اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیایران و جهانتیتر دوستون وسط

استاندار: خوزستان گهواره تمدن، قطب انرژی و پیشران اقتصاد ایران است

خوز 24– سید محمدرضا موالی‌زاده دوشنبه شب در برنامه زنده تلویزیونی «استاندار» در اهواز بر نقش بی‌بدیل این استان در تاریخ، اقتصاد و فرهنگ کشور تاکید کرد و از برنامه‌های توسعه با محوریت تقویت بخش خصوصی و مشارکت مردمی خبر داد.

وی با اشاره به جایگاه این استان به عنوان پیشران توسعه کشور، به ماموریت‌های کلیدی آن از جمله تولید نفت، کشاورزی و صنعت پرداخت و گفت: تولید سالانه یک و نیم میلیون تن گندم و تامین نیاز ۱۴ میلیون نفر، تولید شکر از نیشکر و تامین نیاز ۳۵ میلیون نفر، تولید ۱۳۸ نوع محصول کشاورزی از خرما تا زعفران از ظرفیت های استان بوده و دارای جایگاه برتر در تولید فولاد، محصولات پتروشیمی و ظرفیت‌های بندری هستیم.

موالی‌زاده با اشاره به سیاست‌های کلان اقتصادی کشور، برنامه اصلی استان را توانمندسازی بخش خصوصی و جلب مشارکت مردمی عنوان کرد و گفت: تجربه نشان داده هرجا مردم وارد شده‌اند، موفقیت چشمگیر بوده است.

وی خوزستان را سرزمین فرهیختگان، هنرمندان و دانشمندان نامید و از جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فرد آن یاد کرد و از برنامه‌های آینده برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری و سرمایه‌گذاری در این حوزه خبر داد.

استاندار خوزستان همچنین با قدردانی از هموطنان خوزستانی، ابراز امیدواری کرد که با همکاری دولت و مردم، این استان به جایگاه واقعی خود در توسعه ملی دست یابد.

وی با اشاره به اقدامات اخیر دولت در این استان، از تحقق بیش از ۹۷ درصدی سهمیه اشتغالزایی (۶۸ هزار شغل از ۷۰ هزار شغل مصوب) در مدت یک سال خبر داد و اعلام کرد: این موفقیت در چارچوب برنامه‌های دولت چهاردهم و با پیگیری جدی مسئولان استانی محقق شده است.

موالی‌زاده همچنین با اشاره به فاز دوم پتروشیمی ماهشهر گفت: این طرح با تأمین آب و رفع موانع زیست‌محیطی، در مراحل نهایی اخذ مجوز است و با استفاده از فناوری‌های نوین، نگرانی‌های زیست‌محیطی مرتبط با آن کاهش خواهد یافت و انتظار می‌رود این پروژه سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال پایدار داشته باشد.

وی به پالایشگاه شادگان و فاز دوم فولاد شادگان اشاره کرد و افزود: با صدور مجوزهای زیست‌محیطی، اجرای این پروژه‌ها کلید خواهد خورد. این طرح‌ها علاوه بر اشتغالزایی، به رشد اقتصادی ملی و منطقه‌ای کمک خواهند کرد.

استاندار خوزستان با اشاره به توسعه‌ حوضچه‌های پرورش میگو و ماهی استان، گفت: این طرح نیز در نقاط مختلف استان به‌ویژه در مناطق ساحلی در دستور کار قرار دارد.

رتبه اول بهبود محیط کسب‌وکار در کشور

وی با اشاره به بهبود فضای سرمایه‌گذاری در خوزستان، اعلام کرد: خوزستان در سال گذشته با اصلاح ۱۸ مجوز اداری و تسهیل فرایندهای صدور مجوزها، رتبه اول رشد محیط کسب‌وکار را در کشور کسب کرده است.

موالی‌زاده بیان کرد: این استان از رتبه ۱۵ به رتبه سه صعود کرده که نشان‌ دهنده جهش چشمگیر در جذب سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی است.

وی یکی از چالش‌های پیشروی خوزستان را مهاجرت معکوس برشمرد و گفت: خوزستان که روزی مهاجرپذیر بود، اکنون به دلیل مشکلاتی مانند ریزگردها، آلودگی فلرهای نفتی، کمبود امکانات رفاهی و آموزشی، به استان مهاجرفرست تبدیل شده است.

استاندار خوزستان افزود: علی‌رغم غنای منابع طبیعی، بیکاری همچنان به‌عنوان معضلی جدی در استان خوزستان مطرح است.

