تعلل هاشمی در ادامه تغییرات وزارت ورزش/ «وزیر» دست به مهره شد!
به گزارش خبرنگار مهر، اگرچه وزارت ورزش به دلیل «استعفا» با تغییر و جابه جایی خارج موعد متصدی خود مواجه شد اما عملکرد این وزارتخانه در دو سال ابتدایی دولت سیزدهم به قدری پرانتقاد و نامطلوب بود که ادامه این تغییرات دور از ذهن نباشد حتی بدون استعفا و کناره گیری.
استعفایی که فرصتی برای تغییرات شد
عملکرد غیرقابل دفاع کاروان ورزش ایران در بازیهای آسیایی که با یک پله سقوط همراه بود و همچنین روند پرافت و خیز و متشنجی که در مورد انتخابات فدراسیونها دنبال شد و حتی منجر به ابطال نتیجه انتخابات کشتی، ژیمناستیک و ورزشهای نابینایان شد، مهر تأییدی است بر وضعیت نابسامان ورزش در دولت سیزدهم که اعلام استعفای وزیر اول ورزش آن فرصتی شد برای اعمال تغییرات کارساز در مجموعه مدیریتی آن.
شاید به دلیل همین «نیاز به تغییرات» باشد که کیومرث هاشمی با وجود گذشت نزدیک به سه ماه از ورود به وزارت ورزش – با احتساب دوره سرپرستی- هنوز اقدامی برای تشکیل شورای معاونان نداشته است در حالیکه ماهیت این شورا میطلبید تا به امروز حداقل یکبار تشکیل شده باشد تا وی از طریق معاونانش در جریان جزئیات امور و مراحل مربوط به آنها قرار بگیرد به خصوص که انتخاب کیومرث هاشمی برای وزارت ورزش در آستانه بازیهای آسیایی و پاراآسیایی انجام شد.
استعفای حمید سجادی فرصت لازم برای اعمال تغییرات در ورزش را مهیا کرد
پنهان کاریِ وزیر ورزش
با این حال وزیر ورزش تا به امروز نه نشست مشترکی با معاونان خود داشته است و نه برای تغییر تیم همراهش در وزارت ورزش دست به مهره شده است در حالیکه ورود شخصی او به بررسی عملکرد فدراسیونها در بازیهای آسیایی حکایت از دغدغه و شاید هم برنامههایش برای تغییرات گستردهتر از مدیرکل حوزه وزارتی دارد.
خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده کیومرث هاشمی در نشستهای اخیر که وزارت ورزش با فدراسیونهای کشتی و تکواندو که بعد از بازیهای آسیایی و به منظور بررسی عملکرد ورزشکاران این دو رشته در هانگژو برگزار شد، خود طرف حساب مسئولان این دو فدراسیون شده و به نوعی کار را در جلسات دست گرفته است در حالیکه معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش هم در این نشستها حضور داشته است.
ورود مستقیم وزیر ورزش به این نشستها، احتمال تغییرات در چارت وزارت ورزش را بیشتر کرد کمااینکه هفته گذشته طی حکمی سید محمد شروین اسبقیان رئیس فدراسیون ورزش جانبازان و توان یابان به عنوان مشاور و مدیرکل حوزه وزارتی جایگزین کاوه احمدی شد که با حکم وزیر پیشین به وزارت ورزش بازگشته بود. این جابه جایی آغاز تغییرات در وزارت ورزش بود که پیش بینی میشد با رفتن یکی از معاونان به فدراسیونِ اسبقیان ادامه پیدا کند، اما با وجود گذشت یک هفته از انتصاب صورت گرفته نه خبری از جابه جایی در این فدراسیون شده و نه در میان معاونان.
این در حالی است که فاصله زمانی ورزش ایران با بازیهای المپیک کمتر از ۲۶۵ روز است با این حال وزیر ورزش همچنان ایدههایی که برای تغییرات لازم در سر دارد را رو نکرده وگویا به صورت پنهان برنامههایش را دنبال میکند.
کیومرث هاشمی قصد دارد تغییراتی را در میان معاونان و برخی مسئولان وزارت ورزش ایجاد کند که یکی از آنها معاونت مهم و تأثیرگذاری است
بدون «رویکرد» و «سرعت» در آستانه المپیک
عدم تشکیل شورای معاونان و ورود مستقیم وزیر به بررسی عملکرد فدراسیونها؛ فاصله سلیقهای و فکری وزیر ورزش با معاونانش را تأیید و احتمال قصد و نیتش برای تغییر و جابه جایی آنها را هم بیشتر میکند به خصوص با چالشی که فدراسیون ووشو در ارتباط با وزارت ورزش و معاونت اول این وزارتخانه از سر گذرانده و همچنین کشمکشهای علنی که طی دو سال گذشته میان رؤسای فدراسیونهای کشتی و تکواندو – دو فدراسیون تأثیرگذار در کاروان بازیهای المپیک که کیومرث هاشمی شخصاً در نشست بررسی عملکرد آنها شرکت داشته است- با همین معاونت وجود داشت.
با همه اینها وزیر ورزش تا به امروز برای تعیین نفرات ردیف اول تیم همراهش دست به مهره نشده است و با این شرایط، برای ورزش ایران و مسیر سخت و مهم و المپیکی که پیش رو دارد نمیتوان رویکرد و چشم اندازی را متصور بود.
کیومرث هاشمی با اولین جابه جایی، ایده خود را برای اعمال تغییرات موردنظر علنی کرد اما گویا برای ادامه این روند، «سرعت» جزو اولویتها نیست وگرنه بعد از گذشت یک هفته از اولین انتصاب و با در نظر گرفتن محدودیت زمانی تا المپیک، دیگر تغییرات لازم و مورد نیاز و حداقل مهمترین آنها، زودتر انجام میشد تا به این واسطه رویکرد ورزش برای آینده و المپیک هم مشخص شود.
منبع: مهر