
اواخر سال ۱۳۴۲ انستیتو نفت فرانسه از طریق سازمان برنامه و بودجه مامور شد تا در مکان ایجاد صنایع پتروشیمی در ایران مطالعات جامعی به عمل آورد . این مطالعات منجر به تاسیس شرکت سهامی پتروشیمی آبادان با مشارکت ۷۴ درصد سهم شرکت ملی پتروشیمی و ۲۶ درصد سهم شرکت ب اف گودریج آمریکا شد.
سال ۱۳۴۶ عملیات ساختمانی مجتمع از سوی شرکت لاماس آمریکا آغاز و در سال ۱۳۴۸ رسما به بهره برداری رسید.
ظرفیت اولیه تولید سالانه ۲۰ هزار تن پی وی سی، ۱۰ هزار تن دودسیل بنزن و ۲۴ هزار تن سود سوز آور بوده است.
سال ۱۳۵۴ طرح گسترش به منظور افزایش تولید پی وی سی به ۶۰ هزار تن در سال به اجرا در آمد.
مجتمع پتروشیمی آبادان طی سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ به دلیل آتش جنگ ۸ ساله ایران و عراق ویران شد ولی پس از پایان جنگ، به همت نیروهای متخصص مجتمع بازسازی شد.
تولید محصول پی وی سی در سال ۱۳۸۴ در این شرکت به حدود ۶۰ هزار تن افزایش یافت و تحقق تولید سالانه ۱۱۰ هزار تن پی وی سی هدف طرح توسعه آینده مجتمع طی چند سال آینده است.
این مجتمع پتروشیمی تا پیش از پذیرش مسئولیت جدید، در معرض تعطیلی کامل قرار داشت.
بازسازی این مجتمع در حالی انجام شد که این مجتمع، سال گذشته دو هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بدهی جاری داشت و با احتساب سود بانکی، یکهزار و ۲۵۰ میلیارد ریال تسهیلات معوق داشت که همه این دیون پرداخت شده و تا پایان سال ۹۵ نیز همه حقوق و مطالبات کارکنان پرداخت شد.
مسعود جبرائیلی مدیرعامل شرکت پتروشیمی آبادان شنبه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا گفت:سال گذشته ۵۲ هزار و ۸۰۰ تن پی وی سی در این مجتمع پتروشیمی تولید شد که این میزان تولید نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود ۵۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی اظهار داشت:همچنین بر اساس آمار، سال گذشته ۱۵هزار و ۷۰۰ تن محصول پیویسی به خارج از کشور و عمدتا کشورهای هند، چین، عراق، افغانستان و آذربایجان صادر شد که این رقم نسبت به سال قبل آن یعنی سال ۹۴، افزایش ۹۰۰درصدی را نشان میدهد.
جبرائیلی ارزش ارزی مواد پتروشیمی صادر شده به خارج از کشور را در حدود ۱۵ میلیون دلار اعلام کرد.
** توافق برجام نقش مهمی در خروج صنعت پتروشیمی از رکود ایفا کرد
مدیرعامل شرکت پتروشیمی آبادان در بخش دیگری از سخنانش، در خصوص دستاوردهای برجام بر صنعت انرژی به ویژه پتروشیمی ادامه داد:تحریمهای ظالمانه علیه کشور باعث شده بود تا بسیاری از کشورهای خارجی تمایلی برای مشارکت و یا فروش قطعات مورد نیاز شرکت پتروشیمی نداشته باشند.
وی اظهار داشت:از طرفی در صورت فروش محصول به خارج از کشور به دلیل مشکلات بینبانکی برای وصول مطالبات نیز با مشکل مواجه بودیم.
جبرائیلی گفت:پس از توافق برجام با ۲۲ گروه سرمایهگذاری خارجی مذاکره مستقیم داشتیم و در قالب کوتاهمدت و بلندمدت برنامه طرح توسعه پتروشیمی آبادان را برنامهریزی کردیم.
وی از آغاز همکاری با یک شرکت آلمانی برای بازسازی بخشهایی از مجتمع پتروشیمی آبادان خبر داد و اظهار داشت:برخی شرکتهای خارجی تمایل خود را برای فروش قطعات حساس و مورد نیاز پتروشیمی آبادان را که قبلا نمیتوانستیم از بازار جهانی خریداری کنیم اعلام کردند.
۳۰۱۵/ ۶۱۲۵ خبرنگار: عدنان جواهری ** انتشار:سید بهادر حسینی
کانال خبری ایرنا خوزستان:irnaahvaz@
برای دریافت لحظهبهلحظه اخبار استان خوزستان به کانال http://www.telegram.me/irnaahvaz بپیوندید.
Source link