ایران و جهان

سامانه مالی انتخابات رونمایی شد


به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمدتقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور از رونمایی از طراحی سامانه مالی انتخابات خبر داد و طراحی و راه‌اندازی این سامانه را که برای نخستین بار انجام می‌شود، کاری ارزشمند در راستای عدالت، سلامت و رقابت انتخابات برشمرد.

وی اظهار کرد: این سامانه بر اساس قانون شفافیت و قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی شکل گرفته است.

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه هزینه‌کردهای غیر اصولی و غیرموجه در امر انتخابات، مورد پسند مردم نیست، افزود: بر اساس این سامانه و در راستای اجرای قانون جدید انتخابات که کلید واژه آن “عدالت ” انتخاباتی است، دریافت‌های نقدی و غیر نقدی و همچنین هزینه کردهای هر نامزد ثبت می‌شود و قابل رصد خواهد بود.

شاهچراغی ادامه داد: وقتی قانون درست اجرا شود، بدون شک در رقابت انتخاباتی و مشارکت مردم نیز مؤثر خواهد بود.

وی با تأکید بر اجرایی شدن سامانه مالی انتخابات در زمان مقرر و آموزش و توجیه همه دست‌اندرکاران انتخابات برای اجرای دقیق آن، گفت: بر اساس قانون در این دوره از انتخابات، داوطلبانی که مورد تأیید هیأت نظارت قرار می‌گیرند، می‌توانند به صورت عادلانه از امکانات و ظرفیت‌های دولتی برای تبلیغات بهره ببرند و بر همین اساس نیازی به هزینه‌های غیراصولی نیست.

محسن اسلامی دبیر ستاد انتخابات و مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور نیز با تشریح امکانات و برنامه‌های سامانه مالی انتخابات، گفت: وزارت کشور بر اساس قانون شفافیت و نظارت بر تأمین مالی فعالیت‌های انتخاباتی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ششم بهمن ماه ۱۳۹۸، این سامانه مالی را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه این سامانه مجرای ارتباطی بین وزارت کشور و داوطلبان انتخابات در امر مالی تبلیغات انتخابات است، افزود: همه داوطلبان انتخابات مجلس طبق قانون باید یک شماره حساب برای مصارف انتخاباتی در پنجره واحد وزارت کشور ثبت کنند که بر اساس آن و سامانه مالی انتخابات، رصد هزینه‌های انتخاباتی اعم از نقدی و غیرنقدی انجام خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور، این سامانه را گام مهمی در راستای سلامت انتخابات که یکی از مؤلفه‌های انتخابات پیش رو است، عنوان کرد و گفت: همه نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که صلاحیت آن‌ها مورد تأیید هیأت نظارت قرار گیرد، یک گذر واژه برای ورود به سامانه مالی دریافت خواهند کرد.

اسلامی تصریح کرد: ماده پنج قانون شفافیت اشاره می‌کند حداکثر هزینه‌ها در تبلیغات انتخاباتی مجلس شورای اسلامی بر اساس مؤلفه‌های پراکندگی جمعیت، محدوده جغرافیایی و تعداد کرسی‌های هر حوزه انتخابیه مشخص و به تأیید شورای نگهبان برسد که بر اساس این قاعده سقف هزینه‌های انتخاباتی هر داوطلب در سامانه مالی انتخابات ثبت شده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: هزینه‌های هر داوطلب که باید در سامانه درج شود، عبارت است از هزینه محل ستاد انتخابات، حمل و نقل، برپایی تجمع عمومی، تبلیغات مجاز و حق‌الزحمه عوامل اجرایی و کارشناسی ستادها که پرداخت شده و دارای سند است.

وی افزود: بر اساس سامانه مالی انتخابات، کلیه فرآیندهای تبلیغاتی یک نامزد در یک جا تجمیع می‌شود و تا ۲۰ روز پس از پایان انتخابات و ثبت تأیید آن از سوی نامزد مربوطه قابل رصد است.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای انتخاب ۲۹۰ نماینده برای یک دوره چهار ساله و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری برای انتخاب ۸۸ عضو این مجلس برای یک دوره هشت ساله، روز جمعه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در سراسر کشور برگزار می‌شود.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا