به گزارش ایرنا همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار با حضور رییس جمهوری و بیش از ۳۰ کشور دنیا ۱۲ تا ۱۴ تیر در سالن اجلاس سران در تهران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، یوسف رشیدی دبیر اجرایی همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار؛ چالش ها و راه حل ها در نشست خبری این همایش گفت: این همایش با حضور رییس جمهوری، ۲ معاون دبیرکل سازمان ملل و وزرای چندین کشور آغاز به کار می کند.
وی افزود: تاکنون ۳۱ کشور از جمله ایتالیا، فرانسه، آلمان، چین، آذربایجان، بلژیک، قطر، عمان، کویت، پاکستان، ارمنستان، چاد، عراق، ترکیه، هند، اردن، کره جنوبی، اسلواکی، صربستان و آمریکا برای حضور در همایش اعلام آمادگی کردند و پیش بینی می کنیم تا آخر هفته تعداد کشورها بیشتر شود.
معاون پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه برای تعداد زیادی از کشورها دعوتنامه فرستاده ایم،گفت:اما چون بلافاصله پس از همایش گرد و غبار، همایش نیویورک با موضوع توسعه پایدار برگزار می شود، از این رو به نظر می رسد تعدادی از کشورها خود را برای حضور در آن همایش آماده کنند.
وی با بیان اینکه برخی از نمایندگان کشورها در حد وزیر و برخی در حد کارشناس شرکت می کنند، افزود: پس از آیین گشایش، ۲ اجلاس در سطح وزرا برگزار می شود که در آن دیدگاه خود را در زمینه پدیده گرد و غبار ارائه کرده و به تبادل نظر خواهند پرداخت که خروجی آن در بیانیه ای با عنوان بیانیه تهران خواهد بود؛ در این بیانیه، مباحث همکاری های بین المللی، منطقه ای و ظرفیت سازی ها در این زمینه در آن درج خواهد شد.
رشیدی ادامه داد: پس از اجلاس وزرا، چهار نشست فنی برگزار خواهد شد که نخستین نشست بعدازظهر روز افتتاحیه یعنی ۱۲ تیر باعنوان ' تاثیرات اجتماعی، اقتصادی، و محیط زیست گرد و غبار و خسارت های ناشی از آن ' برگزار می شود.
وی گفت: روز دوم همایش یعنی ۱۳ تیر متخصصان بین المللی از اهواز و کاشان دیدن خواهند داشت و از نزدیک با وضعیت اهواز و اقداماتی که در کاشان از جمله درختکاری انجام شده ، آشنا می شوند.
دبیر اجرایی همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار ادامه داد: در روز سوم همایش یعنی ۱۴ تیر سه نشست فنی و یک نشست جمع بندی خواهیم داشت که ۲ نشست در صبح با موضوع ' شناسایی منابع، پایش، پیش بینی و اندازه گیری گرد و غبار خواهد بود.
وی افزود: همچنین نشست سوم با موضوع سیاست گذاری، نوآوری، کنترل منابع و مباحث اقتصادی صبح روز ۱۴ تیر برگزار می شود که در آن در خصوص روش های نوین برای مقابله با گرد و غبار بحث و تبادل نظر صورت می گیرد.
رشیدی گفت: بعد ازظهر ۱۴ تیر نیز چهارمین نشست فنی و تخصصی در خصوص همکاری های منطقه ای و بین المللی، اقدامات و پاسخ ها خواهد بود که پس از پایان این نشست ها جمع بندی و بیانیه فنی تدوین می شود که با این حساب ۲بیانیه تهران و فنی خروجی این همایش خواهد بود؛ همچنین یک گزارش از تمام همایش توسط سازمان ملل تهیه می شود.
وی اظهار کرد: در این همایش ۲ معاون دبیرکل و مسئولان ۹ سازمان بین المللی حضور خواهند داشت و تاکنون حدود ۸۰ وزیر، منخصص و کارشناس از کشورهای مختلف برای شرکت در این همایش اعلام آمادگی کردند.
