
خوز 24– ایمان ایران زاده با بیان اینکه توربینهای ۳۰۵ مگاواتی نیروگاه رامین از بزرگترین و پیچیدهترین توربینهای نیروگاهی کشور محسوب میشوند که بهرهبرداری و تعمیرات آنها نیازمند تخصص و دقت بالایی است اظهار کرد: دیسک شماره ۲۹ روتور فشار متوسط این نیروگاه یکی از بخشهای حیاتی توربین است که به دلیل کارکرد مداوم، دچار شکستگی و آسیبهای جدی در پرهها شده و منجر به کاهش سطح تولید برق شده بود.
ایران زاده گفت: با همکاری شرکت گروه صنعتی مولا در خوزستان، تیم تعمیراتی نیروگاه رامین توانست در کمترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت، پرههای آسیبدیده را تعویض کند. این روش نوین بدون نیاز به دمونتاژ کامل دیسک انجام شد که در مقایسه با روشهای مرسوم، کاهش هزینهها، زمان توقف کوتاهتر و کاهش ریسکهای فنی را به همراه داشت.
وی ادامه داد: در روشهای معمول، تعویض پرههای توربینهای بخار مستلزم دمونتاژ کامل دیسک است که هزینهبر و زمانبر بوده و چالشهای فنی زیادی دارد اما این بار با تکیه بر دانش و تجربه متخصصان خوزستانی توانستیم این فرآیند را بهصورت بهینهتر انجام دهیم.
ایران زاده گفت: این دستاورد، گامی مهم در راستای بهبود فرآیندهای تعمیراتی نیروگاههای حرارتی کشور محسوب میشود و نشاندهنده توانمندی متخصصان داخلی در حل چالشهای پیچیده صنعت برق است.
همچنین امین عمار، ناظر پروژه تعویض پرههای ردیف ۲۹ نیروگاه رامین با اشاره به ضرورت تعویض کامل پرههای ردیف ۲۹ این واحد، اظهار داشت: با تشکیل تیم کارشناسی تعمیراتی و مهندسی و همکاری یکی از شرکتهای بومی استان، توانستیم برای اولین بار در خوزستان، پرههای ردیف ۲۹ روتور فشار متوسط را مطابق استانداردهای روز دنیا، در کمترین زمان و با بالاترین کیفیت و بدون نیاز به دمونتاژ دیسک نصب کنیم.
وی مهمترین مزایای این روش نوین را کاهش محسوس زمان توقف واحد، صرفهجویی در هزینههای عملیاتی، جلوگیری از آسیبهای ثانویه ناشی از فرآیند دمونتاژ و مونتاژ مجدد دیسک و حفظ تراز و بالانس دینامیکی سیستم عنوان کرد.
ناظر پروژه نیروگاه رامین در ادامه تأکید کرد: تعویض پرههای توربین بخار بدون دمونتاژ دیسک میتواند به عنوان یک راهکار فنی مؤثر، جایگزین روشهای سنتی تعمیرات توربینها شود. این روش علاوه بر کاهش زمان و هزینه تعمیرات، موجب حفظ یکپارچگی مکانیکی سیستم و افزایش سطح ایمنی عملیات میشود.
وی افزود: این دستاورد فنی که با همکاری متخصصان داخلی محقق شده، گام مهمی در بهینهسازی فرآیندهای تعمیراتی نیروگاههای حرارتی کشور محسوب میشود و نشاندهنده توانمندی مهندسان ایرانی در حل چالشهای پیچیده صنعت برق است.
بر اساس این گزارش نیروگاه رامین اهواز با ۶ واحد تولیدی بزرگترین نیروگاه بخاری کشور و تامین کننده اصلی برق مورد نیاز استان خوزستان است و نقش مهمی در تقویت ، تثبیت و پایداری شبکه برق ایفا می کند.