اسرائیل علیه غزه؛ دنیا علیه اسرائیل!
یک روسیاهی بینالمللی
اطلاع از حقیقت آنچه در غزه رخ میدهد و موضعگیری شفاف علیه اسرائیل به سلبریتیها، خوانندهها و بازیگران ختم نمیشود. شماری از سیاستمداران در کشورهای مختلف نیز این روزها از تریبونهای خود برای بازگو کردن جنایات اسرائیل استفاده میکنند. «مهرین فاروقی» سناتور استرالیایی در پارلمان این کشور به عدم واکنش به اوضاع غزه اعتراض کرد و این پارلمان را «بزدل» خواند. او در بیانیهای که در صحن مجلس خواند، گفت: «شما کشتار هزاران فلسطینی از سوی اسرائیل را تماشا میکنید و اسرائیل را محکوم نمیکنید. حتی از درخواست برقراری آتش بس خودداری میکنید.»
فاروقی در اعتراض به اعضای حزب کارگر در این پارلمان گفت: «اعضای حزب کارگر در جریان جنگ غزه، خود را بزدلهایی بیعاطفه و بیرحم نشان دادهاند.» فاروقی در حالی که چفیه فلسطینی روی دوش خود انداخته بود، بیانیه خود را اینطور تمام کرد: «من اینجا نمینشینم که تماشا کنم شما هیچ کاری انجام ندهید و به خودتان تبریک بگویید. حرفهای دروغ و گمراهکنندهتان باعث پایان دادن به این جنگ نمیشود. امروز ما اعتراض مردم را در مجلس استرالیا مطرح میکنیم؛ آزاد باد فلسطین!» او پس از این بیانیه، به نشانه اعتراض از مجلس خارج شد و چندین نفر از اعضای این پارلمان نیز به دنبال این سناتور جلسه را ترک کردند.
مدتی پیش هم ویدئویی از «برنی سندرز» سیاستمدار آمریکایی و سناتور مطرح ایالات متحده منتشر شد و او گفت: «آنچه اکنون شاهدش هستیم یکی از وحشتناکترین لحظات تاریخ مدرن است. آنچه که اسرائیل به روشی تبعیضآمیز در حال انجام آن است یعنی بمباران اردوگاههای پناهندگان، بمباران آمبولانسها، کشتن هزاران مرد، زن و کودک بیگناه، این یعنی نقض قوانین بینالمللی و قابل قبول نیست. این روند باید متوقف شود! بر کسی پوشیده نیست که آمریکا سالانه ۳/۸ میلیارد دلار به اسرائیل کمک میکند. البته میتوانند بگویند که پول نمیخواهند، اما اگر آنها قصد دارند پول ما را بگیرند و بایدن بخواهد پول بیشتری به آنها بدهد، باید بدانند که نمیتوانند جهان متمدن را نادیده بگیرند. ما باید با این فاجعه انسانی وحشتناک مقابله کنیم.»
سندرز تاکید کرد: «مردم (غزه) آب و غذا ندارند، سوخت ندارند! بیمارستانهای آنها بمباران شده، این یک فاجعه تمام عیار است و در آستانه مرگ هزاران نفر دیگر هستیم. صدها هزار نفر آواره شدهاند؛ آنها کجا میروند؟ میتوانند به خانههای خود بازگردند؟ سازمان ملل بیش از ۶۰ امدادگر از دست داده است. اینها یک فاجعه انسانی است. درست است آمریکا پول زیادی به اسرائیل میدهد اما بچههای فلسطینی به اندازه بچههای اسرائیلی و آمریکایی مهم هستند، کشتار بیرویه مردم بیگناه را متوقف کنید.»
«جولیوس ماله» رهبر حزب مبارزان آزادی آفریقای جنوبی نیز واکنش قابل توجهی نشان داد. او در یک سخنرانی تأثیرگذار بیان کرد: «چطور بیمارستان را بمباران میکنید؟ حتی اگر رئیس حماس به بیمارستان رفته باشد و در آن بیمارستان مخفی شده باشد، باز هم شما نمیتوانید آن بیمارستان را بمباران کنید! چکونه یک اردوگاه پناهندگان را بمباران میکنید؟»
سخنگوی ارتش صهیونیستی گفته بود محوطه بیمارستان، مرکز اصلی عملیان و شاید حتی قلب تپنده و مرکز ثقل حماس است و رسانههای حامی اسرائیل نیز عنوان کرده بودند که علت حملات صهیونیستها به بیمارستانها و مراکز درمانی این است که آنها احتمال میدهند مبارزان و رهبران حماس در بیمارستانها باشند. ماله در پاسخ به این ادعا یادآوری کرد: «حتی اگر رهبر حماس به آن اردوگاه پناهندگان رفته باشد شما در جایگاهی نیستید که آن را بمباران کنید. دوستان! این افراد در حال پاکسازی قومی هستند. آنها میخواهند فلسطینیها را از صفحه روزگار محو کنند. این یک نسلکشی و یک جنایت بینالمللی است. دیوان بینالمللی کیفری (دادگاه لاهه) باید حکم بازداشت نتانیاهو را صادر کند!»
