ایران و جهان

مراسم روز ملی فناوری فضایی ۱۴ بهمن برگزار می شود


به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با برگزاری این مراسم، نمایشگاهی از دستاوردهای محققان کشور در حوزه فناوری‌های هوا و فضا برپا می‌شود که ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان از این نمایشگاه بازدید خواهد کرد.

ماکت‌های برخی ماهواره‌های ساخته شده توسط فناوران کشور از جمله ماهواره ثریا و ماهواره مهدا، ۷ سامانه مربوط به آتش سوزی، محیط زیست و پایش سطح آب برخی محصولات این نمایشگاه به شمار می آیند.

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین زمینه با بیان اینکه صنعت فضایی کشور در بخش‌های گوناگون اعم از پرتابگر، ساخت ماهواره، ایستگاههای زمینی و پایانه پرتاب با سرعت پیگیری می‌شود، گفت: مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی روز شنبه با حضور رئیس جمهوری برگزار می‌شود.

وی همچنین با اشاره به دریافت سیگنال‌های ماهواره مهدا افزود: هم اکنون ایستگاه‌های زمینی این سیگنال‌ها را دریافت می‌کنند و این نشان از بی نقص بودن کار متخصصان فضایی ماست.

زارع پور با اشاره به پرتاب و تزریق موفق ماهواره مهدا که توسط ماهواره بر سیمرغ انجام شد، تصریح کرد: برای اولین بار ما توانستیم دو کار بزرگ انجام دهیم. اول اینکه سه ماهواره به صورت همزمان توسط ماهواره‌بر سیمرغ با موفقیت قرار دادیم و دوم اینکه در مدار بیضوی که حداقل ارتفاع یعنی به قول متخصصین حضیض آن ۴۵۰ کیلومتر و اوج آن ۱۱۱۰ کیلومتر بود دسترسی پیدا کنیم.

وی با یادآوری اینکه این افتخار توسط دانشمندان و متخصصان صنعت فضایی کشور به دست آمد، بیان کرد: این اتفاق عملاً ما را در مسیر تثبیت تزریق فناوری ماهواره در لایه لئو قرار داد و ان‌شاءالله گام‌های تکمیلی هم برداشته خواهد شد. سیگنال‌های ماهواره مهدا دریافت شده و این نشان می‌دهد کار دانشمندان ما در ساخت ماهواره هم کامل بوده و ماهواره به صورت عملیاتی کار می‌کند و ما در ایستگاه‌های زمینی خود، سیگنال‌ها را به شکل روزانه دریافت می‌کنیم.

حسین شهرابی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فضایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص راه اندازی دو سامانه به مناسبت روز ملی فناوری فضایی گفت: به مناسبت فرار رسیدن ۱۴ بهمن ماه روز ملی فناوری فضایی دو سامانه نرم افزاری با دو عملکرد مدیریت تصاویر ماهواره‌ای و تصاویر در حوزه کشاورزی رونمایی می‌شود.

وی افزود: یکی از این سامانه‌ها «فضابین» نام دارند که در مدیریت تصاویر فعلاً در حوزه B۲B بیشترین کاربرد را دارد. تولیدکنندگان مختلف تصاویر و درخواست کنندگان تصاویر می‌توانند از این درگاه به تصاویر ماهواره‌ای یا تصاویر غیر ماهواره‌ای مثل حوزه هوایی و پهپادی دست یابند.

شهرابی ادامه داد: سامانه دیگر «فضایش» نام دارد که این حوزه کاربردش B۲B و B۲C است. یعنی هم کشت و صنعت کشاورزی و هم کشاورزان خرد می‌توانند از این سامانه و تصاویر فضایی استفاده کنند.

وی در پایان گفت: یکی از برنامه‌های روز فناوری فضایی رونمایی از دو سامانه نرم افزاری است که در دسترس تولید کننده‌های مختلف تصاویر ماهواره‌ای و خدمات کشاورزی قرار داده می‌شود.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا