ایران و جهان

مصائب محور هراز؛ از ریزش و رانش تا ترافیک و تصادف

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: هرازگاهی شاهد ریزش و رانش کوه در محور پرحادثه هراز هستیم که سوغات برداشت‌های بی‌رویه کوه و معادن در منطقه است و کسی به فکر رهگذاران این مسیر نیست.

محور هراز یکی از پرترددترین جاده‌های مواصلاتی کشور به‌حساب می‌آید که سالیانه میلیون‌ها خودرو از این محور برای مسافرت به شمال کشور تردد می‌کنند، این محور مازندران را به استان تهران وصل می‌کند و نزدیک‌ترین مسافت برای ورود به شهرهای شمالی برای پایتخت‌نشینان است.

 وجود معادن زیاد و برداشت بی‌رویه از کوه‌ها موجب رانش و ریختن کوه‌ها به پایین می‌شود که اغلب شاهد خسارت‌های جانی و مالی برای خودروهای در حال تردد در این محور هستیم. آخرین رانش ثبت‌شده در محور هراز به یکشنبه گذشته برمی‌گردد که هرچند خسارت زیادی به بار نیاورد اما آورده‌های کوهی را به رودخانه هراز ریخت و از پیامدهای زیان‌بار زیست‌محیطی آن نباید به‌سادگی گذشت.

بیش از نیمی از محور هراز در محدوده جغرافیایی شهرستان آمل در استان مازندران واقع‌شده است و این جاده، حوادث زیادی را اعم از رانش کوه، تصادفات انبوه و سقوط خودرو به دره را در خود دیده است.

یک شهروند آملی ساکن روستای بایجان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه همواره شاهد ریزش و رانش کوه در این مسیر هستیم می‌گوید: صبح یک‌شنبه حوالی ساعت ۷ صبح صدای مهیبی در این منطقه شنیده شد و گردوغبار غلیظ منطقه را فراگرفت.

رضایی ادامه داد: خوشبختانه رانش کوه در این مکان خسارت جانی نداشت اما سنگریزه‌ها بر روی یکی از باغات گیلاس در حاشیه رودخانه ریخته شد و خسارت زیادی به بار آورد..

این شهروند آملی افزود: در این نقطه احتمال رانش مجدد وجود دارد و هرلحظه ممکن است جان افراد زیادی را به خطر بیندازد که این مهم نیاز تلاش مسئولان را می‌طلبد تا هرچه زودتر بالای کوه را برش دهند تا رانش نداشته باشیم.

حوادث در جاده هراز نسبت به یک دهه قبل با تلاش مسئولان کمتر شد ولی در روزهای تعطیل حجم زیاد خودروها موجب تصادفات زیادی می‌شود

محمدعلی یکی دیگر از شهروندان بایجان که از سن بالایی برخوردار است به خبرنگار مهر گفت: حوادث در جاده هراز نسبت به یک دهه قبل با تلاش مسئولان کمتر شد ولی در روزهای تعطیل حجم زیاد خودروها موجب تصادفات زیادی می‌شود که در بعضی از تصادفات متأسفانه هم‌وطنان عزیزمان جان خود را از دست می‌دهند.

وی در ادامه از مسدود شدن جاده در روزهای فروش محصولات این بخش گلایه کرد و گفت: متأسفانه در زمان فروش محصولات ییلاقی جاده برای تعمیرات مسدود می‌شود که مسئولان می‌توانند مسدود کردن جاده را به ساعاتی از بامداد موکول کنند تا ما بتوانیم امور خود را بگذرانیم.

یکی از رانندگان خودروی عمومی که هرروز از این مسیر تردد می‌کند نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: ۲۰ سال در این محور مسافر جابجا می‌کنم و تصادفات زیادی را مشاهده کردم و مناطق پیچ بلده تا کلرد، پل باغ صفا تا نارنجستان و منطقه قبل از تونل بایجان خیلی خطرناک است.