معاون پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: نکته بسیار مهم در باره این همایش این است که این یک همایش فنی و تخصصی است و در زمان برپایی آن به دنبال محکوم کردن کشوری برای پدیده گرد و غبار نیستیم بلکه هدف اصلی رسیدن به یک راهکار منطقه ای و بین المللی با تکیه بر نقاط اشتراک و دوری از اختلافات و هرگونه موضع گیری سیاسی در زمینه مقابله با گرد و غبار است.
وی گفت: این همایش یک گردهمایی که تنها بر لبه علم حرکت کنیم، نیست بلکه تلفیقی از مباحث علمی، تخصصی، سیاستگذاری و همکاری های منطقه ای و بین المللی است از این رو از کشورها دعوت می کنیم تا با تشریک مساعی بتوانیم به یک چارچوب بین المللی برای مقابله با گرد و غبار برسیم.
رشیدی با بیان اینکه این رویداد شاید نخستین همایشی است که سازمان ملل در زمینه گرد و غبار در این سطح برگزار می کند، افزود: یک طرف برگزاری آن سازمان ملل و در طرف دیگر ایران است از این رو تمام کارها را به صورت مشترک انجام می دهیم.
** همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار، آغاز همکاری ها
وی تاکید کرد: این همایش شروع کار است و نباید انتظار داشته باشیم با اتمام آن یک سند ملزم به اجرا، با تامین منابع مالی شکل گیرد بلکه این یک آغاز همکاری های بین المللی است که در کنار آن مباحث مالی و فنی نیز تدوین می شود که آنها را پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم به نتایج ملموسی دست یابیم.
رشیدی گفت: برگزاری این همایش ۲ بخش داخلی و خارجی دارد که سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت امور خارجه بخش داخلی و سازمان ملل بخش خارجی آن است، همچنین یک شورای سیاستگذاری با اعضای سازمان محیط زیست، وزارت خانه های امور خارجه، نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری دارد و در کنار آن ۲ کمیته علمی و اجرایی نیز فعالیت می کند.
وی با اشاره به منشاء برگزاری این همایش اظهار کرد: سازمان ملل متحد چهار قطعنامه در بحث گرد و غبار تدوین کرد که در بند هفت آخرین قطعنامه، از ایران برای برگزاری این همایش در سال ۲۰۱۷ قدردانی کرد و این همایش به استناد به بند هفت چهارمین قطعنامه سازمان ملل در ایران برگزار می شود.
رشیدی با تاکید بر اهمیت کاهش آلودگی هوا گفت: در سال ۲۰۱۳ آژانس بین المللی تحقیقات سرطان اعلام کرد آلودگی هوا می تواند یکی از دلایل بروز سرطان منجر به مرگ شود بنابراین کار کردن بر روی کاهش آلودگی ها بسیار مهم است.
وی با اشاره به وضعیت گرد و غبار در اهواز گفت: گرد و غبار یک پدیده جهانی است و کشورهای زیادی را درگیر کرده است از این رو مقابله با آن نیازمند عزمی جهانی است که یکی از اهداف برگزاری این همایش رسیدن به آن است.
دبیر اجرایی کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار افزود: در سال ۱۳۷۹ نخستین مصوبه در خصوص کاهش آلودگی هوا در کشور تدوین شد که در آن به مواردی مانند اصلاح کیفیت سوخت، استاندارد سازی خودروها و معاینه۴ فنی اشاره شده بود که با اجرای آنها تا حد زیادی شاهد کاهش انواع آلودگی ها مانند منواکسید کربن، گوگرد و آزبست بودیم اما چند سالی است که با مشگل گرد و غبار که کاملا جدای از آلودگی های شیمیایی است روبه رو شده ایم که به تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی بر می گردد.
وی ادامه داد: در این راستا سازمان هواشناسی جهانی در سال ۲۰۰۷ بخش پیش بینی و پیش آگاهی مرتبط با گرد و غبار ایجاد کرد با این هدف که محققان و متخصصان گرد هم آورد تا با ظرفیت سازی پل ارتباطی بین انجمن ها و دولت ها باشند.
علمی ۹۰۱۴** /۶۰۳۷
خبرنگار: کیمیا عبداله پور* انتشاردهنده: عبدالحمید راجی
Source link