با همه اینها، اکنون مشخص شده که این ادعا، صحت و سندی ندارد چراکه پس از کشتار صدها زن و کودک و بیمار و مجروح بیگناه، صهیونیستها اعلام کردند که هیچ نیافتیم و در حقیقت با روایت دروغ در لحظات ابتدایی، از هجمه خبر اول فرار میکنند و وقتی آبها از آسیاب افتاد و کار از کار گذشت، با صدایی که کمتر کسی آن را میشنود، به واقعیت اعتراف میکنند.
«یولاندا دیاز» معاون نخستوزیر اسپانیا نیز در هفته گذشته از تریبونی که در اختیار داشت، اعلام کرد: «یکی از گامهای دولت جدید اسپانیا باید واکنشی به اسرائیل برای حملاتش به نوار غزه باشد. ما باید پیگیرانه آتش بس را دنبال کنیم و از طریق تحریم، فشار دیپلماتیک و تحریم تسلیحاتی اسرائیل پیش برویم. چرا چنین تحریمهایی علیه سایر کشورهایی که وضعیت مشابهی دارند اعمال میشود اما علیه اسرائیل نه!» همچنین وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا نیز عنوان کرد: «ما شاهد یک نسلکشی زنده توسط اسرائیل در فلسطین هستیم و من نمیخواهم شریک جرم آن باشم!»
«مولوی ملازهی» امام جمعه اهل سنت چابهار نیز تصریح کرد: «اکنون یک موقعیت استثنایی پیش آمده و ظلم از حد گذشته است. با بیاحساسی و بیرحمی، طفلان و مریضهای بیمارستانها و انسانهای بیپناه را در فلسطین اشغالی قتل و غارت میکنند در عین حال که غزه بمباران میشود و اطفال کشته میشوند و مردم نیازمند کمک هستند، قلدران آمریکایی و انگلیسی با کمال پررویی برای دلداری رژیم مورد نظرشان سفر میکنند. در این شرایط مسئولیت ما مسلمانان دنیا بسیار جدی و مهم است. خدا ما را ببخشد اگر در مقابل این موضوعات کوتاهی میکنیم.»
همچنین یکی از نمایندگان پارلمان کانادا در سخنرانی اخیر خود گفت: «عضو محترم مرکز همیلتون آژانسهای سازمان ملل گزارش میدهد که بیش از ۱۰ هزار غیرنظامی فلسطینی در اثر محاصره و بمباران توسط اسرائیل کشته شده و یک میلیون و پانصد هزار نفر آواره شدهاند. سازمان ملل میگوید که این حملات از ۷ اکتبر به طرز شرمآوری جز جنایات جنگی مجازات دستهجمعی و نسلکشی است! نخستوزیر به سفیر خود دستور داد تا از رأیگیری در مورد آتش بس فوری در غزه در مجمع عمومی سازمان ملل خودداری کند. دیروز محافظهکاران لیبرال به پیشنهاد ما که خواستار همین موضوع بودیم رأی منفی دادند. بنابراین سوال من این است که چند کشته فلسطینی برای نخستوزیر کافی است تا شجاعت اخلاقی پیدا کند و خواستار آتشبس شود؟»
«اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز با توجه به موج گسترده حمایت مردم کشورش از فلسطین تلاش میکند خود را همسوی آنان جلوه دهد. او در یکی از سخنرانیهای اخیرش گفت: «اسرائیل یک دولت تروریستی است که خائنانهترین حملات را انجام میدهد. این در حالی است که دولت ترکیه در حال تأمین نیازهای مختلف صهیونیستها است و شماری از کاربران فضای مجازی این کشور را به کنایه، پمپ بنزین جنگندههای اسرائیلی میدانند. مردم در فضای مجازی به رشد فاحش و چشمگیر صادرات ترکیه در حوزه صنایع و محصولات مختلف به اسرائیل اشاره کردهاند و این آمار را مصداق بارز تناقض و دورویی رئیسجمهور این کشور دانستهاند.