یحیی عسگری پور بخشدار امام‌زاده عبدالله آمل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه محور هراز از پل بلده تا ابتدای ورودی شهر آمل در محدوده این بخش واقع‌شده است، گفت: عمده مشکل ترافیکی در این بخش در روزهای تعطیل محدوده نارنجستان و چلاو بوده و در حال حاضر جاده جایگزین سد در ساخت است که پس از تکمیل جاده جایگزین، این جاده مسدود می‌شود.

وی به مناطقی که در این بخش نقاط حادثه‌خیز هستند اشاره کرد و افزود: منطقه لهاش، سیاه‌بیشه و نرسیده به آب‌معدنی پرسم که زمان وقوع بارش باران، سیلاب عظیمی در این منطقه به وجود می‌آید و محدوده سیاه‌بیشه و لهاش احتمال رانش کوه زیاد وجود دارد و انتظار رفع این مشکل راداریم.

رضا مقدم بخشدار لاریجان آمل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با گلایه از مسدود شدن محور هراز از روزهای یک‌شنبه تا چهارشنبه اظهار کرد: از مسئولان استانی خواهشمندیم که این موضوع را پیگیری کنند که در حال حاضر فصل برداشت محصولات کشاورزان است..

وی ادامه داد: فصل برداشت میوه‌های سیاه ریشه مانند گیلاس و آلبالو است که این میوه‌ها باید به‌سرعت برداشت و به بازار عرضه شود که مسدود شدن جاده موجب خسارت زیادی به باغداران می‌شود.

مقدم ادامه داد: مسدود شدن جاده علاوه بر مشکلات باغداران موجب نارضایتی مجموعه‌های پذیرایی و گردشگری می‌شود که خسارت‌های مالی زیادی دارد.

برای ترمیم و بازسازی محور خواستار بازسازی جاده در غروب و یا شب هستیم تا سرمایه‌گذاران، باغداران و مجموعه‌های پذیرائی در این بخش دچار مشکل نشوند

بخشدار لاریجان آمل با بیان اینکه یک سری مکاتباتی در این خصوص با نماینده مردم آمل در مجلس و فرماندار ویژه آمل شد، افزود: برای ترمیم و بازسازی محور خواستار بازسازی جاده در غروب و یا شب هستیم تا سرمایه‌گذاران، باغداران و مجموعه‌های پذیرائی در این بخش دچار مشکل نشوند.

مقدم با اشاره به رانش کوه در محدوده بایجان بخش لاریجان گفت: بارش برف زیاد در سال گذشته که در ۱۵ سال اخیر بی‌سابقه بود و تا پایان اردیبهشت ادامه داشت.

وی افزود: با ذوب شدن برف‌ها شاهد رانش در راه‌های روستایی مانند جاده شاهان‌دشت و منطقه امیری بودیم که با همکاری اداره راه جاده بازگشایی شد.

مقدم گفت: برای رفع مشکلات در نقاط حادثه‌خیز با اداره کل مدیریت بحران مکاتباتی داشتیم که کارشناسان هفته گذشته از نقاط حادثه‌خیز رانش کوه بازدید انجام دادند تا اعتبار تخصیص یابد و بلافاصله این مشکل مرتفع شود.

وی با اشاره به حادثه اخیر رانش کوه روز یک‌شنبه هفته جاری که در بایجان بخش لاریجان اتفاق افتاد، گفت: سنگ های ریز و درشت ناشی از این رانش به پایین‌دست جاده ریخت و حدود هزار متر باغ آسیب جدی دید، اما جاده آسیبی ندید.

روزانه شمار زیادی از محور ترانزیتی هراز گذر می‌کنند و جمعیت زیادی در حاشیه این محور سکونت دارند، ازاین‌رو توجه ویژه مسئولان برای رفع مشکلات این مسیر، خواست مسافران و حاشیه‌نشینان هراز است.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

how many casibom casibom casibom
دکمه بازگشت به بالا