طرح استاد محوری به سامانه نان گره میخورد
[ad_1]
صمد نژاد ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اولویتهای دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم در سال جاری گفت: اولویتهای ما در مسیر هدفمندی پژوهشها و پاسخ به نیازهای جامعه است تا مسائلی که در جامعه وجود دارد را بتوانیم با پژوهشهای مؤثر پاسخ دهیم. برهمین اساس سامانه نظام جامع ایدهها و نیازها راهاندازی شدهاست که مخفف آن «نان» است، تمام دستگاههای اجرایی دولتی و خصوصی میتوانند نیازمندیهای پژوهشی خود را در این سامانه ثبت کنند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم افزود: وزارت علوم تمام دستگاههای اجرایی و دولتی را تشویق میکند تا نیازهای خود را درسامانه مذکور ثبت کنند و در آینده به نوعی کل رسالهها و پایاننامههای دانشگاهی در مقاطع تحصیلات تکمیلی به این سامانه ارتباط داده شده و در این مسیر حرکت میکند و تعریف مسائل و پایاننامهها از این سامانه خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تعداد از نیاز و ایدهها در سامانه نان ثبت شده است، افزود: بیش از دههزار نیاز و ایده در این سامانه نان ثبتشده است و امسال طرح «استاد محوری» نیز به نوعی به این سامانه گره خواهد خورد.
نژاد ابراهیمی با اشاره به موضوع نشریات علمی ادامه داد: در حوزه بینالمللی سازی پژوهشها، بالغ بر ۱۵۰۰ نشریه را در کمیسیون نشریات مدیریت میکنیم و سیاست ما تبدیل نمایهسازی نشریات چاپشده در مؤسسات داخلی بهصورت نمایههای بینالمللی است.
وی افزود: در این دو سال گذشته ۴۶ نشریه به این تعداد اضافه شدهاست که در مجموع ۱۴۶ نشریه دارای نمایه بینالمللی در کمیسیون نشریات وزارت عطف است و جالب است که از این تعداد نشریات ۱۲ نشریه فارسی توانستند نمایه بینالمللی اخذ کنند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: درکنار مواردی که عنوان شد، سیاستهای تشویقی برای ارتقای سطح پژوهشها و تجهیز زیرساختهای پژوهشی را لحاظ کرده ایم و همچنین آئیننامه پژوهانه اساتید و دانشجویان دکتری اصلاحشده و ابلاغ میشود که کمک میکند زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری پژوهش ارتقا یابد.
وی ادامه داد: اساتید جوانی که وارد دانشگاهها میشوند، امکانات خاصی ندارند، برایاینکه بتوانند گروه پژوهشی خود را مستقر کنند، یک مبلغ حمایتی تا ۱۰۰ میلیون تومان برای اساتید جدید الاستخدام تخصیص داده شد، پژوهانه ای که در حمایت پروژههای رساله و پایان نامههای دانشجویی صورت میگرفت، ناچیز بود برهمین اساس براساس مصوبهای این عدد تا ۱۰ برابر افزایش یافته است.
وی افزود: اگررساله و پایاننامه ای از سامانه نان برداشته شود این مبلغ حتی تا دو برابر نسبتبه بقیه پروژهها بیشتر حمایت خواهد شد، در بحث نمایهسازی نیز نشریاتی که موفق میشوند نمایه بینالمللی دریافت کنند تا ۴۰۰ میلیون حمایت وزارت علوم میگیرند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم گفت: نزدیک ۲۰ میلیارد تومان از نشریات چاپ شده در دانشگاهها و انجمنهای علمی حمایت کردهایم.
به گزارش مهر، طرح دکتری استاد محور ۱۴۰۲، شیوه جدید از پذیرش در مقطع دکتری است که ۲۰ درصد از ظرفیت پذیرش را در برمی گیرد. بر اساس این طرح داوطلبان واجد شرایط پذیرش دکتری استاد محور که پس از اعلام نتایج انتخاب رشته وارد مرحله مصاحبه دکتری میشوند. در صورت اعلام پذیرش به شیوه استاد محور در دانشگاه، میتوانند نسبت به انتخاب استاد راهنما اقدام کنند.
[ad_2]
منبع: مهر