از ادعای آبگیری ۸۰درصدی هورالعظیم تا یک میلیون و ۲۰۰هزار هکتار کانون ریزگرد در خوزستان
سعید متصدی در این نشست به اقدامات مرتبط با مهار ریزگردها اشاره کرد و گفت: با روشهایی مثل آبگیری بیش از ۸۰ درصد هورالعظیم یا احیای برخی تالابهای خشکشده، درختکاری و ایجاد پوشش گیاهی در ۴۰هزار هکتار از اراضی، بخشی از کانونهای گردوغبار مهار شد؛ همچنین اخذ ۴بیانیه بینالمللی ویژه گردوغبار از برنامههای سازمان محیط زیست بوده تا جایی کهماه آینده از ۱۲ تا ۱۴ تیرماه نخستین و بزرگترین کنفرانس بینالمللی گردوغبار در ایران برگزار خواهد شد.
متصدی در حالی از مالچپاشی در ۴۰هزار هکتار کانون ریزگرد و احیای هورالعظیم خبر میدهد که خوزستان از سال ۸۰تاکنون با معضل ریزگردها دست به گریبان است. اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابان در خوزستان وجود دارد که ۳۴۵ هزار هکتار آن، کانونهای ریزگرد هستند و در این میان کانونهای ریزگرد در جنوب شرقی اهواز بحرانیترین نقطه است؛ ریزگردهایی که هشتم بهمنماه سال گذشته ۵نیروگاه استان خوزستان را از مدار خارج کرد و سبب قطع چندین ساعته برق، آب و تلفن در ۱۱شهرستان آن و ازجمله کلانشهر اهواز و تعطیلی مدارس و ادارات شد.
بر همین اساس وزیر جهاد کشاورزی که ۵اسفندماه سال گذشته به دنبال تداوم روزهای گردوغبار و بحرانیشدن وضعیت هوای خوزستان همراه با رئیسجمهور به این استان سفر کرده بود، گفت: عملیات مهار کانونهای ریزگرد در ۴۲هزار هکتار از کانونهای فوق بحرانی خوزستان تا ۳ماه آینده اجرا میشود. محمود حجتی در نشست مشترک کارگروه ملی مقابله با ریزگرد در اهواز اعلام کرد که طرحهای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت برای مهار ۸۰۰۰هزار هکتار از کانونهای گردوغبار خوزستان پیشبینی شده است.