وی با اشاره به نشست روز دوشنبه با رئیس‌جمهور و تأکید بر اولویت‌های ملی و محلی خوزستان گفت: گزارش اقدامات هفت ماه گذشته استان و همچنین مشکلاتی مانند کمبود بودجه در حوزه‌های بهداشت، درمان و آموزش به رئیس جمهور ارائه شد.

موالی‌زاده ادامه داد: خوزستان در طول تاریخ منابع خود را برای توسعه ملی صرف کرده اما اکنون باید به منافع محلی و حل مشکلات مردم نیز توجه ویژه شود.

دعوت از سرمایه‌گذاران خصوصی

وی با اشاره به اصلاح قوانین کسب‌وکار، از سرمایه‌گذاران خواست با اطمینان به این استان بیایند و در پروژه‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری مشارکت کنند.

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: خوزستان نیازمند همکاری همه‌جانبه دولت، بخش خصوصی و مردم برای خروج از چالش‌ها و تحقق ظرفیت‌های بی‌نظیرش است.

وی با اشاره به پیشرفت این طرح اعلام کرد: تاکنون ۲۴۸ هزار هکتار در خوزستان و ۵۰ هزار هکتار در استان ایلام زیرپوشش این طرح رفته و فاز دوم طرح با تمرکز بر توسعه مناطق کمتربرخوردار شرق خوزستان مانند ایذه، باغملک، لالی، اندیکا، مسجدسلیمان و صیدون اجرا خواهد شد.

موالی زاده هدف از اجرای این طرح را توسعه متوازن در سراسر استان و رفع محرومیت از مناطق مرکزی و شرقی برشمرد.

وضعیت خاموشی‌ها و راهکارهای کاهش آن

وی با اشاره به سهمیه یک هزار و ۱۰۰ مگاواتی خاموشی‌ها در استان، توضیح داد: ۴۵ درصد سهمیه به بخش خانگی، ۴۵ درصد به صنعت، ۶ درصد به کشاورزی و چهار درصد نیز به ادارات و معابر اختصاص دارد.

استاندار خوزستان افزود: گرمای بیش از ۵۰ درجه، ریزگردها، رطوبت بالا و فعالیت فلرهای نفتی لزوم کاهش خاموشی‌های خانگی را ضروری می‌کند.

وی گفت: افزایش تولید برق با فعالسازی نیروگاه پتروشیمی فجر در ماهشهر با ظرفیت فعلی ۳۰۰ مگاوات و هدفگذاری برای رسیدن به ۵۰۰ مگاوات، بهره‌برداری از نیروگاه غرب کارون با ظرفیت افزایشی ۱۶۰ مگاوات، استفاده از مولدهای خصوصی (ژنراتورها) که تاکنون ۶۰ مگاوات به شبکه اضافه شده و هدف نهایی ۳۰۰ مگاوات است، از جمله راهکارهای موثر برای افزایش تولید برق است.

راه‌اندازی ۷۰ نیروگاه کوچک خورشیدی در خوزستان

موالی‌زاده همچنین به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: آغاز پروژه‌های انرژی خورشیدی در بهبهان به اندازه ۲۰۰ مگاوات و احداث ۷۰ نیروگاه کوچک مقیاس در سطح استان نیز از دیگر راه‌های تأثیرگذار در افزایش تولید است.

وی همکاری فرا مرزی را در رفع برخی مشکلات اقتصادی استان موثر دانست و گفت: مذاکره با استان‌های همجوار مانند بصره و میسان و اقلیم کردستان برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک در دستور کار است.

استاندار خوزستان با تاکید بر طرح‌های اشتغالزایی و توسعه صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش یک و نیم برابری ظرفیت شهرک‌های صنعتی و بازدیدهای مستمر از این مناطق برای رفع موانع سرمایه‌گذاری، ساماندهی حاشیه نشینی، صدور سند مالکیت برای ساکنان مناطق حاشیه‌نشین و بهبود زیرساخت‌های این مناطق از دیگر برنامه‌های مهم در استان است.

وی با بیان اینکه خوزستان آماده پذیرایی از سرمایه‌گذاران است، تأکید کرد: همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی برای تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری تضمین شده است.

موالی‌زاده با ابراز خوشبینی نسبت به آینده توسعه این استان، اجرای برنامه‌های یادشده را گامی مهم برای بهبود کیفیت زندگی مردم، ایجاد اشتغال و تقویت زیرساخت‌ها دانست.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا