
خوز 24– شهلا عموری دوشنبه ۶ مرداد در جمع خبرنگاران در محل اتاق بازرگانی اهواز اظهار کرد: این تصمیم، مانعی بزرگ و زمانبر را از پیش پای تولیدکنندگان برمیدارد و فرآیند صادرات را به شکل چشمگیری سادهتر میکند.
حذف موانع بوروکراتیک برای تولیدکنندگان
وی دستورالعمل اجرایی اتصال پروانه ورود موقت به اظهارنامه صادرات را گامی نوین در راستای حذف موانع بوروکراتیک و حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان عنوان کرد و افزود: از تاریخ اول مرداد ۱۴۰۴، تولیدکنندگانی که از مواد اولیه تحت رویه ورود موقت استفاده میکنند، دیگر نیازی به دریافت مجوز سیستمی جداگانه برای صادرات ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز با بیان اینکه این اقدام کاهش زمان ترخیص کالا، برنامهریزی دقیقتر برای تولید و تحویل به بازارهای خارجی را فراهم خواهد کرد، ادامه داد: همچنین با کاهش توقف کالا در گمرک، گردش سرمایه تولیدکنندگان سریعتر و نقدینگی واحدهای تولیدی تقویت میشود. همچنین حذف هزینههای غیرمستقیم ناشی از معطلی در گمرک، توان رقابتی تولیدکنندگان داخلی را به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز به قابلیتهای جدید در مدیریت قبض محصول اشاره و خاطرنشان کرد: دستورالعمل جدید امکان تفکیک یا چندقلمی کردن قبض محصول و واگذاری آن به شخص ثالث را فراهم کرده و این ویژگی به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا برای محمولههای پیچیده یا صادرات جزیی، مدیریت بهتری داشته باشند.
وی تاکید کرد: این انعطافپذیری بهویژه برای تولیدکنندگانی که تمرکز اصلی آنها بر تولید است، یک مزیت بزرگ محسوب میشود، زیرا میتوانند فرآیند صادرات را به اشخاص دیگر واگذار کنند و بهرهوری خود را افزایش دهند.
شفافیت ارزی و کاهش دغدغههای صادرکنندگان
عموری با اشاره به تبادل سیستمی اطلاعات با بانک مرکزی به واسطه اجرایی شدن این دستورالعمل جدید گمرک که مطالبه بخش خصوصی بوده است، گفت: این سازوکار شفافیت در فرآیندهای ورود موقت و صادرات ایجاد کرده و دغدغههای صادرکنندگان در زمینه تعهدات ارزی را به حداقل میرساند که انتظار میرود تبادل دقیق این اطلاعات، ابهامات در محاسبه تعهدات بازگشت ارز صادراتی را کاهش داده و آرامش خاطر تولیدکنندگان را فراهم میکند.
وی افزود: این شفافیت به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا به جای صرف وقت و انرژی برای مسائل ارزی، بر فعالیتهای اصلی خود تمرکز کنند.
رئیس اتاق بازرگانی اهواز به ایجاد مسیر سبز در صادرات اشاره و خاطرنشان کرد: دستورالعمل جدید با کاهش کنترلهای فیزیکی گمرکی و تکیه بر دادههای سیستمی، فرآیند ترخیص کالاهای با منشا ورود موقت را به طور بیسابقهای تسریع میکند تا جایی که زمان رسیدن کالاهای تولیدی داخلی به بازارهای جهانی را کوتاهتر کرده و توان رقابتی تولیدکنندگان ایرانی را در برابر رقبای خارجی به شدت تقویت میکند.
عموری از فعالان اقتصادی خواست با استفاده از امکانات سیستمی جدید، در راستای رونق تولید و افزایش سهم ایران در بازارهای جهانی گام بردارند.