به گزارش خبرنگار مهر، خداکرم جلالی شامگاه امروز در نشست با سازمان های مردم نهاد استان خوزستان اظهار کرد: مسئله محیط زیست و منابع طبیعی یک مسئله فرابخشی و ملی یا حتی جهانی است؛ همه آحاد بشر به نوعی در این موضوع مسئولیت دارند و از منافع محیط زیست و منابع طبیعی همواره استفاده می کنند و نیاز به مواهب این بخش ها دارند.
وی افزود: امروزه در راستای رسیدن به اهداف عالیه ای که در رابطه با حفظ محیط زیست داریم و آن را در قالب توسعه پایدار تعریف می کنیم، مؤلفه هایی وجود دارد. در مؤلفه های توسعه پایدار به سه پایه انسان، محیط و اقتصاد توجه می کنیم. در هر موضوع مربوط به محیط زیستی این موضوع مصداق دارد که برای آسیب شناسی و پیدا کردن راهکار باید شاخص های انسانی، محیطی و اقتصادی توجه کنیم.
جلالی عنوان کرد: اگر در زمینه خشک شدن تالاب ها و تبدیل آنها به ریزگرد باید چاره اندیشی کنیم متوجه خواهیم شد که برخی از دخالت های نادرست ما باعث ایجاد چنین مشکلی شده است که برای حل آن باید هزینه های زیادی را هم پرداخت کنیم. محور اصلی در حوزه آبخیر مربوط به انسان است؛ برای رسیدن به توسعه پایدار نمی توان نقش مردم را نادیده گرفت که امروز این نقش به بهترین شکل در قالب سازمان های مردم نهاد وجود دارد.
رئیس سازمان جنگل ها و آبخیزداری کشور بیان کرد: برای حفظ محیط زیست باید مسئله اشتغال و درآمدزایی افراد در این حوزه را مورد توجه خود داشته باشیم. محور و روح مسائل در حوزه آبخیز و مدیریت سرزمینی انسان هست و باید به این شاخص توجه ویژه ای داشته باشیم.
جلالی با بیان اینکه طرح پایلوت مدیریت آبخیزداری را در کل کشور اجرایی می کنیم، بیان کرد: اگر انسجام سازمانی را بین دستگاه ها و سازمان های مردم نهاد ایجاد کنیم آن وقت به مدل های کارآمدی در مدیریت سرزمین می رسیم. امیدوارم زمانی فرابرسد که بسیاری از امور محیط زیست و منابع طبیعی را به خود سازمان های مردم نهاد برسانیم چون اگر احساس مسئولیت بین مردم ایجاد نشود دولت ها به تنهایی نمی توانند این بار سنگین را به دوش بگیرند.
منبع: مهر خوزستان