۱۰ هزار هکتار به محدوده شهرکهای صنعتی افزوده شده است
به گزارش خبرنگار مهر، علی رسولیان عصر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر ۶ شهرک فناوری در کشور فعال است و مجوز راهاندازی ۴۰ شهرک فناوری نیز صادر شده که استان اردبیل در سالجاری صاحب شرکت فناوری خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سال مزین به «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرینی» تلاش کردیم تا توسعه کمی و کیفی شهرکهای فناوری با تخصص دانشبنیان را توسعه بدهیم، تصریح کرد: فرآیند خوبی در این زمینه آغاز شده و سعی ما بر این است تا با یک الگوی مناسب بتوانیم با همراهی شرکتهای دانشبنیان، شهرکهای فناوری را مورد حمایت و پشتیبانی قرار دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از ۴۰ مجوز احداث شهرکهای فناوری جدید در کشور، در ۲۰ استان مکانیابی انجام شده و در ۲۰ نقطه دیگر کشور نیز مکانیابی و مراحل مطالعاتی در حال انجام است.
رسولیان افزود: در کنار تأمین زمین، با اعمال مشوقهای خاص برای صاحبان شرکتهای دانشبنیان به ویژه واگذاری زمین با قیمت کمتر و اقساط بلند مدت سعی بر این است تا سایر زیرساختها نیز در این شهرکها مهیا شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: یکهزار و ۶۰۰ نیاز فناورانه نیز در کشور شناسایی شده که به تناسب این شناساییها، ۳۷۰ فناوری جدید در مرحله تثبیت قرار گرفته و ۱۱۰ نیاز فناورانه نیز در کشور هدفگذاری شده است.
رسولیان اضافه کرد: محصولات تولید شده در این شهرکها و مجموعههای فناورانه عمدتاً با نگاه صادراتمحور به کشورهای دیگر صادر میشود که توسعه این شرکتها نشان از عمق فناوریها و توانمندیهای علمی کشورمان است.
وی بیان کرد: از ۳۰۰ شرکتی که سال گذشته در این حوزه شناسایی شده، ۱۲۰ شرکت به دانشبنیان تبدیل شده و همچنان فعالیتها در این حوزه با سرعت و قوت در حال انجام است.
۲۵ شهرک صنعتی جدید فعال شدند
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ما در تأمین زیرساختهای مورد نیاز به ویژه زمین، آب، برق، گاز و فاضلاب اقدامات حمایتی مناسبی را انجام دادیم تا هم به همت بخش خصوصی و هم دولتی کارآفرینان بتوانند ورود مؤثری را داشته باشند.
رسولیان تصریح کرد: در دولت سیزدهم ۱۰ هزار هکتار اراضی به محدوده شهرکها و نواحی صنعتی کشور افزوده شده و ۲۵ شهرک صنعتی جدید نیز به این چرخه اضافه شده است.
وی گفت: در مجموع ۸۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور فعال است در حالی که برای بیش از یکهزار و ۵۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی مجوز صادر شده و امیدواریم فعالیت رو به جلوی آنها را بیش از گذشته شاهد باشیم.
رسولیان از تأمین آب شهرکهای صنعتی از محل پساب ورودی به تصفیهخانهها و یا با چرخانی آب در شهرکهای صنعتی خبر داد و افزود: در هر ۲ حوزه فعالیتهای خوبی آغاز شده و در دولت سیزدهم ۲ هزار لیتر در ثانیه پساب خریداری و به صورت تصفیه در اختیار شهرکها و نواحی صنعتی قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۵۹ هزار متر مکعب آب نیز در زنجیره چرخابی در اختیار صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی قرار گرفته است.
رسولیان از تأمین برق مورد نیاز به شکل نیروگاههای کوچک مقیاس و یا نیروگاههای خورشیدی خبر داد و اضافه کرد: در هر ۲ حوزه فعالیتهای خوبی را شاهد هستیم تا در شهرکها و نواحی صنعتی خود تولیدی برق را شاهد باشیم که پنج هزار مگاوات برق نیز قرار است با همکاری وزارت نیرو به شکل انرژی خورشیدی در شهرکهای صنعتی راهاندازی شود.
سه هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: ۱۸ درصد واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی بیش از دولت سیزدهم غیرفعال و یا تعطیل بودند که با حمایت و پشتیبانیهای همهجانبه دولت سیزدهم احیای این واحدهای راکد در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در حال حاضر واحدهای راکد و تعطیل شده شهرکها و نواحی صنعتی به کمتر از ۱۳ درصد رسیده و بیش از سه هزار واحد در دولت سیزدهم به چرخه تولید بازگشتند.
رسولیان تصریح کرد: با حمایتی که رئیس جمهور در سفرهای استانی از واحدهای تولیدی راکد با هدف بازگشت به چرخه تولید انجام میدهد و همچنین سایر پشتیبانیها در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید امیدواریم عمده واحدهای مستقر در شهرکها به چرخه تولید بازگردند.
وی گفت: در استان اردبیل نیز ۹۲ درصد واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی فعال بوده و تنها هشت درصد غیرفعال هستند که آمار به مراتب بهتر از میانگین کشوری است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امسال ۴۰ واحد در اولویت احیا قرار گرفته و سال گذشته نیز ۴۲ واحد صنعتی راکد و نیمهتعطیل به چرخه تولید بازگشتند.
منبع: مهر