ایران و جهان

ایجاد مراکز داده مشترک با کشورهای عضو شانگهای


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز (پنجشنبه) در اجلاس وزرای دیجیتال کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در شهر آلماتی کشور قزاقستان برگزار می‌شود، با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی بر خاتمه شرایط فاجعه بار در غزه از جمله توقف تخریب عمدی زیرساخت‌های مخابراتی و ارتباطی آن تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه وظیفه ما در اینجا همکاری و یافتن راه‌هایی برای فضای مجازی امن‌تر، عادلانه‌تر و پررونق‌تر است، افزود: دگرگونی دیجیتال یک روند جهانی است که ملت‌ها، دولت‌ها و مدل‌های کسب و کار سنتی را متحول می‌کند و در کاهش فساد، افزایش اشتغال، بهبود شفافیت و کاهش فقر و نابرابری مهم است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات ایران در حوزه تحول دیجیتال، گفت: ایران از یک سو بسیاری از پلتفرم‌های دیجیتال مانند رسانه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها، پلتفرم‌های تجارت الکترونیک و سایر خدمات آنلاین سراسری را خود ایجاد کرده و از سوی دیگر با راه اندازی فاز اول پنجره ملی خدمات دولت هوشمند که بیش از ۹۰ درصد سازمان‌ها را با ۳۰۰۰ سرویس به هم متصل می‌کند، حکمرانی دیجیتال را توسعه داده است. همچنین با تصویب «قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی» در سال ۲۰۲۳ راه را برای توسعه دولت هوشمند و ارائه داده‌های دولتی به بخش خصوصی با چارچوبی خاص هموار کرده است.

زارع پور با اشاره به اینکه فیبر نوری در ایران اکنون بیش از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار را در کشور تحت پوشش می‌دهد، تصریح کرد: دسترسی ۱۰۰ درصدی جمعیت شهری به اینترنت و پوشش ۹۴.۵ درصدی در مناطق روستایی، زیرساخت مناسبی را برای رشد اقتصاد دیجیتال فراهم کرده است و در سال ۲۰۲۳ سهم بازار اقتصاد دیجیتال ایران ۷.۹ درصد از کل تولید ناخالص داخلی بوده است و برنامه ریزی شده تا سهم آن در برنامه هفتم توسعه کشور دو برابر شود.

وی با تاکید به اینکه فضای مجازی آینده باید چندقطبی باشد، افزود: برای از بین بردن انحصاراتی که شرکت‌های بزرگ فناوری از آن بهره می‌برند، ما در سازمان همکاری شانگهای باید متحد بمانیم تا صدای قوی‌تری در رویه‌های تصمیم‌گیری بین‌المللی داشته باشیم و نقشی کلیدی در آینده دنیای دیجیتال داشته باشیم.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: معتقدم که با یکپارچه‌سازی و اتصال پلتفرم‌های دیجیتالی که تجارت بین ملت‌هایمان را ارتقا می‌دهند و ایجاد مراکز داده مشترک، می‌توانیم همکاری خود را افزایش دهیم و به سرمایه گذاری برای توسعه راه حل های هوش مصنوعی برای توسعه پایدار اقدام کنیم.

زارع پور در پیشنهادی در زمینه همکاری‌های مشترک خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری در زمینه توسعه زیرساخت‌های دیجیتال مانند شبکه‌های فیبر نوری فرامرزی، مراکز داده و ارتباطات ماهواره‌ای است و ایران می‌تواند توسعه و گسترش زیرساخت‌های دیجیتال مانند شبکه‌های فیبر نوری، فناوری ۵ جی و شبکه‌های ماهواره‌ای را از طریق قلمرو خود که در مرکز جاده ابریشم دیجیتال قرار دارد، تسهیل کند.

وزیر ارتباطات سخنرانی خود را با این عبارت پایان داد که داده نفت دنیای امروز است و به امید ساختن فردای دیجیتالی بهتر اعضا را به مشارکت جدی‌تر و سریع‌تر برای استخراج ارزش از این نفت جدید فرا خواند.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا