اخبار خوزستاناخبار ویژهاقتصادیایران و جهانتیتر دوستون وسط

اجرای قانون کالای همراه ملوان با هدف تسهیل در واردات

خوز 24- عبدالکریم مزیدی فرد اظهار کرد: اگرچه طبق قانون وظیفه تامین کالاهای اساسی به جهادکشاورزی محول شده، اما دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار استان همچنان در اختیار اداره‌کل صمت است و کمبودها را به طور مستمر رصد می‌کنیم.

وی افزود: طی روزهای اخیر به دلیل شرایط غیر عادی، مصرف برخی کالاهای اساسی همچون روغن، برنج و مرغ دو برابر افزایش یافت و این افزایش مصرف موجب شد تا کمبودهایی در بازار ایجاد شود اما با پیگیری و تشکیل قرارگاه امنیتی و قضایی، بخشی از مشکلات رفع شد.

معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خوزستان خاطرنشان کرد: تنها شرکت فربست و گلستان دزفول روزانه بین  ۱۷۰تا ۲۰۰ تن روغن به استان تزریق می‌کرد اما شرایط ویژه موجب شد این حجم، خود را در بازار نشان ندهد و از زمان آتش‌بس، آرامش نسبی در بازار ایجاد شد که پیش‌بینی می‌شود عرضه مرغ و سایر کالاها به تدریج متعادل شود.

مزیدی فرد اضافه کرد: ما به صورت روزانه با معاون وزیر و رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان در ارتباط هستیم و پیشنهادات استان برای تامین کمبودها به وزارتخانه منتقل می‌شود .

معاون اداره کل صمت خوزستان گفت: در حوزه اصناف، استان خوزستان دارای حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی، ۲۲ اتاق اصناف و ۴۱۷ اتحادیه است و از ابتدای سال تاکنون برای تامین و نظارت بازار، تعداد بازرسان اتاق اصناف را از ۱۱ به ۴۰ نفر افزایش داده‌ایم و سایر معاونت‌ها نیز نیروهای پشتیبان اعزام کرده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان، مزیدی فرد عنوان کرد: نظارت بر بازار وظیفه تمام حوزه‌ها است و نباید تنها بر دوش یک معاونت باشد. به همین دلیل جلسات متعددی با اتحادیه‌های نانوایان، خواربارفروشان و بنکداران برگزار شد تا در کنار تامین کالا، بر بازار هم نظارت داشته باشند.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی شده است تا انتخابات اتحادیه‌های صنفی بدون تاخیر برگزار شود. همچنین آموزش اعضای هیئت مدیره اتحادیه‌ها در دستور کار قرار دارد تا هر صنف، خود بر عملکرد اعضا نظارت کند.

معاون بازرگانی و توسعه اداره‌کل صمت خوزستان ادامه داد: کمیسیون نظارت بر سازمان‌های صنفی که مسائل نرخ‌گذاری و سایر امور اصناف را بررسی می‌کند، به طور ماهانه برگزار می‌شود و تصمیم داریم سال جاری نشست‌های فوق‌العاده این کمیسیون را برگزار کنیم .

مزیدی فرد با اشاره به اجرای قانون جدید کالای همراه ملوان ادامه داد: این قانون موجب شد واردات این کالاها در سراسر کشور مجاز شود و دیگر محدودیتی در گردش این کالاها وجود ندارد. در گذشته بعضی محدودیت‌ها موجب قاچاق و شکل‌گیری شوتی‌ها می‌شد که با قانون جدید این مشکل رفع شد.

وی تاکید کرد: طبق قانون ساماندهی مبادلات مرزی، سالانه هفت درصد از صادرات کشور می‌تواند به عنوان کالای همراه ملوان و کولبری وارد شود و این قانون شامل لنج‌های کمتر از ۵۰۰ تن است که می‌توانند سالانه حداقل دو سفر داشته باشند و این تعداد نیز قابل افزایش است. همچنین امکان واردات کالاهای گروه ۴ همچون کولر و لوازم خانگی فراهم شد که پیش‌تر ممنوع بود.

معاون بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صمت خوزستان تاکید کرد: درصدی از ارزش دلاری محموله به عنوان عوارض و حقوق گمرکی دریافت می‌شود و کالا ترخیص خواهد شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا