، فرخ ناصری کریم‌وند در حاشیه پنل تخصصی «تبیین نیازهای فناورانه زنجیره تولید نفت و گاز؛ فرصتی برای نوآوری و کارآفرینی فناورانه» در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، در جمع خبرنگاران گفت: از یک سال گذشته تاکنون قراردادهای مهمی در حوزه ساخت بار اول امضا شده که بسیاری از آن‌ها به تولید محصول منتهی شده‌اند.

چالش‌ها و فرصت‌های فناورانه در تولید

وی با اشاره به چالش‌های مطرح‌شده در این پنل افزود: این نشست تخصصی با وجود اختلاف‌نظرها، فضایی سازنده برای همفکری ایجاد کرد و با توجه به نیاز گسترده صنعت به همکاری مراکز علمی، بخش‌های مختلف به‌صورت کارشناسی مورد بحث قرار گرفتند.

کریم‌وند مهم‌ترین این نیازها را ازدیاد برداشت، جمع‌آوری گازهای مشعل، مدیریت پسماندها و مقابله با آسفالتین دانست و توضیح داد: مثلاً در یک میدان برای تولید ۳۵ هزار بشکه نفت، با مشکل رسوب آسفالتین مواجه شدیم که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در این حوزه راهکار ارائه دهند.

وی افزود: افزایه‌های گل حفاری، دیمولسی‌فایرها (افزودنی‌های فرآیند نمک‌زدایی نفت)، لوله‌های کامپلیشن و حفاری نیز از دیگر حوزه‌هایی هستند که نیازمند ورود شرکت‌های فولادی و لوله‌سازی داخلی‌اند. این تجهیزات اگرچه فناوری بسیار پیچیده‌ای ندارند، اما هنوز وارداتی هستند.

 نیاز به پمپ‌ها، فناوری‌های داده‌محور و ارتباط واقعی با دانشگاه

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به نیاز شرکت در زمینه هیدروفرکینگ، مدیریت تولید آب و گاز اضافی، افت فشار چاه‌ها و استفاده از پمپ‌های کارآمد نیز اشاره کرد و گفت: در این خصوص، پمپ‌های SRP (پمپ میله‌ای مکشی) مورد تأکید ما هستند، چرا که طول عمر بالاتری دارند و به مخزن آسیب کمتری وارد می‌کنند.

وی همچنین بر اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در پردازش داده‌های لرزه‌نگاری تأکید کرد و گفت: مراکز علمی و شرکت‌های داخلی توان بالایی برای تحلیل این داده‌ها دارند و می‌توانند نقش‌آفرینی مؤثری داشته باشند.

کریم‌وند در پایان با اشاره به اجرای ۲۷ پروژه ساخت بار اول در این شرکت به ارزش ۶.۷ همت اظهار کرد: شاید در گذشته ارتباط صنعت و دانشگاه صرفاً در حد شعار بود، اما امروز این ارتباط به مرحله عمل رسیده است. انتظار داریم مراکز علمی با راهکارها و فناوری‌های نوین، ما را در مسیر رفع نیازهای فناورانه یاری دهند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا