ایران و جهان

کابینه‌ای کارآمد است که بتواند گره‌ای از مشکلات مردم باز کند

به گزارش خبرنگار حوزه انتخابات خبرگزاری فارس، اسحاق جهانگیری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در برنامه شبکه خبر به سوالات مجری این برنامه پاسخ گفت.

محورهای سخنان جهانگیری به شرح زیر است.

سوال: مطمئناً از روی کابینه شما می‌توان اهداف و مسیر دولت آینده شما را تشخیص داد. آیا ممکن است اسامی افرادی را که برای کابینه برگزیده‌اید، معرفی کنید تا با شناختی که مردم نسبت به این افراد دارند، کابینه شما را بسنجند؟

جهانگیری: مهم‌ترین اقدامی که رئیس‌جمهور باید برای تشکیل دولت انجام دهد انتخاب همکارانش در سطح کابینه است، رئیس‌جمهور برای انتخاب این افراد نیازمند مشورت‌های مختلفی است. مشورت با گروه‌ها و احزاب و همچنین مشورت با مسئولان نظام و تعامل با مجلس نیاز است، لذا مهم این است که کابینه باید کارآمد باشد.

* کارآمدی کابینه در این است که بتواند مشکلات کشور را حل کند. مردم کابینه‌ای را کارآمد می‌دانند که این کابینه با تصمیم خود بتواند گره‌ای از مشکلات آنها باز کند و مسیر توسعه کشور را هموار کند.

* افرادی که در کابینه انتخاب می‌شوند با توجه به برنامه‌ای که آن دولت دارد باید آن برنامه را قبول داشته باشند، همچنین باید افرادی باشند که از متخصصان آن حوزه سرآمد باشند؛ چراکه برخی از اعضای کابینه افراد فنی هستند و بیشتر آنکه جهت‌گیری سیاسی آنها مهم باشد، جهت‌گیری فنی آنها مهم است، لذا مهم این است که در بین فعالان آن بخش این فرد از یکی از کارآمدترین افراد چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی و دانشگاهی شناخته شود.

* اگر با رأی مردم توفیق پیدا کنم و در این انتخابات پیروز شوم، می‌خواهم کابینه‌ای شگفتی‌ساز تعیین کنم و هنگامی که مردم ایران لیست کابینه را می‌شنوند همه از ته دل احسنت بگویند و تأکید کنند نیروهای مناسبی برای اداره کشور تعیین شده است.

* کشور ما کشور جوانی است و نیروهای جوان تعیین‌کننده هستند، بسیاری از کشورهای دنیا متأسفانه نیروی جوان و کار ندارند و تبدیل به یک جامعه پیر شده‌اند، به همین دلیل فضا را باز کرده‌اند که نخبگان جوان را از سایر کشورها جذب کنند. در حالی که ما از این نعمت الهی برخورداریم و از جوانان و دختران و پسران تحصیل‌کرده برخورداریم که باید در همه زمینه‌ها برای آنان فرصت مدیریت کشور فراهم کنیم.

* مدیریت آینده ایران باید توسط همین نسل‌های جوان فعلی انجام بگیرد. البته بنده طرفدار طی کردن مدیریت پله‌ای هستم و معتقد طی کردن مدیریت به‌اصطلاح آسانسوری نیستم که فردی به دلیل یک رابطه و وابستگی یک‌دفعه از طبقه‌ای به طبقه بالا صعود کرده و ارتقا پیدا کند. لذا ارتقا به واسطه توانمندی‌ها خوب است، اما هرچه انسان بتواند سطوح مدیریتی را پله پله طی کند، بسیار ارزشمند است.

* نیروهای جوان حتماً باید وارد سیستم مدیریتی کشور شوند، در کابینه ما حتماً باید افراد جوان و پرتحرکت داشته باشیم و فکر می‌کنم در کابینه آینده سهم جوانان بیشتر خواهد بود و بر اساس پیش‌بینی‌ها فکر می‌کنم سن متوسط باید حدود ۴۵ سال باشد، همچنین خانم‌ها حتماً در کابینه آینده سهم تعیین‌کننده‌ای دارند، زن‌ها نیمی از جامعه ما را تشکیل می‌دهند و گاهی اوقات به توانمندی آنها بی‌توجهی می‌شود. بالاخره خانم‌ها هم باید در سطوح مدیریتی حضور داشته باشند.

* خوشبختانه ما در دولت یازدهم هم سفیر، فرماندار، مدیرکل و معاون رئیس‌جمهور زن انتخاب کردیم و در کابینه دوازدهم باید حضور زن‌ها در سطوح مدیریتی باید پررنگ‌تر باشد.

