ایران و جهان

تولید ماهانه ۵ هزار لباس فرم بیمارستانی به همت زنان سرپرست خانوار

زهرا ملاحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به نحوه ورود خود به عرصه کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست اظهار داشت: انگیزه و آغاز کارم در عرصه کارآفرینی به عیادت یکی از اقوام در بیمارستان بر می‌گردد که در این عیادت متوجه شدم، خانمی چند روز وضع حمل کرده؛ اما به دلیل مشکلات مالی، خانواده اش قادر به ترخیص او از بیمارستان نیست.

کارآفرین قمی ادامه داد: با دیدن این شرایط یکی از طلاهای خودم را در آوردم و مسؤول بخش ترخیص گفتم اگر امکان دارد این طلا را بگیرد و این مادر را مرخص کنند که آنان گفتند اینگونه امکان پذیر نیست و فردای آن روز با فراهم کردن پول بیمارستان این مادر به خانه اش بازگشت که از همان جا این جرقه در ذهن من ایجاد شد که برای زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست قدمی بردارم.

وی بیان داشت: کار خیاطی را در سال ۸۶ و با سرمایه اولیه ۵ میلیون تومان آغاز کردم و در ابتدا کار مانتو برای یکی از فروشگاه‌ها، تولید می‌کردم و رفته رفته خودم کارگاهی دایر کردم و تولیدی لباس بیمارستانی زدم و در اولین قرارداد با علوم پزشکی قم ۱۲ هزار دست لباس بیمارستانی را آماه و تحویل دادم.

سفارش از داخل کشور و حتی از عراق داریم

ملاحسینی اضافه کرد: کار دوخت لباس فرم مدارس و مشاغل مختلف را هم دنبال کردیم و در یک قرارداد ۱۰ هزار دست لباس مدرسه را انجام دادیم و امروز سفارش‌های زیادی حتی از عراق برای ما می‌رسد و در حال حاضر ماهانه متوسط ۵ هزار لباس فرم بیمارستانی تولید می‌کنیم.

کارآفرین قمی افزود: کار آموزش خیاطی را برای خانم‌ها آغاز کردم و پس از گذراندن دوره‌های کوتاه مدت هر یک از آنان در دوخت یکی گونه از لباس مانند شلوار و یا بلوز مهارت پیدا می‌کردند و سپس به آنان سفارش کار می‌دهیم.

وی ادامه داد: مجوز آموزشگاه خیاطی زیر نظر فنی و حرفه‌ای را گرفتم و سپس به این دسته از خانم‌ها که دارای مشکلات اقتصادی بودند و زندگی آنان به سختی اداره می‌شد، آموزش رایگان دادم و حتی به برخی از آنها که واقعاً شرایط مالی آنان بد بود هزینه‌ای به عنوان رفت و آمد پرداخت می‌کردم تا آنان از این طریق بتوانند پس از یادگیری مهارت خیاطی، بتوانند به درآمدی دست یابند.

این تولیدکننده لباس‌های فرم عنوان داشت: برخی از دوره‌های آموزشی ما به ۴۰ روز هم می‌رسد و هدفم این است که وقتی خانم‌ها این دوره‌ها را پشت سر می‌گذارند بتوانند برای خودشان کار کنند.

محیط کارگاه ما کاملاً زنانه است

ملاحسینی با بیان اینکه آن دسته از خانم‌هایی که قصد ادامه همکاری با ما داشته باشند شرایط همکاری فراهم است افزود: محیط کارگاه ما کاملاً زنانه است و حتی یکی از آقایان که کار برش الگوها را انجام می‌دهد در شب زمانی که کارگاه تعطیل می‌شود این کار را انجام می‌دهد.

کارآفرین قمی عنوان داشت: برخی از خانم‌های که آموزش دیده اند به قدری در کار خود تلاش دارند که یکی از آنان تعداد ۱۰ هزار ملافه بیمارستانی را در مدت ۲۰ روز دوخته و تحویل داد.

وی با اشاره به فعالیت‌های خود در دوره کرونا گفت: در دوران کرونا از اولین مراکزی که مبادرت به دوخت گان و ماسک برای بیمارستان‌ها کرد؛ ما بودیم و در شب عید سال ۱۳۹۸ تعداد ۳۰ هزار دست گان را طی ۱۰ روز تحویل دادم.

این تولیدکننده لباس‌های فرم ادامه داد: پرداخت مالیات و همچنین عدم تعهد طرف مقابل قرارداد در پرداخت به موقع هزینه سفارش‌ها، مشکلاتی برای ما ایجاد کرده که گاهی قادر به پرداخت حقوق به موقع کارگران نیستیم و انتظار داریم که در این زمینه‌ها متولیان امر ما را یاری دهند.

ملاحسینی عنوان کرد: هم اکنون تعداد زیادی از افراد به صورت مستقیم و غیر مستقیم با ما در ارتباط هستند و از اینکه زن سرپرست خانواری با یادگیری مهارت و توانمندسازی می‌تواند بخشی از مشکلات اقتصادی خود را برطرف کند برای من خوشحال کننده است و افرادی هم که با ما کار می‌کنند همگی دلسوز هستند و با وجود آنکه مشکلات زیادی در زندگی دارند اما با انگیزه و علاقه به کار خود ادامه می‌دهند.

وی همچنین بیان داشت: صندق قرض الحسنه ای هم برای کمک به زنان سرپرست خانوار راه اندازی کردیم که هر ماه مبلغی به صورت وام به این عزیزان پرداخت می‌شود تا گوشه‌ای از مشکلاتشان برطرف شود.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا