ایران و جهان

رئیس قوه قضائیه سکوت دانشگاه‌های بجنورد را شکست

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: امروز خراسان‌شمالی، استان گنجینه فرهنگ‌ها و معرفت‌ها، میزبان میهمان ویژه ای بود. رئیس دستگاه قضا در اولین سفر خود به باب الرضا، در کنار برنامه‌های خود من جمله حضور در شورای اداری استان، یک دیدار دانشجویی نیز با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های سراسر استان داشت.

ساعت ۹ صبح امروز بعد از تحویل گرفتن کارت دعوت‌ها سوار سرویس شده تا راهی محل برگزاری این دیدار شویم. اندک اندک دوستان آمدند و جمع کثیری از دانشجویان، اساتید و کارکنان به طرف دانشگاه دولتی بجنورد راه افتادیم.

در مسیر دانشجویانی را دیدیم که با عجله به سمت سالن در حرکت بودند. بعد از بازرسی و تحویل امانات، وارد سالن شدیم. حدوداً ساعت ۹:۳۰ بود و سالن تماماً پر شده بود از دانشجویانی که زودتر خودشان را به سالن رسانده بودند.

تعدادی صندلی خالی در گوشه و کنار سالن پیدا می‌شد که کادر اجرایی، دانشجویان را به سمت صندلی‌ها هدایت کردند و تا انتهای مراسم خودشان سر پا ایستادند. تعداد نفرات حاضر در سالن آنقدر زیاد بود که ما مجبور شدیم سر پا بایسیتم؛ اما کمی بعد تعدادی صندلی در راهرو چیدند تا اندکی از ازدحام جمعیت کاسته شود. اما باز هم تعدادی از دانشجویان و اساتید سر پا بودند؛ دانشگاه بجنورد چنین برنامه پرشوری را کمتر به خود دیده بود.

میهمانان ویژه اما در صف اول نشسته و کماکان به تعدادشان افزوده می‌شد؛ امام جمعه، نماینده مجلس و مسئولین استانی از جمله حاضران صف‌اول بودند.

بعد از قرائت قرآن کریم توسط یکی از دانشجویان آقا، سرود ملی در سراسر سالن طنین انداز شد و همگی به احترام ایران عزیز ایستاده و سرود دلدادگی و وحدت را زیر لب زمزمه کردند. از آنجایی که جلسه اختصاص به جامعه دانشگاهی داشت، قرار بود چند تن از اساتید و چند تن از دانشجویان تشکل‌ها و کانون‌های مختلف به ترتیب پشت تریبون رفته و مطالبات و دغدغه‌هایشان در فضای دانشگاهی را بیان کنند.

پس از سخنان مسلم غلامی، نماینده اعضای هیأت علمی شهرستان اسفراین، مریم عروجعلیان، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به ارائه مطالب خود پرداخت.

مهدی شمس، دانشجوی دانشگاه پیام نور و دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان‌شمالی به نمایندگی از تشکل‌های بسیج دانشجویی استان، در این جلسه اظهار داشت: سند تحول قضائی که توجه و عمل به آن از توصیه‌های اکید مقام معظم رهبری به قوه قضائیه است، در روند امور دستگاه قضا چقدر مورد توجه قرار می‌گیرد؟

وی با اشاره به مسئولیت این قوه در حوزه برخورد با ترک فعل مدیران گفت: آقای اژه ای، از مهم‌ترین مطالبات مردم برخورد جدی و قاطع با مدیرانی است که به وظیفه خود عمل نمی‌کنند و یا دچار اهمال کاری هستند که در رأس همه این‌ها، محاکمه بانیان وضع موجود در دولت قبلی است.

رئیس قوه قضائیه سکوت دانشگاه‌های بجنورد را شکست

شمس افزود: از جمله وظایف شما و همه دست اندرکاران قوه قضائیه برخورد با مفسدین علی الخصوص مفسدین اقتصادی است؛ مبارزه با مفسدین را از درون خود قوه شروع کنید.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان‌شمالی گفت: در جامعه حقیقی و در فضای مجازی با افرادی طرف هستیم که اسم شأن را سلبریتی یا هنرمند گذاشته و به بهانه آزادی بیان، هر حرف بی دلیل و منطقی را در اذهان مردم تزریق کرده و افکار عمومی را دچار تشویش می‌کنند؛ در برخورد با اینگونه افراد حتماً جدیت و سرعت عمل داشته و در این خصوص لوایح بازدارنده‌ای از جانب قوه قضائیه به مجلس ارائه شود.

