نشانههای پیروزی در نبرد با اسرائیل دیده میشود
به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه القدس العربی در مقالهای به قلم «عصام نعمان» تحلیلگر لبنانی نوشت: بهیاد نمیآورم فرماندهان مقاومت هیچ زمانی مانند روز جهانی قدس آنچنان محکم و با صلابت از فلسطین، لبنان، عراق و ایران درباره مواضع و افکار خود در خصوص آینده درگیریها با رژیمصهیونیستی سخن گفته باشند.
در ادامه این گزارش آمده است: این سخنرانیهای صریح و شفاف بیانگر آن است که مسأله فلسطین وارد مرحله متفاوتی شده است که تنها اروپاییها و آمریکاییها نقش تصمیمگیرنده صرف را برای حوادث و تقدیرها ایفا نمیکنند. درست است که زمان پیروزی هنوز فرا نرسیده اما نشانههای آن در عرصه درگیریها با صهیونیستها هویدا شده و به همین دلیل میتوان احتمالات ذیل را بررسی کرد.
در این گزارش نوشته شده است: حضور و نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا در حال کاهش و افول است. از کوههای افغانستان در شرق گرفته تا سواحل دریای مدیترانه در غرب؛ این مسأله بیانگر فروافتادن آمریکا از جایگاه تکقطبی جهان است چرا که یک کشور منطقهای به نام ایران در حال قدرت گرفتن در برابر آمریکا بوده و نقش مؤثری در کنار توانمندیهای قابل توجه و حضور فعالی در امتداد میادین منطقه غرب آسیا ایفا میکند.
نکته بعدی آن است که حاکمیت و کیانِ وجودی اسرائیل که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا و جانشین منطقهای این کشور در غرب آسیا به شمار میرود در حال شکاف برداشتن و متلاشی شدن زیربار تناقضات بنیادین داخلی از یک سو و مقاومت مردمی روزافزون از سوی صاحبان این سرزمین غصب شده از سوی دیگر، است. به این ۲ پدیده ذکرشده یک رخداد دیگر را نیز اضافه کنید؛ برخاستن امت عربی از خواب خود و توجه به مسأله فلسطین و جنبشهای مقاومت علیه رژیم صهیونیستی.
برخی از جنبشهای مقاومت نیز بهویژه حزبالله، حماس و جهاد اسلامی موفق شدهاند موشکهای کوتاهبرد ساخته و موشکهای دوربرد خود را ارتقا داده و عملکرد آنها را بهبود بخشند. این مسأله در مقابله حزبالله با رژیمصهیونیستی و عملیات علیه این رژیم از سال ۲۰۰۶ تاکنون کاملاً قابل بررسی است. حزب الله توانست ارتش رژیمصهیونیستی را کنار زده و یک توازن بازدارندگی ایجاد کرده و قواعد درگیری با این رژیم را تغییر دهد.
در این گزارش آمده است: موفقیت چین در کاهش شکاف رقابت اقتصادی و تجاری با آمریکا و موفقیت روسیه در متوقف کردن گستره پیمان ناتو در شرق اروپا بهویژه در اوکراین مستقیماً بر روابط بینالملل بهویژه در منطقه ما تأثیر گذاشته است. دستیابی به توافق میان ایران و عربستان و ایجاد گشایش در روابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس با سوریه و بهزودی بازگشت دمشق به اتحادیه عرب و پایان یافتن جنگ در یمن از نتایج این تحولات است.
تمام این رخدادها به کاهش تنشها و درگیریها در غرب آسیا به صورت کلی و کشورهای شرق جهان عرب به صورت خاص از یک سو و گسترش جبهه مقاومت در میان اعراب علیه رژیمصهیونیستی و عمق بخشیدن به همکاریهای میان آنها از سوی دیگر کمک میکند.
عصام نعمان در ادامه این گزارش تاکید کرد: این روند باعث کاهش نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا و به دنبال آن تضعیف عاملین عادیسازی روابط میان کشورهای عربی در شرق و غرب جهان عرب با رژیمصهیونیستی و همچنین افزایش نگرانیهای دشمن صهیونیستی نسبت به قدرتگرفتن گروههای مقاومت و گسترش قدرت بازدارندگی آنها در سراسر خاک فلسطین اشغالی شده است. در اینجا سه سوال مطرح میشود :۱- آمریکا چگونه با این تحولات روزافزون که باعث تضعیف قدرت این کشور و آزادی عمل آن شده برخورد خواهد کرد؟ ۲- آیا اسرائیل با توجه به افزایش قدرت ایران از یک سو و افزایش قدرت گروههای مقاومت و بهبود عملکرد مبارزاتی و نظامی آنها از سوی دیگر اقدام به یک حمله نظامی خواهد کرد؟ ۳- آیا کشورهای محور مقاومت از این حماقت احتمالی اسرائیل کمال بهره را برای آغاز یک حمله تمامعیار علیه آن خواهند برد تا بخش اعظمی از ساکنان اراضی اشغالی این منطقه را ترک کنند؟
وی در ادامه نوشت: در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که پیشبینی میکنم که آمریکا نهتنها روند خارج کردن نیروهای خود از سوریه را بهتأخیر بیاندازد بلکه بالعکس تعداد آنها را نیز افزایش دهد. این کشور همچنین تعداد ناوهای جنگی خود را در بخش شرقی دریای مدیترانه و تعداد جنگندههای خود را در پایگاههای ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش میدهد. در خصوص اسرائیل نیز باید بگوییم که بنیامین نتانیاهو درحال حاضر با بحرانهای شخصی و سیاسی در داخل این رژیم روبهرو بوده و در عین حال نسبت به افزایش قدرت نظامی و اقتصادی ایران وحشت دارد و البته بعید نیست دست به یک حماقت نظامی علیه ایران بزند. کشورهای محور مقاومت نیز در صورتیکه نتانیاهو چنین حماقتی را مرتکب شود، یک واکنش برقآسا از خود نشان خواهند داد.
منبع: مهر