لایحه جامع وکالت در حال تدوین است
به گزارش خبرگزاری مهر، امین حسین رحیمی افزود: جایگاه وکلا در ارتقای امنیت قضائی بالا است و اگر گفته میشود قاضی و وکیل دو بال فرشته عدالتند، درست است به شرطی که هر دو دغدغه اجرای عدالت داشته باشند که در مرکز وکلا الحمدالله اینگونه بوده است و باید تلاش کنیم امنیت قضائی را ارتقا دهیم که هر مظلومی بهره احقاق حق از طریق وکالت و مراجعه به وکیل قوی را داشته باشد و افرادی که مرتکب جرم نشدند امید داشته باشند که وکیل قوی از انها دفاع میکند.
وی تاکید کرد: کارشناسی ابزار کشف واقعیت است و بسیار مهم است و باید کارشناس امین باشد و هرچه بتوانید آن را تقویت کنید جا دارد.
وزیر دادگستری افزود: وکالت تخصصی مهم است و اگر وکیل تخصصی وارد موضوع شود حتی اگر قاضی به دلیل کثرت کارها متوجه موضوع نباشد آن را متوجه میشود لذا سواد کارشناس و وکیل مهم است.
رحیمی در مورد توسعه وکالت، گفت: در کشور ما وکیل زمانی نیاز است که اتفاقی میافتد، ولی در دنیا این طور نیست و قبل از انجام کار به وکیل مراجعه میکنند و پروندههایشان هم کمتر است لذا باید فرهنگ مراجعه به وکیل با قانونگذاری و کار فرهنگی گسترش دهیم که قبل از اقدامی از وکیل و مشاوره حقوقی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با قانون تسهیل طی یک سال ۵۰ درصد وکلا افزایش یافته است، چه کنیم که از آنها استفاده کنیم و برای این موضوع باید حوزه وکالت را توسعه دهیم. اگر به طرف اجباری شدن وکالت در بسیاری دعاوی حرکت کنیم، امکانپذیر است و باید موضوع هزینهاش را هم حل کنیم و اجباری شدن وکالت موجب کاهش پروندهها و ارتقای جایگاه وکالت میشود.
رحیمی گفت: تدوین لایحه جامع وکالت در معاونت حقوقی با همکاری وزارت دادگستری در حال انجام است. ما معتقدیم قانون وکالت باید بازنگری شود و قانون تسهیل اگر نیاز است اصلاح شود در لایحه دیده شود و باید لایحه جامعی را آماده کنیم. هم دولت وهم قوه قضائیه حمایت خود را از جامعه وکالت برای ارتقای امنیت قضائی اعلام کردهاند.
وی افزود: سلامت وکلا و کارشناسان مهم است. جایگاه وکلای مرکز وکلای قوه قضائیه که منتسب به قوه قضائیه هست از جهت سلامت مهم است. اگر وکلا هم شأن قاضی اند پس در سلامت هم باید رعایت کنند.
وزیر دادگستری در پایان گفت: رعایت شأن وکیل و قاضی مهم است و باید هر دو رعایت شئون هم را داشته باشند.
منبع: مهر