جالب است بدانید نفرت روزافزون جهانی از رژیم صهیونیستی به خود ساکنان اراضی اشغالی هم رسیده است. آنها شنبه شب با برگزاری تظاهراتی در تلآویو، از نتانیاهو خواستند برای برگشتن اسیران اسرائیلی، آتش بس در غزه را اعلام کند. روشن است که آنها نگران ۱۲ هزار جان بیگناهی که در غزه گرفته شده، نیستند و به آزادی اسرای خود فکر میکنند ولی با این وجود، نارضایتی از سران رژیم صهیونیستی در میان صهیونیستها نیز دردسرهای زیادی برای آنها به دنبال داشته است.
شیوع نفرت از اسرائیل
مضاف بر اینها مردم دنیا هرجا که باشند و هرطور که بتوانند در حمایت از فلسطین شرکت میکنند. در کشور اندونزی شمار زیادی از افراد به خیابانها ریختند و تظاهرات گستردهای در حمایت از مردم بیگناه غزه انجام دادند، مردم فیلیپین هم در اعتراض به پشتیبانی ایالات متحده از جنایتهای رژیم صهیونیستی، به سفارت آمریکا هجوم بردند و تجمعات گستردهای را رقم زدند. گروه قابل توجهی نیز در شهر «مارسی» در کشور فرانسه در حمایت از فلسطین تظاهرات کردند. در کشور کوچک تایوان نیز، حامیان مردم فلسطین در مقابل انستیتوی آمریکا تجمع کردند و در محکومیت حمایت آمریکا از رژیم اسرائیل شعار دادند.
گروهی از دانشجویان ایتالیایی نیز روز جمعه پرچم فلسطین را از برج شیب کج پیزا به اهتزاز درآوردند. این گروه بر فشارهای امنیتی غلبه کردند و یک پرچم عظیم را از مشهورترین برج ناقوس جهان به نمایش گذاشتند. آنها همچنین چند بمب دود روشن کردند و گرچه خسارتی وارد نکردند اما پلیس شهر را به زحمت انداختند. طبق اعلام پلیس، این تجمع گسترده بعد از دقایقی به صورت منظم به پایان رسید؛ اما تصاویر این اقدام در رسانهها و فضای مجازی دست به دست میشود.
پیش از این نیز کارکنان بهداشت و درمان در لندن در کشور فرانسه در این هفته به خیابانها آمدند و با شعارهایی مثل «اکنون آتشبس»، «تسلیح اسرائیل را متوقف کنید» و «به اشغال پایان دهید» اعتراض خود به جنایتهای صهیونسیتها را نشان دادند. کارکنان شرکت «گوگل» هم به این سیل اعتراضات پیوستند و خواستار لغو قرارداد هنگفت این شرکت با صهیونیستها شدند.
مستطیل سبز و تماشای رقابتهای فوتبالی هم فرصت دیگری برای مردم جهان بوده تا نفرت خود از صهیونیستها و جنایات آنان را به رخ رسانههای جهان بکشند. هواداران تیمهای فوتبالی در کشورهای مختلف با در دست داشتن پرچم فلسطین و سر دادن شعارهایی در حمایت از غزه، خودی نشان دادند. اقدام طرفداران رئالسوسیداد یکی از مواردی بود که مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت. آنها با پوشیدن لباسهایی سفید و آغشته به رنگ خون، پرچ فلسطین را برافراشتند و این حمایت متفاوت آنها به شدت پربازدید بود.
تمام آنچه گفته شد تنها گوشهای از سیل مهیب ابراز تنفر نسبت به اسرائیل بود که در جای جای جهان رخ داد و کماکان ادامه دارد. البته هنوز کسانی هستند که از اسرائیل حمایت میکنند اما تعداد زیادی از کارشناسان و صاحبنظران معتقدند حجم عظیم و بیسابقه اعتراضات علیه اسرائیل و اتفاقات هفتههای گذشته در غزه، روسیاهی برای رژیم صهیونیستی بر جای گذاشته که شکستی بیبدیل برای آنها رقم زده است. شکستی که برای همیشه از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد و ننگ آن تا ابد بر چهره اشغالگران باقی خواهد ماند.
منبع: مهر