ایران و جهان

کاهش مجدد رشد نقدینگی به ۲۶.۲ و پایه پولی به ۳۸.۵ درصد در آبان


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی محمدرضا فرزین که در همایش اقتصاد ایران با عنوان اصلاح ساختارها، رفع ناترازی و نقش آفرینی در عرصه بین‌الملل سخنرانی می‌کرد به تشریح تحولات پولی در سال ۱۴۰۲ و سیاست‌های بانک مرکزی در این زمینه، بحث ناترازی در نظام بانکی و دلایل آن و بحث کسری تراز تجاری پرداخت.

رئیس کل بانک مرکزی در تشریح تحولات پولی گفت: در سال گذشته ما با یک جهش بیش از حدی در نرخ ارز مواجه شدیم و بانک مرکزی اگر چه از ابتدای سال سیاست کاهش رشد نقدینگی را داشت و ابتدای سال گذشته نرخ رشد نقدینگی حدود ۴۰ درصد بود ولی با تلاش و برنامه‌ریزی بانک مرکزی به ۳۰ درصد کاهش یافت و در پایان سال هم به ۳۱.۳ درصد رسید ولی چون نرخ ارز افزایش بیش از اندازه‌ای داشت منجر به افزایش رشد نقدینگی شد.

وی افزود: از طرفی اقتصاد جهانی در سال جدید میلادی دچار رکود شد و به تبع آن قیمت حامل‌های انرژی و به محصولات انرژی بر کاهش یابد و در نتیجه با کاهش درآمدهای نفتی در کشور مواجه باشیم. این شرایطی بود که در ان وارد سال ۱۴۰۲ شدیم و بر اساس شرایطی که در اقتصاد جهانی و اقتصاد ایران پیش بینی می‌کردیم سیاست‌های پولی و بانکی را تنظیم کردیم.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

https://lookerstudio.google.com/reporting/ed110eb0-b9fd-4c6b-9b4b-3447fe8188a6/page/QJeNE https://elementorpro-nulled.tumblr.com/post/766616316533669889/yoast-seo-premium-nulled-download-all-version
دکمه بازگشت به بالا