پارس جنوبی آماده تامین گاز در فصل سرد سال/ تعمیرات اساسی انجام شد
خبرگزاری مهر، گروه استانها: پارس جنوبی به عنوان بزرگترین مخزن گازی شناخته شده در جهان نقش مهمی را در تولید گاز و محصولات وابسته دارد که بخشی از محصولات تولیدی آن در داخل مصرف و بخشی نیز صادر میشود.
میدان گازی پارس جنوبی یک میدان مشترک بین ایران و قطر است که دارای ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت است که بخش متعلق به ایران سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع بوده و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری ساحل در عمق سه هزار متری زیر کف دریا قرار دارد.
میدان گازی پارس جنوبی با داشتن ۱۴.۲ هزار میلیارد متر مکعب گاز درجا معادل هشت درصد از کل ذخایر گاز جهان و ۴۷ درصد از ذخایر گاز شناخته شده کشور را در خود جای داده است.
به منظور تأمین گاز مورد نیاز کشور در فصل زمستان تلاشهای گستردهای صورت گرفته و عملیات تعمیرات اساسی به صورت دقیق در فازهای مختلف و سکوها انجام گرفته تا شاهد تولید حداکثری گاز در زمستان باشیم.
پالایشگاههای گاز پارس جنوبی در شهرستانهای عسلویه و کنگان قرار دارد که شامل ۲۴ فاز گازی است و فازهای یک تا ۱۰ و ۱۵ تا ۲۱ در عسلویه و فازهای ۱۱ تا ۱۴، فاز ۱۹ و فازهای ۲۲ تا ۲۴ در کنگان قرار دارند.
پالایشگاهها آماده تولید حداکثری
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۷۵ درصد گاز تولیدی کشور از پارس جنوبی تأمین میشود که تلاش گستردهای به منظور تولید حداکثری از این میدان صورت گرفته است.
احمد باهوش میزان خوراک دریافتی مجتمع گازی پارس جنوبی از سکوهای سرچاهی را روزانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب دانست و اضافه کرد: روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاهها شیرینسازی، تولید و به خطوط سراسری منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، به صورت روزانه ۷۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۱۵ هزار تن اتان، ۱۵ هزار تن پروپان، ۱۰ هزار تن بوتان و ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوگرد در پالایشگاههای پارس جنوبی تولید میشود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: طی سال جاری در پالایشگاههای سیزدهگانه پارس جنوبی بیش از ۹ هزار و ۵۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید و شیرینسازی شده است.
وی از انجام تعمیرات اساسی فازها و پالایشگاه پارس جنوبی به منظور تولید پایدار گاز در فصل سرد سال خبر داد و بیان کرد: تعمیرات اساسی نقش مهمی در تأمین گاز مورد نیاز کشور خواهد داشت.
تعمیرات اساسی سکوها
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به پایان تعمیرات اساسی سکوهای میدان گازی مشترک پارس جنوبی گفت: با انجام تعمیرات اساسی، آغاز تولید زودهنگام از فاز ۱۱ و بهرهبرداری از خط لوله جدید فاز ۱۶، آماده تولید پایدار گاز از بزرگترین میدان مشترک گازی جهان در زمستان ۱۴۰۲ هستیم.
بر اساس گزارش نفت و گاز پارس، محمدحسین متجلی با بیان اینکه برای تولید گاز غنی در زمستان امسال تعمیرات اساسی پیش از آغاز سرما پایان یافت، اظهار کرد: با انجام تعمیرات اساسی روی سکوهای تولیدی، آماده برداشت حداکثری گاز از این میدان مشترک هستیم.
وی ادامه داد: با برداشت زودهنگام از فاز ۱۱ پارس جنوبی هفت میلیون مترمکعب در روز و راهاندازی خط لوله جدید دریایی فاز ۱۶، آمادگی کامل برای تولید گاز در زمستان را داریم.
تولید ایمن و پایدار گاز با تکیه بر توان داخل
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس از صرفهجویی ۲۰۰ میلیارد ریالی و بیش از ۹۲ هزار نفر ساعت کارکرد بدون حادثه در تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی در سال جاری خبر داد.
سلمان خزایی با اشاره به اینکه پیچیدهترین برنامه عملیات تخصصی تعمیرات اساسی سالانه سکوهای گازی پارس جنوبی در سال جاری با صرفهجویی ۲۰۰ میلیارد ریالی به پایان رسید، گفت: ۲۰ سکو از مجموع ۳۶ سکوی گازی در حال تولید به مدت ۱۰۵ روز همزمان، در بازه زمانی ۳۰ خرداد تا پنجم آبان امسال در برنامه تعمیرات اساسی سالانه توسط تیمهای تخصصی تعمیرات در بخش خشکی و فراساحل پایش و تعمیر شدند.
خزایی افزود: با توجه به ضرورت بهسازی تجهیزات فرایندی، پایش همه جانبه قطعات و تجهیزات و افزایش ایمنی در روند تولید پایدار گاز، در برنامه تعمیرات سالانه، تعداد زیادی از دستورکارهای مشخصشده، در نوع خود منحصر بهفرد و برای نخستینبار در طول عمر بهرهبرداری از میدان مشترک پارس جنوبی، با رعایت الزامهای ایمنی، بازرسی و مهندسی و با توانمندی کامل تیمهای تعمیرات پیادهسازی شدند.
وی با بیان اینکه در تعمیرات سالانه بیش از ۹۲ هزار نفر ساعت کارکرد بدون حادثه ثبت شد، افزود: بر اساس بازرسیهای صورتگرفته در طول سال و صدور دستورکارهای تعمیراتی، تعداد ۱۳ هزار و ۲۱۴ مورد دستورکار با پیشرفت میانگین بیش از ۹۸ درصد (وزنی) انجام شد.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس برآیند تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ به منظور تولید ایمن و پایدار گاز را بسیار مهم ارزیابی و تصریح کرد: این تعمیرات در نتیجه کار گروهی منظم به ثمر نشست و با توجه به تجربیات ممتاز و ارزشمندی که در مدت زمان اجرا کسب شده، میتوان در دیگر زمینههای عملیاتی مشابه و سایر شرکتها نیز از این تجربیات در سالهای آتی بهرهمند شد.
تکیه بر توان داخل باعث شده تا شاهد دستاورهای مهم و بزرگی در پارس جنوبی بوشیم و زمینه تأمین پایدار گاز کشور در این میدان فراهم شده است.
منبع: مهر