اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیتیتر دوستون وسط

خوزستان با شدیدترین خشکسالی ۶۰ سال اخیر خود مواجه است

خوز 24- به نقل از روابط عمومی سازمان آب و برق خوزستان، عباس صدریان‌فر روز شنبه در حاشیه بازدید از سد دز با بیان اینکه میزان آورد آب در سال آبی کنونی به طور محسوسی کاهش داشته است، ادامه داد: تنها بارندگی موثری در خوزستان و استان‌های بالادست در سال آبی کنونی بارندگی‌های فروردین امسال بود.

وی ادامه داد: ذخایر برفی سرچشمه‌های استان نیز در مقایسه با سال‌های گذشته بسیار اندک است و این موضوع بر وضعیت آب و تولید برق نیز تاثیر گذاشته است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با ابراز نگرانی از کاهش شدید حجم سد دز نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: سد دز در فروردین سال گذشته به طور کامل پر و حتی در وضعیت سرریز قرار داشت اما امسال با کاهش محسوس ذخایر روبرو است.

وی با اشاره به طرح موضوع ممنوعیت کشت نشست شورای کشاورزی خوزستان و کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان افزود: با توجه به احتمال بارش در فروردین و اردیبهشت، تصمیم‌گیری نهایی درباره این موضوع با تاخیر انجام خواهد شد.

صدریان فر، همکاری همه‌جانبه مردم و مصرف‌کنندگان برای عبور از خشکسالی کنونی را ضروری دانست و اظهارکرد: عبور از این شرایط دشوار نیازمند همدلی و مدیریت دقیق منابع آبی است.

وی افزود: رهاسازی‌ آب متناسب با نیاز مصارف پایین‌دست از جمله کشاورزی، آشامیدنی و صنعت درصورت وقوع بارش در بالادست و توجه به حفظ ذخایر راهبردی برای فصل پاییز انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان حفظ ذخابر راهبردی آب برای فصل پاییز را ضروری دانست و گفت: اگر ذخایر راهبردی سدهای مهم استان برای فصل پاییز حفظ نشود در صورت تاخیر بارش‌ها، استان با بحران جدی مواجه می شود.

در این بازدید که با حضور فرماندار شوش و نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی انجام شد، وضعیت آب ذخیره شده در پشت سد دز مورد ارزیابی قرار گرفت.

کاهش آب تخصیصی به شرکت کشت و صنعت هفت تپه شوش به دلیل تنش آبی و شرایط خشکسالی موجب شده تا اراضی زیر کشت نیشکر شرکت کشت و صنعت هفت تپه با بحران آبی مواجه شوند؛ موضوعی که موجب شد تا هفته گذشته فرماندار این شهرستان با حضور سرزده در این شرکت از نزدیک وضعیت تنش آبی شرکت هفت تپه را بررسی کند.

همزمان با بازدید سرزده فرماندار از شرکت هفت تپه، جمعی از کارگران این شرکت با تجمع در مقابل فرمانداری شهرستان شوش نسبت به تخصیص نشدن آب مورد نیاز این شرکت اعتراض کنند.

متعاقب این وضعیت، نشست اضطراری چاره اندیشی برای تامین حق آبه شرکت هفت تپه شوش هفته گذشته با حضور مسوولان سازمان آب و برق خوزستان تشکیل و در آن نشست مقرر شد سازمان آب تا قبل از کشت تابستانه به موازات برداشت کلزا، گندم و چغندر میزان آب تخصیصی این کشت‌ها را به شرکت هفت تپه اختصاص دهد که به دلیل وضعیت آبی سد دز به نظر می‌رسد تخصیص این حقابه با چالش مواجه باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا