[ad_1]
به گزارش ایرنا هوشنگ حسونی زاده پنجشنبه در سمینار آموزشی مقابله با سیلاب و ریزگرد، با حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، اظهار کرد: با توجه به اینکه هورالعظیم یکی از کانون های ریزگردها معرفی شده آبگیری این تالاب از سه سال پیش آغاز شده و از سال آبی ۹۲-۹۱ تا کنون سالانه بیش از یک میلیارد مترمکعب آب وارد این تالاب شده است.
وی افزود: سال ۹۳ ، ۶۴ درصد تالاب هورالعظیم، سال ۹۴ ، ۶۸ درصد و پارسال ۷۶ درصد این تالاب آبگیری شده و در صورت همکاری وزارت نفت امسال بیش از ۹۰ درصد آن را می توانیم آبگیری کنیم.
*تدوین نظام نامه سیلاب
حسونی زاده از تدوین ‘نظام نامه سیلاب’ در خوزستان خبر داد و گفت: پیاده سازی این نظام نامه در دستور کار است.
وی توضیح داد: این نظامنامه در سه مرحله پیش آگاهی سیل، از زمان پیش آگاهی تا زمان وقوع سیل و بعد از سیل را شامل می شود که بیش از ۱۰ ارگان در مدیریت سیل دخیل هستند که در این نظامنامه نحوه همکاری آنها پیش بینی شده است.
حسونی زاده اظهار کرد: سیل بر اثر عوامل طبیعی رخ می دهد که دخالت بشر می تواند آن را تشدید کند.
وی افزود:طی ۲۵ سال گذشته ۵۷ مورد سیلاب در حوضه رودخانه کارون، ۷۴ مورد در حوضه دز، ۳۵ مورد در حوضه کرخه و ۵۲ مورد در حوضه مارون اتفاق افتاده که از سال ۸۴ با وقوع خشکسالی در خوزستان و احداث سدهای مخزنی، تعداد سیلاب ها کاهش یافته اما خسارات وارده به تاسیسات زیربنایی و منازل از ۱۵ سال پیش به دلیل بی توجهی به حریم رودخانه ها بیشتر شده است.
حسونی زاده مطالعه و اجرای طرح های سازه ای و غیرسازه ای مهار سیل و مدیریت حوضه آبریز را از راهکارهای کاهش و پیشگیری از سیلاب عنوان کرد و گفت: تهیه سیستم هشدار سیل، مدیریت یکپارچه سدها در زمان سیل و تهیه مدل های پیش یابی از اقدامات انجام شده است.
وی اظهار کرد: تمامی حوضه های آبریز استان مجهز به ایستگاه های هواشناسی و کنترل سیل شده اند که تجهیزات آنلاین در ۷۰ درصد از این ایستگاه ها هشدار سیل نصب شده است.
*۲۷ درصد ظرفیت خالی در سدهای خوزستان
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین با بیان اینکه امسال ۲۰۵ میلیمتر بارندگی در خوزستان اتفاق افتاده گفت:میزان بارندگی نسبت به سال آبی گذشته ۴۸ درصد کاهش و نسبت به متوسط ۴۱ درصد کاهش نشان می دهد.
وی کمترین ورودی مخازن سدها را در سد جره و مارون عنوان کرد و افزود: ۲۷ درصد از ظرفیت مخازن سدهای خوزستان هنوز خالیست.
حسونی زاده تصریح کرد:آورد رودخانه مارون ۴۳ درصد کاهش و آورد کارون بزرگ ۳۷ درصد کاهش نشان می دهد.
به گزارش ایرنا تالاب هورالعظیم در جنوب غربی ترین نقطه کشور، در مرز عراق قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم آن در عراق است. کارشناسان بر این باورند که خشک شدن تالاب هورالعظیم یکی از دلایل ریزگردهاست.
واگذاری هشت هزار هکتار از اراضی این تالاب در سال ۸۷ برای عملیات اکتشاف و بهره برداری به وزارت نفت و خشک کردن تعمدی این تالاب، یکی از عوامل تخریب این تالاب و تشدید پدیده ریزگردها در خوزستان بوده است. اما از اواخر سال ۹۴ با وقوع سیلاب در رودخانه کرخه (منبع تغذیه کننده هورالعظیم) آبگیری این تالاب با بازگشایی دریچه هایی بین جاده های موجود در این تالاب، آغاز شد.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و هیات همراه صبح امروز برای شرکت در سمینار مقابله با سیلاب و ریزگرد وارد اهواز شد.
بازدید از تالاب هورالعظیم و کانون های گرد و غبار در اطراف اهواز، بازدید از فاز دوم طرح آماک (طرح جمع آوری گازهای همراه نفت)، بازدید از طرح اتمام یافته تصفیه خانه پساب پتروشیمی مارون و طرح اتمام یافته پسماندسوز منطقه ویژه اقتصادی در ماهشهر و نشست با سازمان های مردم نهاد و فعالان محیط زیست در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان از دیگر برنامه های سفر ابتکار به خوزستان است.
این دهمین سفر ابتکار به خوزستان است.
۷۱۵۱/۶۱۲۵ خبرنگار: نادره وائلی زاده **انتشار:سیدبهادر حسینی
[ad_2]
Source link