ایران و جهان

برداشت بهترین انجیر سیاه ایران آغاز شد/ محصولی در حسرت فراوری

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: محصولات کشاورزی و باغی شهرستان پلدختر در استان لرستان را بیش از هر چیزی بانام «انجیر سیاه» می‌شناسند، انجیری که به‌واسطه زودرس‌بودن پیش از هر نوع انجیری راهی بازار می‌شود و خواهان زیادی در سراسر کشور و دنیا دارد.

بزرگ‌ترین انجیرستان ایران در لرستان

این محصول در سطح وسیعی از شهرستان پلدختر پرورش داده می‌شود و علاوه بر ایجاد فرصت‌های اشتغال این شهرستان را مستعد تبدیل به قطب صادرات انجیر به کشورهای مختلف دنیا کرده است.

بنا بر آمار ارائه‌شده از سوی مسئولان، ۳۳ درصد انجیر سیاه‌آبی کشور در لرستان تولید می‌شود و لرستان در پرورش و تولید انجیر سیاه در کشور رکورددار است، این در حالی است که ۹۲ درصد این میوه در شهرستان پلدختر تولید می‌شود.

منطقه «زیودار» شهرستان پلدختر بزرگ‌ترین انجیرستان سیاه متمرکز کشور را در خود جای‌داده و با قریب به هزار و ۵۰۰ هکتار بیش از ۷۰ درصد از سطح باغات انجیر استان را به خود اختصاص داده است.

میانگین برداشت انجیر در لرستان، ۱۲ تن در هر هکتار است، اما به گفته باغداران پیشرو در منطقه «زیودار»، در هر هکتار ۵۰ تن انجیر برداشت می‌کنند.

این روزها کار برداشت این محصول در شهرستان پلدختر آغاز شده و این در حالی است که این محصول به دلایل مختلفی مانند خروج آب‌های استان، نظام بهره‌برداری نامطلوب، عدم سرمایه‌گذاری مناسب در بخش باغبانی، بی‌توجهی به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و فراوری و … از بهره‌وری مناسبی نسبت به امکانات و قابلیت‌های موجود برخوردار نیست.

انجیر باکیفیت پلدختر طرف‌دار زیادی دارد

یک باغدار پلدختری با بیان اینکه کار برداشت انجیر از سطح باغات شهرستان از اوایل مردادماه شروع می‌شود، اظهار داشت: کار برداشت انجیر در پلدختر تا اواخر شهریورماه نیز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه خدا را شکر با زحمتی که کشیدیم و البته بارش‌های خوب فصل بهار، محصول باغات ما دوبرابر شده است، افزود: انجیر پلدختر واقعاً باکیفیت است و طرف‌دار زیادی هم دارد.

برداشت بهترین انجیر سیاه ایران آغاز شد/ محصولی در حسرت فراوری

این باغدار پلدختری، تصریح کرد: به‌محض اینکه محصل انجیر پلدختر وارد میادین بار می‌شود، نهایت تا دو ساعت بعد بار تخلیه و به فروش می‌رسد.

یک باغدار دیگر پلدختری با بیان اینکه الان هر خانوار بین چهارتا پنج کارگر برای برداشت محصول انجیر در باغات را دارد، بیان داشت: الان جمعیت روستا سه برابر شده است.

محصولی در حسرت فراوری

وی در ادامه با تأکید بر لزوم ایجاد صنایع تبدیل و یا اختصاص دستگاه خشک‌کن برای این محصول در شهرستان، گفت: این امر موجب می‌شود که خام‌فروشی انجیر سیاه در شهرستان کم شود.

این باغدار پلدختری، تصریح کرد: باید یک کارخانه فراوری در منطقه ایجاد شود تا کشاورز ضرر نکند.

وی گفت: انجیر میوه ضعیفی است به بازار نمی‌رسد، در این راستا منطقه نیاز به یک سردخانه دارد و همچنین جاده‌های بین مزارع در منطقه نیز شن ریز و یا آسفالت شوند.

برداشت بهترین انجیر سیاه ایران آغاز شد/ محصولی در حسرت فراوری

این باغدار پلدختری همچنین مشکل دیگر این منطقه را کمبود آب برشمرد و گفت: ۱۲ سال است که سد «بن لار» قرار بوده که در منطقه احداث شود، اما همچنان در مرحله مطالعه باقی‌مانده است.

انجیر لرستان زودتر از رقبا به بازار می‌رسد

جهان‌بخش دولتشاه معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان دراین‌رابطه، اظهار داشت: سطح زیر کشت باغات انجیر سیاه استان لرستان دو هزار و ۵۰۰ هکتار است.

وی عنوان کرد: همچنین میزان تولید انجیر سیاه در استان ۳۰ هزار تن است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: لرستان مقام اول تولید انجیر سیاه کشور را به خود اختصاص داده است.

کیانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز دراین‌رابطه، اظهار داشت: محصول انجیر سیاه لرستان نسبت به رقبای خود در کشورهایی مانند ترکیه، بین ۲۰ روز تا یک ماه زودتر به بازار عرضه می‌شود.

وی عنوان کرد: این امر یک مزیت بالا برای صادرات این محصول از لرستان است.


منبع: مهر

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

how many casibom casibom casibom
دکمه بازگشت به بالا