سوال: آیا از دوستان و آشنایان کسانی هستند که شایستگی حضور در عرصه مدیریتی داشته باشند؟

جهانگیری: اگر از دوستان که صرفاً با آنها آشنایی داشته باشم و دارای توانمندی باشند، قطعاً این افراد وجود دارد اما اگر منظور بستگان باشد، بنده سیستم مدیریتی‌ام تاکنون این‌گونه بوده که هیچ‌یک از بستگانم در هیچ یک از حوزه‌های مدیریتی که سپری کرده‌ام، حضور نداشتند. حتماً آنها هم افراد توانایی هستند اما دلیلی ندارد آنها جایی باشند که من حضور دارم، می‌توانند در جای دیگری مسئولیت داشته باشند و کار کنند و یا در بخش خصوصی فعالیت کنند، تاکنون برنامه‌ای برای این کار ندارم و فکر می‌کنم روشی که تاکنون انجام داده‌ام، روش خوبی بوده است و این روش را ادامه می‌دهم.

سوال: به نظر شما یک رئیس‌جمهور چطور می‌تواند ظرفیت‌های حاکمیتی و ملی را برای تحقق بخشیدن به اهداف انتخاباتی‌اش محقق کند؟

جهانگیری: من تصوری از مدیریت کشور دارم که احتمالاً شاید با تصور دیگران متفاوت باشد و آن این است که این کشور قادر است مسائل خود را به سرعت حل کند، همچنین کشورمان قادر است مسائل پیچیده را آسان کرده و برای آنها راه‌حل داشته باشد. متأسفانه برخی سبک مدیریت‌ها این‌گونه است که مسائل ساده را بحرانی می‌کنند و سپس در حل آن ناتوان می‌مانند و برای کشور و مردم و نظام هزینه‌های سنگینی تحمیل می‌کنند.

* هنر مدیریت در سطح کشور این است که مدیرانی را کمک بگیرد که آن مدیران قدرت این را داشته باشند که تا قبل از آنکه آن مسئله تبدیل به بحران و آسیب شود، حل کنند. این ظرفیت در داخل کشور وجود دارد.

* رئیس‌جمهور دارای جایگاه مهمی است و در وهله اول مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده برای رئیس‌جمهور موفق با توجه به اینکه او مقام دوم کشور است، باید با مقام اول کشور هم‌سو و هم‌جهت و همراه باشد. اگر این همراهی انجام بگیرد، رئیس‌جمهور قادر است مابقی ظرفیت‌ها را با خود همراه کند، قوه قضائیه، قوه مقننه، نیروهای مسلح و… ظرفیت‌هایی هستند که در سطح کشور وجود دارند که در اختیار قوه مجریه نیستند و هر یک استقلال عملی دارند. البته فکر می‌کنم که اگر این مجموعه‌ها در یک جهت قرار بگیرند، مشکلات کشور حل می‌شوند.

* تجربه کاری بنده نشان داده بنده فردی هستم که قادرم این هم‌جهتی را به وجود بیاورم، قادر هستم این همراهی را بین قوای دیگر به وجود بیاورم که دولت بتواند مشکلات مردم را حل کند، زیرا رئیس‌جمهور نماینده مردم و با رأی مردم هم انتخاب می‌شود و نفر دوم کشور است و مردم انتظار دارند، مردم انتظار دارند از رئیس‌جمهوری که به او رأی داده‌اند،‌ قدرت و توانایی داشته باشد همه ظرفیت‌های مدیریتی کشور را در جهت حل مشکلات قرار دهد.

* دولت مسئول اداره کشور است، اولین دستگاهی که از التهاب جامعه و نگرانی مردم آسیب می‌بیند، خود دولت است، چون وقتی مشکلات مردم زیاد شود بیشتر از هر کسی از دولت مطالبه می‌کنند که چرا مشکلات حل نشد. لذا دولت و شخص رئیس‌جمهور باید قادر باشند که مسائل کشور را حل کنند، به هر حال رئیس‌جمهور در جایگاه رئیس شورای عالی امنیت ملی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس شوراهای عالی‌ای است که سران سایر قوا در آنها حضور دارند و اگر مسئله‌ای نیاز به حل شدن داشته باشد، در همانجا رفع می‌کند و مسئله‌ای هم که نیاز داشته باشد به اطلاع مردم رسانده شود هم حتماً این کار انجام می‌شود، لذا مردم اصلاً خوشحال نمی‌شوند که بشنوند رئیس‌جمهور با سایر قوا درگیر است، بلکه مردم از این خوشحال می‌شوند که بشنوند رئیس‌جمهور در حال رفع مشکلات آنها است.

ادامه دارد…


منبع: فارس

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا