انتقاد گلپایگانی مدیر عامل ملی حفاری ایران از بلاتکلیفی چندین ساله این شرکت
خوز 24 از اهواز – حمیدرضا گلپایگانی روز دوشنبه 25 دی ماه در آیین امضای موافقتنامه خدمات جنبی حفاری، شرکت ملی حفاری ایران را یکی از شرکتهای بزرگ برشمرد.
وی افزود: این شرکت ۲۴ سال در تحریم اصل ۴۴ قرار گرفته است هر چند این اصل یکی از اصلهای مهم و موثر برای چابکسازی شرکتهای دولتی است اما در بخش بالادستی نفت و به ویژه در زمان تحریم، تغییر در ساختار شرکت ملی حفاری ایران نوعی خود تحریمی است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران افزایش دکلهای فعال از ۵۵ دکل به ۶۳ دکل و افزایش بهرهوری از ۵۸ درصد به ۶۳ درصد را از جمله اقدامات مهم این شرکت در دولت سیزدهم عنوان کرد.
وی کار جهادی و تخصص حاکم بر شرکت ملی حفاری را عامل مهمی در نگهداشت این شرکت دانست و گفت: بهترین متخصصان این شرکت در بخش خدمات جنبی فعال هستند و نمونه ۲۰ فعالیت خدمات جنبی شرکت در هیچ شرکت حفاری کشور یا منطقه وجود ندارد.
در پایان این آیین موافقتنامه خدمات جنبی حفاری میان شرکت پترو ایران و شرکت ملی حفاری ایران امضا و تبادل شد.
امضای توافقنامه “خدمات جنبی حفاری” میان شرکت پترو ایران و ملی حفاری
براساس این توافقنامه قرار است شرکت ملی حفاری ایران به مدت پنج سال خدمات حفاری از جمله زمین شناسی، خدمات حفاری و خدمات ایمنی هیدروژن سولفور، مدیریت پسماند و خدمات لوله مخفی را به شرکت توسعه پترو ایران ارایه کند.
مدیرعامل شرکت توسعه پترو ایران در خصوص این توافقنامه با اشاره به اهمیت این موافقنامه اظهار کرد: براساس این موافقتنامه از ۱۴ سرویس حفاری در حوزه حفاری خشک استفاده خواهیم کرد.
منصور مهرشاد عنوان کرد: از مجموعه شرکت ملی نفت ایران درخواست کردهایم که در برنامه افزایش تولید، مجموعه پترو ایران بتواند سهمی داشته باشد و سهم ۱۰۰ هزار بشکهای به شرکت پترو ایران تعلق گیرد.
وی افزود: همچنین در بحث ناترازی گاز آماده هستیم تا در پارس جنوبی کار حفاری در دریا را آغاز کنیم و تلاش خواهیم از امکانات ملی حفاری در این زمینه استفاده کنیم.
بر اساس این گزارش، ساخت تمامی قطعات یدکی شیر اطمینان، پوسته بالابر هیدرولیک ، نشت بند بونت ، اتصال هرزگرد ،، سیلیپس پنج، شفت اصلی تاپ درایو وارکو، مجموعه فرآورش نفت (mot) از دیگر دستاوردهای شرکت ملی حفاری ایران در طول فعالیت دولت سیزدهم محسوب می شوند.
از مجموع چاه های حفر شده در پارسال، ۱۵ حلقه توسعه ای توصیفی، پنج حلقه اکتشافی و ۷۹ حلقه تعمیری تکمیلی بوده که از این تعداد ۷۷ حلقه چاه در گستره فعالیت پنج شرکت بهره بردار تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، هشت حلقه در شرکت نفت فلات قاره در حوزه فرا ساحل، هشت حلقه در اجرای طرح های توسعه ای شرکت مهندسی و توسعه نفت، ۲ حلقه در قالب پروژه و چهار حلقه در پروژه های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفاری و تکمیل و در اختیار شرکت های کارفرما قرار گرفت.
متراژ حفاری چاه های نفت و گاز سال گذشته این شرکت بیش از ۶۷ هزار متر بوده است.
چهاردهمین نمایشگاه تخصصی تجهیزات صنعت نفت خوزستان با حضور ۲۸۱ مجموعه نفتی از ۱۶ استان کشور روز گذشته با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در محل نمایشگاه بینالمللی نفت اهواز افتتاح شد این نمایشگاه از ۲۴ تا ۲۷ از ساعت ۹ تا ۱۷ برای بازدید عموممردم و صنعتگران و سارندگانتجهیزان نفتی دایر است.