دانشجویان با تشویق‌های خود حمایت شأن را از صراحت بیان این دانشجو اعلام کردند. سایر دانشجویان نیز یکی یکی آمدند و مطالب خود را بیان کردند.

چشم که می‌چرخاندی، دانشجویان از هر قشری آمده بودند؛ با پوشش‌های متفاوت و از کانون‌ها و تشکل‌های مختلف. این قبیل دیدارهای دانشجویی که در آن از طیف‌های مختلف حضور دارند و جلسه مختص یک قشر خاص نیست، نشان گر این است که مسئولین در تلاشند با همه دانشجویان ارتباط بگیرند و حرف‌های شأن را بشنوند.

رئیس قوه قضائیه سکوت دانشگاه‌های بجنورد را شکست

جوان امروز نیاز به شنیده شدن دارد. اگر امروز بستری برای حرف زدن و گوش کردن به حرف‌های جوانان فراهم شود، طبیعی است که اعتراضات، درونی حل خواهد شد اما اگر این بستر امروز فراهم نشود، این اعتراض‌ها، این سخنان انباشه شده و اگر راه حلی برای شنیدن اعتراضات پیدا نشود، همچون منبعی آماده برای انفجار خواهد بود که در شرایط حساس آسیب زا است.

بعد از اینکه نمایندگان گروه‌های مختلف دانشجویی از پشت تریبون، رک و صریح حرف‌های خود را بیان و از رئیس دستگاه قضا درخواست پیگیری کردند، نوبت به شخص حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رسید که به سوال‌های مطرح شده پاسخ دهد.

در این هنگام یکی از دانشجویان که از ابتدای جلسه در حاشیه سالن ایستاده بود، دست بلند کرد تا مطلبی بیان کند. اژه ای که پشت تریبون حاضر شده بود تا سخنان خود را آغاز کند، ابتدا یادآور شد که زمان کوتاه است و دوستان مطالب را بیان کردند.

در اواسط سخنان حجت‌الاسلام اژه ای، این دانشجو مجدداً شروع به درخواست تریبون کرد که رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: اگر ممکن بود که ما صحبت‌های همه شما را بشنویم خیلی خوب بود اما فرصت کوتاه است و زمان اجازه نمی‌دهد بیش از این تعلل کرد. در این دیدار دانشجویان مطالب خوبی را عنوان کردند که گویای دغدغه های‌شان بود.

اما با توجه به اهمیت فعال بودن جریان‌های دانشجویی باید رؤسای دانشگاه‌ها و مسئولین زمینه‌های برگزاری مناظرات و کرسی‌های آزاد اندیشی و تریبون آزاد را فراهم آورند تا دانشجویان در این فضاها بیشتر فعال شوند و مطالب خوب و پخته‌تری ارائه دهند.

رئیس قوه قضائیه سکوت دانشگاه‌های بجنورد را شکست

امید است با حضور حجت‌الاسلام اژه ای و با پیگیری‌های وی و افراد مرتبط با دستگاه قضائی استان، اتفاقات خوب و مثبتی در استان رقم بخورد و شاهد بهتر شدن وضعیت باشیم.

توجه به جامعه دانشگاهی به عنوان سرمایه‌های اصلی کشور و با تبدیل نگاه صرفاً علمی به جریان‌های دانشجویی به آینده سازان کشور، جوانان احساس هویت و از طرفی احساس مسئولیت کرده و خود را مسئولان آینده این مرز و بوم دیده و برای آباد کردن آن بیش از پیش تلاش می‌کنند.

بی شک جوان، عنصر اصلی تحرک و ایجاد جریان در جامعه است که با هویت بخشی درست و سپردن مسئولیت به آن، می‌توان مدیرانی برای آینده کشور تربیت کرد که از الان به فکر برطرف کردن مسائل و دلسوز مردم هستند.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا