ایران و جهان

شهید چمران از دریچه کتاب های درسی

به گزارش خبرنگار مهر، “باید ترویج کرد؛ باید هم کتاب را ترویج کرد، هم مفاهیم را ترویج کرد، هم آن را در قالب هنر عرضه کرد، هم بهترین‌هایش را در کتاب‌های درسی گنجاند، هم در دانشگاه‌ها یک بابی برای مسائل مربوط به دفاع مقدّس باز کرد. نگذاریم این قضیّه به آسانی از دست برود. هر جانبازی که از دفاع مقدّس باقی مانده است، یک یادگاری است؛ این یادگاران دفاع مقدّس را گرامی بداریم، سرداران دفاع مقدّس را گرامی بداریم. این راه با استقامت تأمین خواهد شد و پیش خواهد آمد”

این سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان برگزار کننده اردوهای راهیان نور در اسفند سال ۱۳۹۵ است که نشان می‌دهد بزرگداشت یاد و نام شهدا و سرداران دفاع مقدس در کتاب‌های درسی تا چه حد مهم و اثر گذار است.

در همان سال‌ها بود که حذف برخی مفاهیم ایثار و شهادت از کتاب‌های درسی دانش‌آموزان موجب شکل‌گیری اعتراضاتی نسبت به عملکرد مسئولان وقت نظام آموزشی شده بود.

حذف درس شهید فهمیده از کتاب هدیه‌های آسمانی پایه ششم و حذف بیت شعر «خوب و عزیزی ایران زیبا، پاینده باشی ای خانه ما» از درس ایران زیبا کتاب فارسی پایه دوم دبستان موجب شده بود تا دغدغه‌مندان به ایران مسئولان وقت نظام آموزشی را به بی توجهی نسبت به شهدا و آرمان‌های شهدا متهم کنند.

حالا در کتاب‌های مختلف درسی و تحت عناوین مختلف از شهدای زیادی یاد شده است و تجلیل از شهید مصطفی چمران هم به جهت اینکه ایشان در عرصه علم و دانش زبانزد بوده و از سرداران بزرگ دفاع مقدس هم بوده است؛ جایگاه ویژه‌ای در کتاب‌های درسی دارد.

شهید مصطفی چمران یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌هایی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خصوصاً روزهای آغازین جنگ تحمیلی نقش مؤثری در دفاع از کشور و جلوگیری از تهاج دشمن بعثی به خاک کشورمان داشت.

مصطفی چمران که تحصیلات خود را در دبیرستان البرز به پایان رسانده بود. در دانشگاه تهران و در رشته الکترومکانیک تحصیلات تکمیلی خود را ادامه داد و سپس درجه دکتری خود را در رشته فیزیک پلاسما در آمریکا کسب کرد.

او که به همراه امام موسی صدر، در تشکیل جنبش امل و مقاومت علیه رژیم صهیونیستی نقش مؤثری داشت با پیروزی انقلاب اسلامی به وطن بازگشت و مسئولیت‌های مختلفی را به عهده داشت که از ان جمله می‌توان به نمایندگی دوره اول مجلس شورای اسلامی، وزیر دفاع در دولت بازرگان و فرماندهی ستاد جنگ‌های نامنظم اشاره کرد.

شهید مصطفی چمران با اراده و تجربه‌ای که در لبنان به دست آورده بود؛ توانست به کمک نیروهای جان بر کف مردمی و سربازان مخلص ارتشی در قالب ستاد جنگ‌های نامنظم نقشی مؤثر در توقف پیش روی نیروهای بعثی داشته باشد.

این نابغه فیزیک در روز سی و یک خرداد سال ۱۳۶۰ و در حالی که برای معرفی معاون جدید خود به منطقه جنگی دهلاویه رفته بود؛ بر اثر اصابت گلوله خمپاره به شهادت رسید.

سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در راستای تجلیل از شخصیت گرانقدر این شهید بزرگوار، شرح وقایع زندگی، رشادت‌های وی در مدت کوتاه حضور در دفاع مقدس و سخنان پربار ایشان را در کتب درسی فارسی پایه هفتم، پیام‌های آسمانی پایه هشتم، تاریخ معاصر ایران پایه یازدهم و اخلاق اسلامی ۳ پایه دوازدهم منتشر کرده است.

شهید چمران از دریچه کتاب های درسی


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

how many casibom casibom casibom
دکمه بازگشت به بالا