ورود کانونهای دانشجویی به عرصه اجتماع با رویکرد فناورانه
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، دکتر مهدی بادپا ضمن اشاره به بحث نوآوری اجتماعی و لزوم بهروزشدن کانونهای دانشجویی در نوآوری و فناوری گفت: طی تفاهمنامه منعقد شده بین دو معاونت فرهنگی – اجتماعی و فناوری و نوآوری وزارت علوم مقرر شده است انجمنهای علمی، اتحادیههای دانشجویی و کانونهای فرهنگی، هنری از ظرفیت عظیم پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در جهت ارتقای توانمندی دانشجویان بهرهمند شوند تا با رویکردی نوین در اجتماع حضور یابند و به وظایف ذاتی خویش بپردازند.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم طی نشستی با کارشناسان کانونهای فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشگاههای کشور ضمن بیان اقداماتی که در معاونت فرهنگی در راستای حمایت از کانونها طی ماههای اخیر رقم خورده است، ابراز داشت: طی تفاهمنامهای که با اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد داشتیم، تلاش شد حمایت بیشتری از کانونهای تئاتر دانشگاهها انجام شود.
وی اظهار داشت: ازآنجاییکه جشنواره تئاتر، جشنوارهای است که تقریباً نیمقرن قدمت دارد، تلاش داریم نگاه ویژهتری به کانونهای تئاتر در دانشگاهها داشته باشیم و بستری فراهم کنیم که در زمینه برگزاری جشنواره از وزارت ارشاد کمک بگیریم. در جشنواره تئاتر فجر امسال نیز اجراهای دانشجویی قابلتوجهی داشتیم و در آئین افتتاحیه، اختتامیه و اجراها نیز که با مشارکت معاونت فرهنگی وزارت علوم برگزار شد، گروههای تئاتر خوبی شرکت و در حضور اساتید برجسته اجرا کردند که مورد تأیید قرار گرفت.
بادپا ضمن اشاره به تفاهمنامهای که با معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی منعقد شده است، اظهار داشت: خیلی از کانونهای دانشجویی اعم از گردشگری، صنایعدستی، هنرهای تجسمی در دانشگاههای خودشان نمایشگاهها و تولیدات خوبی دارند، ولی چون دقیقاً نمیدانند چه کاری انجام بدهند تا با یک صنعتگر، یک استاد یا مربی صنایعدستی ارتباط بگیرند، تفاهمنامهای منعقد شد.
وی از برگزاری جلسهای در جهت حمایت از کانونهای محیطزیست با سازمان منابع طبیعی در حوزه درختکاری و انعقاد تفاهمنامه با هلالاحمر در راستای حمایت بیشتر از کانونهای دانشجویی هلالاحمر خبر داد و ابراز امیدواری کرد این تعاملات دوسویه محملی برای ارتقای سطح و شناختهشدن بیشتر کانونهای دانشجویی در سراسر کشور شود.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: اگر در صنایعدستی تفاهمنامهای منعقد میشود در تمام استانها ساری و جاری باشد و حداقل یک لیست ارتباطی شفاف، جامع و کاملی از استانها به وزارتخانه ارسال شود تا در این زمینه نیز ساماندهی مناسبی صورت گیرد و اینگونه نباشد که یک نفر در همه کانونها و رشتهها فعال باشد و دیگری حتی از شرایط و جزئیات کانون اطلاعی نداشته باشد.
بادپا ضمن ابراز تأسف از غربت زبان فارسی در بسیاری از کانونهای شعر و ادب دانشجویی و حتی انجمن خوشنویسان ایران و… گفت: جای تأسف دارد که میشنویم این قدر خط و زبان کره جنوبی، اروپا، ادبیات شرق و آمریکای لاتین موردتوجه قرار گرفته و بیشتر از آنکه به زبان و ادبیات فارسی توجه شود به دلایل متعدد از جمله ورود نرمافزار و فونتهای زیبای زبانهای دیگر گرایش به زبانهای دیگر اینقدر مشهود شده است؛ درحالیکه کانونهای شعر و ادب دانشجویی باید عَلَم زبان و ادب فارسی را با غرور و افتخار به دوش بکشند.
وی گفت: مطالعه و یادگیری زبانهای دیگر بهصورت تفنّنی نهتنها بد نیست که اتفاقاً در دهکده جهانی امروز موردنیاز است؛ اما پاسداشت زبان فارسی باید اولویت اول کانونهای شعر و ادب دانشجویی باشد.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به بحث نوآوری اجتماعی و لزوم حمایت ویژه از کانونهای دانشجویی انعقاد تفاهمنامه دو معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف را به فال نیک گرفت و گفت: بر اساس این تفاهمنامه مقرر شده است انجمنهای علمی، اتحادیههای دانشجویی و کانونهای فرهنگی، هنری از ظرفیت عظیم پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در جهت ارتقای توانمندی دانشجویان بهرهمند شوند.
منبع: مهر