به گزارش خوز 24 به نقل از روابطعمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: باتوجه به افزایش روزافزون ضریب تاثير فاوا و رشد نمایی تکنولوژیهای وابسته، اهمیت و نقش این حوزه را در تمامی فرآیندهای سازمانی از جمله تولید، پروژه ها، فنی، مالی، منابع انسانی، کالا و … شاهد هستیم.
مهندس رضایی، برنامه ریزی برای راه اندازی مرکز پردازش سریع(hpc) قابل استفاده در مطالعات و شبیه سازی مخازن را بعنوان یکی از پروژه های کلیدی این مجموعه معرفی کرده و اظهار امیدواری نمود که به زودی شاهد راه اندازی اولین ابررایانه وزارت نفت و همردیف با ابررایانه سیمرغ در مناطق نفتخیز خواهیم بود.
وی افزود: سرعت این ابر رايانه ۲/۶پتا فلاپس است که یکی از خروجیهای ملموس اجرای این پروژه علاوه بر افزایش دقت، کاهش زمان شبیهسازی مخازن از بازه ۳۶ روزه به ۱۲ ساعت و بعضا کمتر از آن خواهد بود.
مهندس رضایی رییس فاوای مناطق نفتخیز جنوب همچنین از راهاندازی یکی از بزرگترین مراکز داده در جنوب غرب کشور در آینده نزدیک خبر داد و ابراز داشت: بودجه اجرایی این مرکز داده تصویب شده و به زودی عملیاتی خواهد شد مدیریت و اجرای این پروژه بصورت epc بوده که خروجی آن یک زیر ساخت فوق العاده قوی و قابل اتکا برای مناطق نفتخیز خواهد بود.
وی ادامه داد: از دیگر دستاوردهای فاوای مناطق نفتخیز، راهاندازی ۱۴ لینک ماکروویو در مناطق کوهستانی و صعب العبور است که بودجه آن در شرکت ملی نفت ایران تصویب شده است که همه موارد در راستای هوشمندسازی میادین نفتی و بحث تحول دیجیتال و DOF بوده که قطعا علاوه بر افزایش توليد، باعث صرفه جویی هزینه ها و افزایش ایمنی کارکنان بدلیل عدم نیاز به حضور نیروی کار در محل مخزن از طریق هوشمند سازی فرآیندها خواهد شد.
مهندس رضایی، انتقال بستر اطلاعاتی دکلهای حفاری از ماهواره به لینکهای زمینی را از دیگردستاوردهای این اداره برشمرد که منجر به افزایش ظرفیت انتقال به میزان دو برابر شده و تاکنون حدود ۶۰ درصد دکلهای حفاری از ارتباط ماهوارهای بینیاز شدند در عین حال سرعت انتقال اطلاعات به بیش از ۱۰ برابر افزايش یافته است.
ایشان در ادامه افزود: در مورد سامانهها نیز امروز با شرکت ملی نفت ایران جهت پیادهسازی سامانه فاینانس به توافق رسیدیم و متعاقب آن در صورت اتخاذ تصمیم در سطح مدیران ارشد، سامانه حقوق و دستمزد مناطق نفتخیز جنوب در شرکت ملی نفت ایران نیز جاری خواهد گردید که ضمن رفع نواقص سامانههای قبلی با امکانات جدید موجبات رضایت ذینفعان این سامانهها از جمله پرسنل صنعت نفت را در بر خواهد داشت.