اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیایران و جهانتیتر یکستون وسط

هجدهمین نمایشگاه ایران پلاست با حضور معاون وزیر نفت افتتاح شد

 

به گزارش پایگاه خبری خوز ۲۴ ازتهران-  هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست از امروز  (یکشنبه، ۱۸ شهریورماه) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد؛ این رویداد بین‌المللی با حضور کشورهایی از چین، ایتالیا، تایوان، کره، ترکیه، فرانسه، هند، آلمان، اسپانیا و روسیه برگزار خواهد شد.

بر اساس این گزارش، ۱۵۰ نفر از کشورهای روسیه، صربستان، قزاقستان، تاجیکستان، چین، پاکستان، ازبکستان، افغانستان، بلاروس، سوریه، عراق و عمان در قالب ۱۲ هیئت تجاری نیز با هدف گسترش همکاری‌ها با شرکت‌های ایرانی از این رویداد بزرگ صنعت پتروشیمی بازدید خواهند کرد.

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست در گروه‌های کالایی مواد اولیه و فرآورده‌های پتروشیمی، خدمات فنی مهندسی، محصولات پیش‌ساخته و ساخته‌شده، ماشین‌آلات و تجهیزات، مراکز علمی، پژوهشی، تحقیقاتی و دانشگاهی، تست آزمایشگاهی HSE، فناوری اطلاعات و تحول دیجیتال، سایر خدمات مستربچ و گرانول و کامپاندهای پلیمری برگزار شده است.

استقبال جهانی از هجدهمین نمایشگاه ایران پلاست

فرید دوستی – مدیر هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست، در آیین گشایش نمایشگاه بیان کرد: مهم‌ترین رویداد در عرصه صنعت پتروشیمی کشور، به‌ویژه در بخش صنایع پایین‌دستی و صنایع مرتبط پلاستیک‌ها، ایران‌پلاست است.

وی با تأکید بر اینکه سیاست‌ها و برنامه‌های هماهنگ‌شده از سوی ستاد اجرایی نمایشگاه هجدهم همه از جنس عمل است، افزود: تلاش شده است فضای حاکم بر صنعت پتروشیمی ایران را با رعایت حداکثری استانداردهای نمایشگاه‌های بین‌المللی، تعامل، همفکری، همکاری با سازمان توسعه تجارت، معاونت علمی ریاست‌جمهوری، اتاق بازرگانی و انجمن‌ها و تشکل‌های مرتبط، شرکت‌های داخلی، شرکت‌های خارجی، همچنین تولیدکنندگان ماشین‌آلات و تجهیزات، هرچند در ابعاد کوچک‌تر، در این رویداد بزرگ به نمایش بگذاریم.

مدیر هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست با اشاره به اینکه نمایشگاه ایران‌پلاست فرصتی بسیار مناسب برای به‌اشتراک‌گذاشتن تجارب فعالان صنعت پلیمر است، ادامه داد: این نمایشگاه محل مناسبی برای رایزنی و تبادل‌نظر شرکت‌های ایرانی و خارجی است.

دوستی تصریح کرد: شرکت‌های پتروشیمی با رایزنی و مذاکره با نمایندگان شرکت‌های خارجی حاضر در بزرگ‌ترین رویداد صنایع پلیمر و پلاستیک به‌دنبال گسترش همکاری‌های دو و چندجانبه بوده و هستند.

وی یادآور شد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به‌عنوان متولی این صنعت در دو دوره این نمایشگاه، یعنی هفدهمین و هجدهمین نمایشگاه ایران‌پلاست، به‌دنبال بازگشت نگاه بین‌المللی و حضور شرکت‌های خارجی در این صحنه بود؛ حضوری قاطعانه که می‌تواند زمینه‌ساز جهش تولید با مشارکتی مردمی به‌ویژه در صنعت پتروشیمی باشد.

مدیر هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست تأکید کرد: تفاوت نگاه بین‌المللی در این حوزه و حضور ۲۸۸ شرکت خارجی در این دوره، خود گواه این موفقیت مهم و اساسی است.

دوستی افزود: در آغاز راه ایران‌پلاست هجدهم، این نوید را می‌دهیم که با همتی مضاعف و عزمی راسخ‌تر و با برنامه‌ریزی منظم و منسجم، شمارش معکوس نوزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست را در سال آینده ترسیم کنیم که پیشرفت روزافزون فناوری، ما را ملزم به استفاده از هوش مصنوعی می‌کند.

وی در پایان گفت: امید است که صنعت پتروشیمی بار دیگر بارقه‌های تلاش، آفرینش و بالندگی را به منصه ظهور بگذارد و به‌طور عمیق و فراگیر، افق‌های جهانی را درنوردد.

محمد مهدی برادران، معاون وزیر صمت با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه،اظهار کرد: با ایجاد تنوع در محصولات تازه به‌جای خام‌فروشی می‌توانیم به دو برابر ارزش افزوده دست یابیم. میانگین ارزش صادرات محصولات پتروشیمی ۷۰۰ دلار است، درصورتی‌که حدود هزار و ۳۰۰ دلار محصولات پتروشیمی وارد کشور می‌شود.

برادران سرمایه در گردش را یکی از چالش‌های صنایع پایین‌دست برشمرد و افزود: با افزایش استقبال مردم به صنایعی مانند دارویی، مواد غذایی، خانگی و خودرو، نیازمند سرمایه در گردش مطلوب در این صنایع هستیم.

وی بیان کرد: صنایع پتروشیمی حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان سال گذشته و ۳۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در چهار ماه امسال عرضه اعتباری محصولات به صنایع پایین‌دست داشتند که این امر همسو با حمایت از زنجیره ارزش و پایداری صنایع پایین‌دست انجام شده است.

معاون وزیر صمت گفت: ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰، ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۱ و بیش از ۷ میلیون تن در سال ۱۴۰۲ محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه و جذب شده است.

وی افزود: اگر به جای صادرات روی کاهش واردات محصولات برنامه ریزی کنیم، ۲ برابر ارزش افزوده خلق می شود.

مرتضی شاهمیرزایی با اشاره به بلوغ صنایع پتروشیمی در بعد از انقلاب و کاهش وابستگی گفت: در کمال ناباوری و یاس آفرینی‌ها اما در دولت سیزدهم تمامی کاتالیست‌های صنعت یا بومی‌سازی شده یا در مقیاس آزمایشگاه در حال طی فرآیند بومی‌سازی خود است.

وی افزود: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از حیث تعداد قراردادهای دانش بنیانی منعقد شده در صدر شرکت‌های پژوهشی جهان جای‌گرفت.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: امروزه در کشور این توانمندی را داریم که با تولید کالا و تجهیزات مورد نیازهای شرکت‌های داخلی، نیاز شرکت‌های خارجی را در این راستا مرتفع کنیم.

ایشان با مردود دانستن استفاده نفتا برای تولید بنزین گفت: باید تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی در اولویت قرار گرفته و صنایع تنظیم‌گر و بالادستی آن را در اولویت خود قرار دهند.

هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست ۱۸ تا ۲۱ شهریور امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا